Siirry pääsisältöön

Löydä oma hyvä buugisi


Hyväntuulista huomenta. Mitä sinulle kuuluu ja miten jaksat? Onko orastava syksy vaikuttanut elämääsi jotenkin? Kiinnitätkö huomiota siihen miten vuodenajat vaikuttavat tekemisiisi?


Olen huomannut muutamia juttuja omassa elämässäni ja tekemisissäni. Haluatko kuulla? Mutta ennen sitä. Muistatko mitä tässä kohdin pitää tehdä? Arvaa vain. Olen varma, että tiedät. Sano se ääneen?

Kahvia! Iso ja tukeva kuppi lämmintä kahvia, sopivasti maitoa ja hyvä asento. Tai teetä. Tai jotain.

Anna kun kerron nopeasti siitä mitä olen omassa elämässäni huomannut syksyyn liittyen. No ensimmäinen juttu on vähän yllättävä. Yllättävä siitä syystä, että jos kysyisit minulta miten päin tämä homma menee, vastaisin, että toisinpäin. Mutta siis se mitä olin sanomassa sinulle, oli se, että huomasin pari viikkoa sitten herääväni automaattisesti aikaisemmin, kuin kesällä. Ilman herätyskelloa.

Kuulostaa huolestuttavalta? Niin. Minusta tämä kuulostaisi huolestuttavalta, jos siis kertoisit tästä minulle. Näinpäin. Onneksi tätä on tapahtunut jo useampana vuotena aiemmin. En itse osaa selittää mistä tämä johtuu. Tiedätkö sinä, osaatko kertoa? 

Niin tai näin. Ei sillä itseasiassa ole niin suurta merkitystä, kuin sillä mihin kaikkeen muuhun tämä vaikuttaa. Päivärytmi. Unirytmi. Työrytmi. Ihmissuhderytmi. Se vaikuttaa rytmiin. Kaikkeen. Se mihin aikaan herään ja mitä sen jälkeen teen, vaikuttaa aivan kaikkeen.

HYVÄ BUUGI

En tiedä mistä aloittaisin. Aivoni toimivat parhaiten aamulla. Silloin kun muut nukkuvat. Illalla. Väsyttää. Sinä? Oletko aamu- vai iltaihminen? Yökyöpeli? Mitä teet silloin kun muut nukkuvat? Tykkäätkö lukea? Vai kirjoittaa? Katsotko televisiota? Kaikki käy ja kaikki ovat aivan yhtä hyviä vaihtoehtoja. Jos sinä tykkäät.

Minä pidän Aku Ankasta. Tämä ei liittynyt tähän juttuun. Kunhan hämmennän.

Kylmä, kostea ja kolea. Syksy. Rytmi? Päivät lyhenevät. Syysilloissa on jotain haikeaa. Aamut ovat pimeitä. Kaikki nukkuvat. Hyvän rytmin löytäminen on vaikeata. Olen huomannut, että rytmiä ei voi pakottaa. Pitää kuunnella itseä. Omaa rytmiä. Kaikki muu tulee siihen ympärille. Kuulostaako tämä samalta, kuin tanssissa? Aika lähellä.

Ei ole oikeaa rytmiä. Ei ole väärää rytmiä. Sinun rytmisi on erilainen, kuin minun rytmini. Ystäväsi rytmi on erilainen, kuin sinun rytmisi. Ja silti molemmat ovat hyviä. Mihin tämä johtaa? Mitä ajan takaa tällä lässytyksellä? Hyvää buugia. Tarkoitan tällä sitä fiilistä kun tuntuu, että hommat tapahtuvat juuri silloin kun niiden pitääkin tapahtua. Onnistumisia. Oikeaan aikaan. Hyvää tunnetta.

OIKEA RYTMI

Vedetään sivusta. Syksyllä kannattaa tsillata vähän. Hommat käy todella nopeasti todella rankoiksi ja kun Joulu koittaa useilla painaa päälle budjetit ja tavoitteet, ja...muiden asettamat tavoitteet. Päivärytmi on yksi oikean rytmin ainesosista. Toinen on vuosirytmi. Tämä juttu itseasiassa liittyy vähän molempiin. Ja ajanhallintaan.

Hallitsetko sinä itse kalenteriasi? Asiakkaat? Kollegat? Vai joku muu? Älä anna periksi. Ota homma haltuun. Jos sinä et hallitse aikaasi, sinä et hallitse itseäsi. Sanotko, että ei onnistu? Oletko sitä mieltä, että et voi vaikuttaa siihen mitä ympärilläsi tapahtuu? En sano, että tämä on helppoa. Sanon vain, että pienin askelin tämä on mahdollista, vaikka väittäisit muuta. Uskotko?

Olen yrittänyt näissä jutuissani aina jotenkin selviytyä takaisin "sen punaisen lankani" pariin. Nyt se tuntuu vaikealta. Aloitin syksystä. Kerroin hyvästä buugista. Siitä tunteesta, you know? Rytmistä. Mihin kaikkeen se liittyykään. Ja sitten ländäsin ajanhallintaan. Auch!

SINUN SYKKEESI

Oikea syke. Oikea rytmi. Sinun oikea rytmisi. Aikasi hallinta. Luulen, että olet sitä mieltä, että kalenterillasi ei ole mitään tekemistä tämän kanssa? Epäilen, että duunikalenterisi hallinta on ulottumattomissasi? Osuinko oikeaan tai edes lähelle?

Hakunamatata. Hymyile. Naura. Edes hetken. Minulle. Tai tälle läpälle.

Aloita rytmisi etsiminen itsestäsi. Vapaa-ajalta. Etsi omaa sykettäsi. Mieti miten heräät aamulla. Tikitätkö aamupäivisin, vai iltapäivällä kahvin jälkeen. Entä kun tulet kotiin? Väsyttääkö? Ota hetket haltuun. Löydät sykkeesi hetkistä.

Kultaa. Älä luovuta.

Unohdinko jo sen punaisen langan? NO en oikeasti unohtanut. Kun kirjoitan näitä juttujani sinulle yritän aina päästä lopulta siihen, että saat jotain itsellesi käyttökelpoista. Sellaista, jota voit kokeilla. Josta voi olla sinulle hyötyä.

REPESTI JA RAPPUSI

Työajan hallitseminen on paljon vaikeampaa kuin oman ajan hallinta työajan ulkopuolella. Muutosten kokeileminen on kaikkein helpointa aloittaa ikioman aikasi puolelta. Sieltä on helpompi poimia niitä hetkiä ja asioita, jotka on pakko tehdä (oikeasti aika harvat jutut ovat tällaisia), sekä niitä juttuja, joita ei ole ihan niin pakko tehdä.

Syksy. Pimeä aika vaatii enemmän lepoa. Ja hengailua.

Levännyt ruumis ja mieli jaksavat paremmin sekä vuodenaikojen vaihtumista että vastoinkäymisiä. Aloita ajanhallinta nukkuessasi. Oikeasti? OIKEASTI. Oletko vielä messissä? Kokeile seuraavan viikon kuluessa sammuttaa telkkari viisitoista minuuttia aiemmin, kuin yleensä. Sulje Facebook. Laita kirja kiinni. Sinnittele. Mene sänkyyn vartin aiemmin. Mitä luulet että tapahtuu? Miksi?

Seuraavalla viikolla? Toista sama. Varttitunti aiemmin.

Kahdessa viikossa olet lisännyt lepoaikaasi puoli tuntia. Neljässä viikossa tunnin. Mistä joudut luopumaan? Epäiletkö, että käytettävissäsi olevat tunnit eivät riitä? Haastan sinut. Uskallatko kokeilla rytminvaihtoa? Siirrä tuo illan varttitunti aamuherätykseesi. Kokeile laittaa herätyskello herättämään vartin aiemmin. Tökkiikö pelkkä ajatus tästä? Miksi tekisit näin? Koska.

Älä jää kiinni varttiin. Voit kokeilla viisiminuuttisella, jos epäilyttää. Kerro miten kävi.

Useimmat meistä ovat tehokkaimmillaan päivän ensimmäisten tuntien aikana. Mieli ja keho ovat levänneitä. Teräviä ja tarkkaavaisuus on huipussaan. Iltaisin. Olemme väsyksissä. Ajatus ei juokse ihan yhtä kirkkaana, kuin aamuisin. Uskotko? Jos uskot. Tätä kannattaa testata. Erityisesti, jos et ole koskaan kokeillut tätä.

Kivan kun sain taas kirjoittaa sinulle. Kerro ihmeessä mitä ajatuksia tämän kahvihetken kuluessa syntyi. Jos kyllästyttää. Sano se. Jos mietityttää. Kerro mikä mietityttää. Kiitos, kun kävit. Nähdään taas!

Aurinkoa ja mahtavuutta viikkoosi!
Pasi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.