Siirry pääsisältöön

Vauhdikkaasti keskeytyksistä huolimatta

By Rob Hatch

Loistohuomenta! Olemme tainneet joskus aiemminkin jutella ylimääräisten häiriöiden poistamisesta. Halusin jälleen jakaa kanssasi tähän samaan aiheeseen liittyen, muutamia lisäajatuksia uudelleen aloittamiseen ja hommiisi palaamiseen liittyen.

30-40 Tons Of Splash!

Osa omia rutiineitani on suunnitella seuraava päiväni tekemiset edellisenä iltana. Aamuni koostuu yleensä kolmesta tai neljästä noin 40 minuutin jaksosta, joiden välillä pidän lyhyitä taukoja.Valitsen sen mitä teen etukäteen ja suunnittelen nämä palaset projektieni mukaan, jolloin ne myös auttavat minua hallitsemaan (jollei jopa poistamaan) kaikki häiriöt ja keskeytykset. Kaikista yrityksistäni ja virityksistäni huolimatta en voi kuitenkaan täysin estää sellaisten asioiden tapahtumista, jotka aiheuttavat keskeytyksiä suunnitelmiini.

Tämä voi kuulostaa tutulta. Löydät omat aamufiiliksesi, olet keskittynyt ja edistät tärkeitä projektejasi vauhdilla. Sitten tapahtuu jotain.

Keskeytys voi johtua siitä, että saat jonkun puhelun, johon on pakko vastata. Se voi johtua jostain perheenjäsenestä, asiakkaastasi, tai jostain sellaisesta jutusta, jota olet odottanut tapahtuvaksi. Kaikesta huolimatta keskeytys vetää huomiosi pois siitä mitä olit tekemässä, vaikkapa vain kymmeneksi minuutiksi.
Keskeytyksestä johtuen, kun vihdoin laitat puhelimen pois ja istahdat takaisin koneesi äärelle, et enää pääsekään takaisin vauhtiin, vaan tunnet paremminkin ahdistusta.

"Mikä unohtui?"

Me emme todennäköisesti tietoisesti ajattele näin, emmekä huomaa tätä käytöksessämme, mutta me toimimme näin. Avaat sähköpostisi, facebookin, tai twitterin, etsien niitä juttuja, joita tapahtui poissa ollessasi.

Meillä on jokin lähes pakonomainen tarve tehdä näin, kun poistumme hetkeksi työpöytämme ääreltä. Tarkistamme ponnekkaasti kaikki kanavat ja laitteemme. Tarkistamme onko joku laittanut meille jotain viestiä tai vastausta, joka odottaisi meitä. Päädymme helposti sivuraiteille hommistamme.

Sillä mitä olimme tekemässä, tai mitä suunnittelimme tekevämme, ei ole juurikaan väliä, sillä nämä häiriöjutut ajavat omaa ohituskaistaansa ja joudumme tekemään valtavasti töitä päästäksemme takaisin suunnittelemallemme polulle.

Poukkoilumme ei todellakaan paranna tuottavuuttamme.

Valmistaudu paluuseesi

Hommien jatkaminen ja niihin palaaminen vaatii aina oman prosessinsa. Keskeytys voi johtua lomasta, työmatkasta, tai vaikka puhelinsoitosta. Paluuta kannattaa miettiä ja tämä on järkevämpää tehdä etukäteen, jotta huolehdit tuottavuudestasi.

  1. Mitä jos sähköpostin ja somen tarkistamisen sijaan istut ensin 30 sekuntia katsomassa tai ajattelemassa alkuperäistä suunnitelmaasi suunnitellen sitä mitä meinaat seuraavaksi tehdä?
  2. Miltä hommasi näyttäisivät, jos käyttäisit nuo muutamat irtosekunnit valmistautuaksesi paluuseen ja hommiesi jatkamiseen?

Itselleni valmistautumattomuuden hinta on se, että jään hoitelemaan kaikkea sitä mitä mailistani tai twitteristäni löydän, jolloin joudun totaalisen sivuraiteille niistä jutuista, joita minun piti tehdä. Kaikkein arvokkainta ajankäytölleni olisi silti se, että muistan prioriteettini ja teen töitä tärkeimpien asioiden parissa.

Tässä loppuun muutama konkreettinen vinkki valmistautumiseen:

  • Käytä hetki siihen, että kirjoitat muistiin niitä juttuja, joita sinun täytyy keskeytyksestä muistaa. Vinkki: Pidän itse aina muistikirjaani käsieni ulottuvilla, jotta voin kirjoittaa ajatuksiani muistiin.
  • Tsekkaa päivän suunnitelmasi toistuvasti. Mitä olit tekemässä ennen keskeytystä? Mistä kohdasta jatkat eteenpäin?
  • Tee mahdollisimman yksinkertaisia säätöjä aikatauluusi, jos niitä yleensä täytyy tehdä.
  • Palaa suoraan kesken jääneeseen tehtävääsi.

Toisinaan kaikki yllä oleva on aivan yhtä helppoa kuin hengittäminen, ja toisinaan taas ei. Kaikesta huolimatta on paljon parempi palata siihen mitä olit tekemässä, kuin murehtia sitä mitä missasit Twitterissä.

Oletko samaa mieltä?
-Rob

Ja lopuksi: Järjestän kalenteriini lisää valmennusaikoja, eli jos olet uutiskirjeeni tilaaja saat ylimääräisen 20% alennuksen koulutuksesta. Rehellisesti valmentaminen on yksi kaikkein rakkaimmista hommistani, joita teen HBW:ssä, sekä yksi tärkeimmistä tehtävistäni Chrisin palveluksessa. Tipauta ihmeessä minulle viestiä, jos sinulla on jotain kysyttävää.

Human Business Works 110 Marginal Way #744 Portland, Maine 04101 United States (978) 378-0705

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.