Siirry pääsisältöön

Organisaatio on työkalu

Ei ole olemassa yhtä ainoata oikeata organisaatiomuotoa. On organisaatioita, joilla kullakin on omat erilaiset vahvuutensa ja rajoituksena, sekä käyttötarkoituksensa. Tietty rakenne sopii tiettyyn tehtävään tiettynä aikana.

Terveessä organisaatiossa on mahdollisimman vähän hierarkian portaita, eli se on matala. Yhdellä ihmisellä on vain yksi esimies - koska muutoin syntyy tarpeettomia ristiriitatilanteita. Tämä voidaan perustella myös informaatioteorian avulla; jokainen ylimääräinen vaihe informaation kulussa kakinkertaistaa hälyn ja puolittaa viestin.

Oikean organisaatiomallin etsimisen sijasta nykyjohtamisessa pitäisi keskittyä etsimään ja testaamaan kulloiseenkin tehtävään parhaiten sopivaa organisaatiota.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.