Siirry pääsisältöön

Kertaus on opintojen esiäiti

On esitetty erilaisia unohtamisteorioita. Jos emme keskity mieleen painamiseen ja käsittele muistettavaa ainesta perinpohjaisesti, emme pysty palauttamaan asiaa muistiin. Muistamattomuuteen vaikuttaa myös infoähky ja -tulva, jossa nykyään elämme.

Kulumisteorian mukaan käyttämättömät muistot ikäänkuin valuvat pois tai haalistuvat, jolloin niitä on vaikeampi hakea varastosta tarvittaessa. Näiden teorioiden lisäksi fysiologialla on vaikutusta muistamiseen monista eri syistä.

Yksinkertainen kein ounohtamisen välttämiseksi on asioiden kertaaminen. Kertausta on harrastettava riittävän useasti, jotta muistettava aines siirtyy säiliömuistiin. Oppiminen on parhaimmillaan noin 10 minuutin päästä oppimistapahtuman päättymisestä. Tällöin pitäisi suorittaa ensimmäinen kertaus. Toinen kertaus pitäisi suorittaa 24 tunnin kuluttua.

Jos emme kertaa ollenkaan, suurin osa aineistosta unohtuu ensimmäisen vuorokauden aikana ja kahden vuorokauden kuluttua muistamme aineistosta 10-15 prosenttia.

(SL:ÄIJ:150-151)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.