Siirry pääsisältöön

Resepti uusille onnistumisillesi


Ihanan aurinkoinen päivä. Mitä sinulle kuuluu? Miten jaksat? Miltä tuleva viikkosi näyttää? Aloin kirjoittamaan tätä sinulle jo eilen. Paitsi, että en kirjoittanut.


Eilen aamulla oli sellainen hyvä fiilis, paljon tuoreita ajatuksia kaikesta siitä mistä olisin halunnut jutella kanssasi. Kello kävi eteenpäin. Aika meni ohitse. Fiilis, se hyvä syke ja tunne hävisi. Olen juuri aloittamassa jonkin siistin jutun ja jokin toinen juttu sotkee suunnitelmasi. Muut asiat menevät ohituskaistalla.

Onko sinulle koskaan käynyt näin? Saatko kiinni ajatuksestani?

Tänään aamulla minulla oli jälleen järjettömän hyvä fiilis. Halusin kertoa sinulle tulevista haasteista, ensi viikosta ja mahdollisuuksista. Ja yht'äkkiä jostain puskan takaa eteeni hyökäävät niin talvirenkaiden vaihtaminen vaimon autoon, pihan haravoiminen, kuin tietysti perheen ruokkiminen ja kaikki muu. Jatkanko listaa? Niinpä niin. En. Alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat...

Hallinnan tunne hukkui ja ajanhallinta myös.

Oliko sinulla muuten mitään juotavaa? Otan itse tuopillisen kristallinkirkasta kylmää Lohjalaista lähdevettä suoraan kraanasta:). Ota sinäkin jotain jos haluat. Yritän pitää tämän juttuni sinulle lyhyenä, mutta ehkä haluat ottaa vaikka kahvia, tai teetä, tai jotain?

TAPAHTUMIENHALLINTA

Todd Duncan kirjoittaa Success- lehdessä mielenkiintoisesta näkökulmastaan ajan- ja fiiliksenhallintaan liittyen. Minusta tässä on jotain kiinnostavaa.

Hyvät uutiset ovat siinä, että jos voit visualisoida täydellisen päiväsi, voit myös tehdä siitä totta. Jotta voisit onnistua sinun täytyy tosin muuttaa omaa tapaasi ajatella. Sinun on tajuttava keskityttävä ajanhallinnan sijasta tapahtumienhallintaan.
Toddin näkemyksen mukaan tällä ajattelutavan muutoksella on mahdollisuus luoda itselleen lisää onnistumisen mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Hänen mukaansa täydellisten päivien tavoittelussa täytyy muistaa seitsemän perustotuutta:

 • Ihmiset sanovat, että heillä ei ole aikaa, mutta miten se on mahdollista kun heillä on kaikki mahdollinen aika käytettävissään? 
 • Ihmiset jäävät kiinni omiin ajattelumalleihinsa sen sijaan, että tavoittelisivat vapautta.
 • Ajanhallinta on yliarvostettua. Tapahtumienhallinta on onnistumisen oikea nimi.
 • Sillä missä olet töissä ei ole merkitystä, mutta sillä on miten teet työsi on.
 • Jos et tiedä sitä mikä on sinulle tärkeätä, teet asioita, jotka eivät ole.
 • Jos et itse johda omia töitäsi sinun työsi johtavat sinua. 
 • Keskity laatuun, se luo todellista vapautta.


Toddin jutuissa on paljon muutakin kiinnostavaa, mutta palataanko niihin vaikka joskus tulevaisuudessa? Kiva. Yritän nyt jotenkin syntetisoida sinulle tätä ajatteluani onnistumisten mahdollistamisesta ja siitä miten eilinen ja tämä päivä menivät ohitse, mutta silti onnistuin kirjoittamaan tämän sinulle. Haluatko kuulla mihin johtopäätökseen, loppupäätelmään ja lopputulokseen sitten tulin?

PIENIÄ ONNISTUMISIA

Täydellinen päivä muodostuu pienistä palasista. Pienistä palasista! Yllätyitkö? Olen huomannut, että onnistuneissa päivissä ja kaikissa onnistumisissani lopputulos on aina lopulta enemmän kuin niiden pienten yksittäisten onnistumisten summa.

Olen yrittänyt visualisoida täydellisen päiväni. Yritin tehdä sen eilen. Tein sen tänään. Teen sen varmasti myös huomenna. Mutta. Minun on pakko rehellisesti myöntää sinulle, että en pysty kuvittelemaan kokonaista täydellistä päivää. Olen yrittänyt. En ole onnistunut.

Mutta se missä olen onnistunut, on pienten onnistumisten visualisointi. Olen onnistunut pikkujutuissa juuri niinkuin olen kuvitellut, tai paremmin.

Little Things Matter

Miten tämä sitten liittyy siihen fiiliksenhallintaan ja tapahtumienhallintaan?

Muistatko vielä kun kerroin sinulle tämän juttuni alussa siitä, että halusin kirjoittaa tämän sinulle? Kerroin siitä miten en onnistunut siinä eilen. En meinannut onnistua tässä tänään. Silti onnistuin NYT. Ei tämä tietysti ihan täysin mennyt kuvitelmieni mukaan. Siihen on monta syytä. "...Punavalkoinensinivihreälilavihreä...erivärisiä Hama-helmiä, kato Isi...kuuntele...". Monta muuttujaa. You know:).

RESEPTI UUSILLE ONNISTUMISILLESI

Emme ole vissiin jutelleet näistä jutuista aiemmin. Sillai henkevästi? Käytätkö sinä näitä visiointijuttuja apunasi? Jos et käytä. Kokeile. Rohkeasti. Tapahtumien hallintaa. Ennakointia. Onnistumisia...


 1. Keskity hengitykseesi. Voit pitää silmät auki, tai voit laittaa ne kiinni. Ihan sama...
 2. Kuvittele jokin huomenna edessä häämöttävä juttu, tapaaminen, neuvottelu tai vaikka se kun menet kaverisi kanssa lounaalle tai kahville. 
 3. Kuvittele sitä paikkaa missä tapaatte, mitä tunteita tapaaminen herättää sinussa, kuvittele niitä juttuja, joista puhutte. 
 4. Mieti miltä sinusta tuntuu kun tilanne on ohi. Tunne se fiilis mikä onnistuneesta kohtaamisestanne syntyi. Keskity tunteisiin. Älä muuhun.
 5. Siinä se. Elämä jatkuu.

Ehkä kerrot joskus toimiko tämä? Olen huomannut omassa tekemisessäni sen, että ennakointi auttaa onnistumaan, ja onnistumiset vähentävät kiirettä, kunhan muistaa lopettaa niiden perässä juoksemisen.

Saanko tunnustaa sinulle yhden jutun? Tunnustan silti. Minusta tuntuu siltä, että en kirjoittanut tätä juttua tälläkään kertaa opettaakseni sinulle jotain, vaan siksi, että halusin kirjoittaa Sinulle. Kiitos siitä.

Soitellaanko joskus? Nähdäänkö? Loistavaa uutta työviikkoa ja paljon pieniä onnistumisia!
Pasi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.