Siirry pääsisältöön

Näin varmistat esityksesi onnistumisen

Tässä on 11 tapaa varmistaa, että esityksesi valmistelu onnistuu, mitä ikinä sillä tavoitteletkin.

HDTV Projector Beam

Valmistautuminen
 1. Rakenna tarina. Esitykset, joissa vain kerrotaan sekalaista tietoa ilman kontekstia tai tarinaa ovat sellaisenaan todella tylsiä. Kerro tarina, jossa yleisö on päänäyttelijöinä, (paremminkin sankareina).
 2. Pysy asiassa. Yleisö kuuntelee vain tarinoita ja ideoita, jotka ovat heti käyttökelpoisia. Harkitse etukäteen mitä päätöksiä heiltä kaipaat ja rakenna tarinasi sen mukaiseksi. 
 3. Unohda esittelysi. Verbaali-intro siitä kuka sinä olet ja mitä firmasi tekee, mikä tarinasi otsikko on ja miten yleensä päädyit missä olet, tylsistyttävät ihmisiä. Tiivistä introsi pariin lauseeseen vaikka esityksesi olisikin pitkä.
 4. Aloita herättämällä. Avaa juttusi paljastamalla jotain veret seisauttavia faktoja tai yllättäviä näkemyksiä, tai personoidulla näkökulmalla, joka johdattaa syvemmälle viestiisi ja haettavaan päätökseen.
 5. Ole hyvä ja herkullinen. Koska itse kuulit jonkun valittavat, että joku esitelmä oli liian lyhyt? Tee omastasi puolet lyhyempi, (tai vielä tiivistetympi). 
 6. Käytä faktoja yleistyksien sijasta. Epämääräiset konseptit osoittavat epämääräistä ajattelua. Vahvista argumentteja ja tarinaa faktoilla, jotka ovat mitattavia, vahvistettavia, muistettavia ja dramaattisia.
 7. Personoi esityksesi joka kerran uudestaan. Saman esityksen heittäminen kaikille ei ole koskaan hyvä juttu, vaan se kääntyy usein sinua itseäsi vastaan. Jokainen yleisö on omanlaisensa, joten myös esityksesi täytyisi olla omanlaisensa.
 8. Pidä grafiikat yksinkertaisina. Ihmiset laittavat aivot autopilotille, jos esitys on täynnä monimutkaisia piirroksia, taulukoita ja graafeja. Käytä yksinkertaisia grafiikoita vahvistaaksesi niitä asioita, joita haluat painottaa ja, jotka ovat tärkeimpiä.
 9. Anna taustojen olla taustalla. Upeat taustagrafiikat tekevät esityksestä vaikeammin ymmärrettävän sillä kuuntelijoilla on tällöin taipumus keskittyä vääriin asioihin sen sijasta, että he keskittyisivät tärkeisiin asioihin. Käytä yksinkertaisia värejä ja taustoja.
 10. Käytä luettavia fontteja. Älä aiheuta kuuntelijoille ylimääräistä päänsärkyä minimaalisen pienellä tekstillä tai epäselvillä fonteilla. Käytä mieluummin hyviä ja selkeitä fontteja, vältä kursivointeja, lihavointeja ja erityisesti KAPITEELEJA. 
 11. Älä kikkaile. Jos haluat, että yleisösi muistaa viestisi, ei käyttämiäsi kuvia tai efektejä, pidä esityksesi yksinkertaisena. Useimmiten yksinkertainen on tyylikästä ja toimivaa.
 12. Lähetä linkki tähän artikkeliin kaikille kolleegoillesi. Toivottavasti heikoimmatkin esitykset saavat tästä jotain vihjeitä valmisteluunsa.

Jos tämä artikkeli oli hyödyllinen rekisteröidy ja tilaa Sales Source "insider" uutiskirje.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.