Siirry pääsisältöön

Pelottaako sinua se mitä tästä seuraa?

By Chris Brogan, Are You Scared of What's Next?

On ihmeellistä miten menneisyys ympäröi meitä, ja tästä huolimatta päämme on täynnä ajatuksia ja huolta huomisesta. Olin jutuissa tässä joitakin päiviä sitten muutamien MBA-opiskelijoiden kanssa ja kurssi pidettiin vanhassa teollisuusrakennuksessa. Minä asuin aikoinani samanlaisessa tehdastalossa. Ympärilläni on edelleen paljon vanhoja tehtaita.

Blue Plate Artists Lofts Sign Lit


Mutta se mitä tästä seurasi on ihan yhtä ihmeellistä, niinkuin muutkin ihmeelliset jutut, ja tulee aina olemaankin, sillä kaikkein yksinkertaisin salaisuus on tässä; voit itse luoda sen mikä tulee seuraavaksi. Otapa kuppi ihan mitä vain haluat ja istutaan juttelemaan hetkeksi. Käykö? Otan itse jälleen ison mukillisen makeuttamatonta teetä. Entä sinä? (Klikkaa kommenttia alle tai laita viestiä minulle.)

SE MITÄ TULEE SEURAAVAKSI ON VALINTA

Tiedätkö miksi meitä ympäröi niin monta vanhaa tehdasta? Koska systeemit ovat kehittyneet ja ulkomailla valmistamisesta on tullut halvempaa. Yht'äkkiä emme tarvisekkaan enää niin montaa tehdastyöläistä kuin aiemmin, joten näistä hylätyistä tehtaista tulee pikkuhiljaa “teollisia trendikoteja” jotka “kierrätetään” asuntoprojekteina. Detroit on yksi näistä Amerikan kutistuneista kaupungeista, joiden on pakko yrittää löytää jotain uusiokäyttöä ylimääräisille rakennuksille ja ihmisille.


Kaikkein ihmeellisintä on se, koulutussysteemi, joka sylkäisi meidät työelämään, jonka mielestä me kuulumme tehtaisiin tai tiiliskivikuutioihin (twiittaa). Tämän lisäksi lähes kaikki se mitä meille opetettiin perustui skaalautumiseen, volyymiin ja massatuontantoon. Jos sinulla on vielä päivätyö tällaisessa firmassa voit laittaa pääsi pantiksi, että siellä jyllää määrän lait. Vai mitä?


Nykyään kasvua näyttää syntyvän vain kahdella tavalla (pienet yritykset, jotka aloittavat nollasta, tai globaalit konsernit, jotka ostavat muita pienempiä yrityksiä kasvaakseen), jonka ansiosta on vaikka kuinka paljon mahdollisuuksia keksiä useita aloja uudestaan. Aiemmin Netflix ja Blockbuster olivat pomminvarmoja. Ennen Zipcar-autoja sinä joko omistit autosi, lainasit autoa tai vuokrasit autosi. AirBNB on muuttanut majoitusmahdollisuuksia. Square tarjoaa kaikille mahdollisuuden toimia luottokauppiaana, joka ei ollut vielä muutamia vuosia sitten kovinkaan helppoa.

TÄMÄ KAIKKI VAATII, ETTÄ TEET TÖITÄ ILMAN PELKOA

Kuulen viikottain joidenkin ihmisten suusta jotain tämänkaltaista: “haluaisin tehdä niitä juttuja, joista olen todella innoissani, mutta minua pelottaa.” Pelko on mielettömän hieno juttu. Georges St. Pierre kertoo tästä kirjassaan The Way of the Fight. Kirja opettaa meitä muuttamaan joitakin juttuja toisinaan. Se antaa meille samalla lisäinnoitusta kertomalla, että meidän pitäisi fokusoida vielä hieman enemmän.


Suuri osa nykyisestä opetusjärjestelmästämme rakentuu erilaisten toimikuntien varaan, jotka alkujaan suunniteltiin useita vuosikymmeniä sitten olleiden teorioiden ja käytäntöjen varaan. Tämän lisäksi opetussuunnitelmat rakennettiin näiden samojen mallien varaan, joita ei ole enää ollut muutamaan vuosikymmeneen olemassakaan. (Tämä koskettaa valtaosaa meistä. Sinä voit olla poikkeus. Älä kerro minulle miten hyvä olet. Uskon sen muutenkin).  Kuitenkin se, että uskottelemme kaikkien pyörien ja rattaiden, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, olevan kunnossa ja toiminnassa, on samaa, kuin se, että kieltäytyisit uskomasta omia aistejasi. Olemme nopeasti pyörivällä maapallolla, joka ei tule hidastamaan pyörimistään (twiittaa). Pirskatti, joku jopa kirjoitti tämän paperillekin muutama tuhat vuotta sitten. Hänen nimensä oli Plato.

SEURAAVA OPINTOJAKSO

Oletko huomannut miten “räätälöidyksi” maailmamme on muuttunut? Olin menossa ostamaan äidilleni Jawbone UP’in (koska Jacq olisi voinut ostaa minullekin tällaisen ja minusta tämä oli aika siisti juttu). Näitä oli saatavilla kahdeksaa eri väriä. Ja tämä vehje ei siis tarvitse eri värejä. Kaikki asiat ympärillämme ovat räätälöitävissä. Luuletko, että sinun seuraava onnistumisesi on jollain lailla erilainen?


Olen itse siinä bisneksessä, joka mahdollistaa sinun seuraavan henkilökohtaisen vallankumouksesi, mutta tästä huolimatta meidän on pakko tehdä töitä yhdessä, jotta voimme selvittää sen mitä sinä tarvitset ja toisinaan (aina) sinun tarpeesi ovat erilaiset, kuin jonkun muun tarpeet. Ja tässä on homman juju. Seuraava opintojakso riippuu sinusta itsestäsi (ei kursseistani - tässä maailmassa). Voin auttaa. Joku muukin voi auttaa. Mutta sinun on pakko naputella jotain omaan GPS:ääsi. Sinun täytyy sitoutua jatkuvaan oppimiseen. Sinun täytyy tarttua omaan intohimoosi ja taipumuksiisi kiinni, harjata ne puhtaaksi ja lähteä lentoon niiden kanssa aivan kuin olisit oman Lentävän Hollantilaisesi puikoissa. Oletko valmiina? Twiittaa!

JÄTÄ MENNEISYYS SINNE MINNE SE KUULUU

Jos luottaisimme muihinkin 25 vuotta sitten keksittyihin systeemeihin niin autistiset lapset olisivat edelleen “hullujen huoneella” ja hautaisimme ihmisiä, jotka olisivat sairastuneet AIDS:iin, ja osa ajattelisi Neuvostoliittoa pahimpana vihollisenaan, olipa se sitä tai ei. Tässä valossa katsottuna useimmat yritykset rakentuvat sellaisten systeemien varaan, jotka pystytettiin 50, 75 tai 100 vuotta sitten ja opintopolut, jotka johtavat näihin yrityksiin perustuvat taloudellisiin arvauksiin vuosikymmenten takaa.

JOTEN MITÄ TULEE SEURAAVAKSI

Sinun pitäisi olla todella huolissasi siitä mitä tulee seuraavaksi, oikeastaan kauhuissasi, jonka jälkeen voisit olla halukas nauttimaan pieniä palasia ja kävelemään yksi jalka kerrallaan kohti sitä mitä sinä haluaisit oikeasti tehdä olipa ilmaston todelliseen lämpenemiseen kuinka monta vuotta tahansa jäljellä. Minä? Olen täällä auttamassa sinua. Pidän muutoksesta (kuuluu päivittäiseen mantraani). Roolinani on auttaa sinua kaikin mahdollisin tavoin, jotta pystyt mukautumaan tähän uuteen muuttuvampaan toimintaympäristöön.


Mutta tämä on siis riippuvainen siitä oletko mukanani tällä matkalla. Jos et ole mukana, älä lue enempää. Voit peruuttaa tilauksesi. Ja ole huoleti vaikka sinua ei kiinnostaisikaan se mistä kirjoitan. Minäkään en ole kiinnostunut joistakin jutuista joita muut kirjoittavat näinä päivinä. Olen silti kiinnostunut yhdestä asiasta tähän juttuuni liittyen: haluan auttaa niitä ihmisiä, joilla on intohimoja omaan juttuunsa löytämään oman polkunsa ja haluan, että he voivat rakentaa paremman liittymän itsensä ja ulkomaailman välille.


Nähdäänkö taas ensi viikolla?


LOPUKSI YKSI LEMPEÄ MYYMI

Uudelleenjulkaisimme juuri Blogging: The Master Class -kurssimme ja olemme saaneet sille todella lyhyellä aikavälillä yli 100 opiskelijaa ympäri maailman. Aivan kuten aina muutoinkin, tämä kurssi on SINUN ulottuvillasi, koska luet näitä juttujani, erikoishinnalla. Ennenkuin klikkailet itseäsi eteenpäin lukeaksesi sitä mitä kurssi sisältää tässä tarjoukseni. KIRJOITA KOODI MUISTIIN, OLE HYVÄ!
Tämän kurssin normaalihinta on $795. Koska lueskelet näitä juttujani ja kuulut sisäpiiriini voit käyttää alennuskoodia “btmcinsider” (pikkukirjaimilla), ja saat kurssin $497 hinnalla. Tämä alennus on voimassa kesäkuun viimeiseen päivään asti (30.6.). Tämän jälkeen tämä kurssi tulee todennäköisesti tarjolle vasta ensivuonna. Joten jos kirjoittaminen kuuluu niiden asioiden piiriin, joissa haluaisit tulla paremmaksi, tänään on onnenpäiväsi. Jump in!


Kurssi alkaa silloin kun aloitat. Et voi myöhästyä. Voit myöhästyä alennuksista. Alennustarjous loppuu kesäkuun 30. päivä (2 viikkoa). Toivottavasti näemme. Tällä kerralla tästä on tulossa USKOMATON seikkailu (uutta materiaalia, “uusia professoreja” ja kaikkea muutakin siistiä).


Okay, nähdään ensiviikolla.
--Chris...


Human Business Works 110 Marginal Way #744 Portland, Maine 04101 United States (978) 378-0705

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.