Siirry pääsisältöön

Tunnista omat vahvuutesi

Don Draper televisiosarja Mad Menistä on äärimmäisen hyvä pelastamaan pieleen menneitä kauppoja. Kun asiakas ei tykkää mainoskampanjastaan tämä kuvitteellinen johtaja onnistuu kertomaan täydellisen tarinan, joka muuttaa asiakkaan mielen. Fit Stik Pro Hänen tarinankerrontakykynsä on lahja, jollaista ei ole kenelläkään toisella tässä toimistossa.

Tullaksesi menestyksekkääksi liiketoiminnan vetäjäksi määritä omat vahvuutesi ja taitosi ja pidä niistä huolta.

Vahvuutesi ovat lopulta menestyksesi avaimina. "Kun teemme niitä juttuja, joissa olemme jo valmiiksi hyviä, liiketoimintaosaamisemme on ketterämpää," George Mason -yliopiston psykologian professori Todd Kashdan kertoo.

"Kun pitää löytää paras tapa kehittää kyvykkyyksiäsi, se on parasta tehdä hyödyntämällä omia vahvuuksiasi", hän sanoo. Käytä näitä neljää vinkkiä apunasi tunnistaaksesi omat ydinvahvuutesi.

Tässä vinkit:

1. Kiinnitä huomiota jännityksen merkkeihin Silloin kun ryhdyt tekemään sellaisia asioita, joissa olet todella hyvä innostuksesi on näkyvää. Pupillisi laajenevat, rintakehäsi levenee, puheesi muuttuu nopeaksi ja notkeaksi ja kätesi liikkuvat isommin. "Voit havaita kuinka elossa olevalta ja motivoituneelta joku toinen näyttää silloin kun hän käyttää ydinvahvuuksiaan," Kashdan jatkaa.

Kysy lähimmältä mentoriltasi siitä milloin vaikutat olevasi kaikkein eläväisimmillään tai tarkkaile itseäsi päivän aikana. Koska tunnet itsesi kaikkein uppoutuneimmaksi? Energisimmäksi? "Kun ihmiset hyödyntävät vahvuuksiaan he pulpahtavat pintaan," Kashdan kuvailee. (Jos tarkkailu kuulostaa hankalalta, voit myös kokeilla verkkokyselyä, kuten VIA Character Strengths -testiä, joka auttaa sinua tunnistamaan ja arvioimaan omia vahvuuksiasi.)

2. Irtaannuta itsesi titteleistä. Löytääksesi lahjasi sinun on tutkittava uusia rooleja. "Ajattele yritystäsi laboratoriona, rohkaistu käyttämään muuttuvia rooleja ja katso mitä tapahtuu. Jos ihmiset ovat innossaan kokeilemassa jotain muuta ja sinulla on tähän liittyviä todisteita siinä missä he voivat olla hyviä, kokeile ihmeessä," Kashdan suosittelee.

Esimerkkinä, jos johtaja haluaa luovemman ja innovatiivisemman työpaikan, mutta hän kokee, että hän ei ole oikea henkilö muutosta toteuttamaan. Kashdan auttaa häntä tunnistamaan muutosagentin henkilökunnastaan -- jonkun, joka on luova, joka ei välttämättä välitä muiden mielipiteistä niin paljoa -- jonka sitten osoittaa muutosta toteuttamaan. Roolien jakamisella vahvuuksien mukaisesti, mieluummin kuin titteleiden mukaan, saavutetaan vahvempi tiimi.

3. Kiinnitä huomiosi siihen, mitä teet täysin eritavalla, kuin muut. Tilanteissa, joissa oikeasti käytät vahvuuksiasi, erotut joukosta. Tulokulmasi on ainutkertainen. Nimetäksesi vahvuutesi sinun on tunnistettava nämä hetket ja ilmaistava se miten olet erilainen.

Kashdan muistaa yhden johtajan yhdestä aamutapaamisestaan, jossa tämä mies kertoi eläväisen tarinan hänen lastensa seikkailuista merimaailmassa. "Hän ei ollut niinkään keskittynyt turvallisuuteen, kuin itse seikkailun hekuttamiseen," Kashdan kertoo, että samanlaisen itsemääräämisoikeuden korostaminen voisi auttaa häntä riippumattomien työntekijöiden johtamisessa.

4. Kuvaa vahvuuksiasi luovasti. Kun annat vahvuuksillesi nimen, vältä sitä mitä Kashdan kutsuu "jargoniksi", tarkoittaen sanoja, joita käytetään nykyään aivan liiaksi, kuten 'intohimoinen' tai 'omistautunut'. Näiden sijasta pyri löytämään termejä, jotka todella kuvaavat vahvuuttasi.

"Jännittävän sanan löytämällä pääset eroon tavallisimmista mieleyhtymistä". Kashdan käyttää termejä, kuten tarinankertoja, itsemääräämisen tukija, tutkija, energiahautomo, ja akku. Nämä erityispiirteet auttavat lahjojen käyttöönotossa. "Kun annat vahvuudellesi nimen, se saa merkityksellisemmän osan elämässäsi", hän lopettaa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.