Siirry pääsisältöön

Kokemuksen reflektointi

Itsereflektointia kannattaa harjoituttaa jatkuvasti. Siihen on varattava riittävästi aikaa arjen keskellä, tai sen voi kytkeä osaksi arjen rutiineita. Reflektion ytimessä ovat kysymykset, älä pidä mitään itsestään selvyytenä, älä hyväksy helppoa vastausta.

Tietoinen reflektio voidaan liittää osaksi normaaliajattelua, siitä voi tehdä tavan, jolloin sitä tulee myös hyödynnettyä. Käytä muita hyödyksi reflektoinnissasi, selkeytä ajatuksia toiselle, selkeytät niitä samalla itsellesi.

Reflektointi on oman toiminnan systemaattista arviointia, analysointia ja uudenlaisten toimintamallien oppimista.

Oppiminen tapahtuu kokemuksen reflektoinnin synnyttämien oivalluksien käyttämisestä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.