Siirry pääsisältöön

Jokainen on vastuussa omasta urastaan

Edgar Schein on kehittänyt käsitteen ura-ankkuri, joka pitää sisällään omia motiiveja, tavoiteltavaa ja jo kertynyttä osaamista sekä tärkeitä arvoja. Ura-ankkuri on yksinkertaisesti käytännöllinen työkokemuksen, osaamisen, motiivien ja arvojen yhdistelmä, joka vetää puoleensa ja antaa energiaa.

Kaikilla on yksi ura-ankkuri, joka on muita tärkeämpi. Tässä on lyhyesti määritelty yhdeksän ankkuria.

- Asiantuntijapätevyys: urakehitys ei ole hierarkista ylenemistä vaan oman pätevyyden kehittämistä
- Esimiespätevyys ja johtaminen: halu johtaa muita ja vaikuttaa laaja-alaisesti menestykseen
- Itsenäisyys: omatoimisuus ja itseohjautuvuus, sekä asioiden tekeminen omalla tavalla
- Työsuhteen turvallisuus: työpaikan varmuus ja oma turvallinen paikka motivoivat
- Paikkakuntaan sitoutuminen: arvostaa työskentelyä tietyllä paikkakunnalla
- Yrittäjyys: itsenäisyys, vaikutusvalta ja omistaminen ovat tärkeätä
- Omistautuva palvelu: toteuttaa omia arvoja ja palvee muita
- Aito haasteellisuus: motivaattorina ongelmat ja haasteet
- Elämänalueiden tasapaino: työ, itse, perhe ja läheiset.

Ankkurit eivät välttämättä pysy samoina koko työuran, vaan painotukset muuttuvat elämän ja työuran eri vaiheissa. On tärkeää ymmärtää, että jokainen itse on vastuussa omasta urastaan.

-SL:ÄIJ:244-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.