Siirry pääsisältöön

Jokainen on vastuussa omasta urastaan

Edgar Schein on kehittänyt käsitteen ura-ankkuri, joka pitää sisällään omia motiiveja, tavoiteltavaa ja jo kertynyttä osaamista sekä tärkeitä arvoja. Ura-ankkuri on yksinkertaisesti käytännöllinen työkokemuksen, osaamisen, motiivien ja arvojen yhdistelmä, joka vetää puoleensa ja antaa energiaa.

Kaikilla on yksi ura-ankkuri, joka on muita tärkeämpi. Tässä on lyhyesti määritelty yhdeksän ankkuria.

- Asiantuntijapätevyys: urakehitys ei ole hierarkista ylenemistä vaan oman pätevyyden kehittämistä
- Esimiespätevyys ja johtaminen: halu johtaa muita ja vaikuttaa laaja-alaisesti menestykseen
- Itsenäisyys: omatoimisuus ja itseohjautuvuus, sekä asioiden tekeminen omalla tavalla
- Työsuhteen turvallisuus: työpaikan varmuus ja oma turvallinen paikka motivoivat
- Paikkakuntaan sitoutuminen: arvostaa työskentelyä tietyllä paikkakunnalla
- Yrittäjyys: itsenäisyys, vaikutusvalta ja omistaminen ovat tärkeätä
- Omistautuva palvelu: toteuttaa omia arvoja ja palvee muita
- Aito haasteellisuus: motivaattorina ongelmat ja haasteet
- Elämänalueiden tasapaino: työ, itse, perhe ja läheiset.

Ankkurit eivät välttämättä pysy samoina koko työuran, vaan painotukset muuttuvat elämän ja työuran eri vaiheissa. On tärkeää ymmärtää, että jokainen itse on vastuussa omasta urastaan.

-SL:ÄIJ:244-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.