Siirry pääsisältöön

Virtaukseen pääseminen vaatii motivaatiota

Työmotivaatio on yleensä parhaimmillaan, kun henkilö motivoituu suoritukseensa itse, kokee palavaa halua, intohimoa ja työn imua. Itsensä motivointi on tärkeä osa-alue ammattillista älykkyyttä.

Työn imu tarkoittaa pitkälti samaa kuin Csikszentmihalyin Flow eli virtaus.

Virtaus ei kohdistu mihinkään tiettyyn yksityiseen asiaan, vaan on kokonaisvaltainen hyvinvoinnin tila. Virtaustilassa työ tuntuu haasteelliselta ja merkitykselliseltä ja ihminen kokee innostusta, inspiraatiota ja työn iloa. Työn imua koetaan silloin, kun työn haasteet ja hallinta ovat tasapainossa. Tällöin henkilöllä on tunne, että hän osaa tehtävänsä, hän luottaa omaan osaamiseensa selviytyä uusissa ja yllättävissäkin tilanteissa.

Virtaukseen pääseminen edellyttää kykyä motivoida itseänsä.

-SL:ÄIJ:230-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.