Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuu, 2011.

100 herkkää markkinoinnista

Tämä olkoon toistaiseksi ainoa englanninkielinen poikkeus suomenkielen seassa... 100 thoughts on marketing  that makes business sense : pidä lupauksesi kuuntele ole asiallinen toteuta markkinoimasi tuote auta asiakkaitasi yksinkertaista tiivistä verkkosivut, laajennan käyttökokemusta optimoi asiakassuhteet, älä optimoi klikkauksia anna asiakkaan ohjata sinua eteenpäin tarjoa multimediaa aloittelijoille ja muille kiinnostuneille käytä sisältöä ja älyä toistensa tukena

Aloita jo eilen : G+

Aloita Google+ jo eilen. Palvelun käyttöön, tai käytön aloittamiseen on monia hyviä syitä. Yksi parhaimmista syistä on kuitenkin se, että Google+ on turvallinen. Palvelu on nopea, käytännöllinen, ja äärimmäisen koukuttava...mitä tahansa kaipaatkin, löydät sen nopeimmin Google+ -rinkien kautta. Niin, unohdinko kertoa, että Google+ on jotain uutta ja hieman erilaista. Entä kerroinko, että voit edelleenkin käyttää Facebook -tiliäsi kuten aiemmin, mutta laajentaa piirejäsi Googlen avulla? Niin, ja jos haluat minut rinkeihisi hae minut ja lisää! Google+ -ohjeet käännetty osoitteesta: http://www.chrisbrogan.com/startplus/

Hengailua : G+

Koska olet viimeiksi vain hengaillut? Google+ hangout, eli hengailu on reaaliaikaista video tsillausta hyvässä, tai huonossa seurassa. Hyvässä seurassa hengailu on hauskaa, huonossa, no, piireijä voi aina vaihdella, ja se on jopa suositeltavaakin. Google+ hengailuiden viimeisten päivitysten myötä hengailu ei rajoitu enää vain ääneen, tsättiin ja videokuvaan, vaan näiden lisäski hengailuissa voi jakaa oman koneensa näytön tai Google Docs -palvelussa olevat dokumentit. Voit vain kuvitella mitä kaikkea Google+ hengailuissa voi tehdä - ja voit tehdä juuri sitä ;)

Keskustelua kommenteista : G+

Kommentit saavat vesilasinkin kiehumaan, erityisesti Google+ -palvelussa. Twitter ei tarjoa kommenttimahdollisuutta, Google+ tarjoaa. Käytännössä toisten ihmisten viestien kommentoiti on yksi hauskoimmista asioista, jota voi sosiaalisessa mediassa, eli some :ssa harrastaa. Valokuvien kommentointi on vertaansa vailla. Lopputuloksena kommentit muodostavat mielenkiintoisia keskusteluita ihmisten välille. On itsestään selvää, että jaettava sisältö vaikuttaa kommenttien luonteeseen ja laatuun, mutta kaiken kaikkiaan ne ovat Google+ -palvelun some:n suola, sokeri ja pippuri. Pyri kommentoimaan aina kun pystyt, vaikkapa vain omia viestejäsi :)

Jakaminen on välittämistä : G+

Jakaminen on välittämistä! Yksi Google+ -palvelun parhaimmista piirteistä on sisällön jakaminen, siis toisten lähettämän sisällön jakaminen. Viestivirrasta, jokaisen viestin alta, löytyy Jaa -painike, jonka avulla voit välittää viestin omille piireillesi. Jos joku piireissäsi oleva jakaa jotain sinulle, jonka sinä välität eteenpäin omille piireillesi - on vähintäänkin kohteliasta, eli siis todella suositeltavaa antaa krediittiä sille, kuka sisällön alkuperäisesti jakoi. Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että kun Jaakko jakoi kuvan Pirkko-Liisalle, joka jakoi sen Jokiselle, jonka sinä jaoit edelleen sählykavereillesi, muista kirjoittaa +Jaakko johonkin kohtaan viestiäsi. Se nyt vaan on kohteliasta ja kivaa sanoa Kiitos, aina välillä:)

Jaa mielenkiintosi : G+

Voit luoda ja jakaa neljän tyyppistä sisältöä Google+ -viesteissäsi. 1. Linkkejä 2. Videoita 3. Valokuvia 4. Paikkatietoja Voit kirjoittaa päivityksesi jatkoksi linkin johonkin mielenkiintoiseeen juttuun, kuvaan, videoon tai vaikkapa blogiviestiin, tai kirjoittaa linkitettävään sisältöön liittyvää asiaa. Mikä tahansa mikä on sinua kiinnostavaa, on jaettavissa muille.

Rakenna piirisi vauhdilla : G+

Seuraava steppi Google+ -käytössä onkin sitten kiinnostavien ihmisten kaivaminen massasta. Varaa tähän muutama päivä, älä kiirehdi. Toisaalta, piirejä voi muokata niin helposti, että vauhdista ei oikeastaan ole haittaakaan. Voit aloittaa esimerkiksi FindPeopleOnPlus.com tai group.as -sivustoilta, joista on hyvä hakea ihmisiä oman kiinnostuksesi kohteiden mukaan. Seuraava mielenkiintoinen ja järkevä vaihe voisi olla se, että klikkaa näiden ihmisten piirejä ja katsot ketä he seurailevat, ketä heidän piireissään pyörii. Voit hengailla kuuluisuuksien tai tavisten kanssa, ihan miten haluat. Kunhan hengailet :)

Järjestele piirit kuntoon : G+

Luo Google+ -palveluusi uusia ympyröitä, joiden avulla järjestelet piireissäsi olevat ihmiset siten, että löydät kiinnostavimmat tapaukset helposti ja nopeasti. Löydät omat piirisi täältä . Yleensä ensimmäinen asia on piirien uudelleennimeäminen. Nimeämisessä kannattaa olla käytännönläheinen. Eli jos haluat esimerkiksi seurata omalla alueellasi asuvia ihmisiä, voit antaa piirille nimeksi vaikka Haukiputaa. Piirien nimeäminen ja niiden sisältö on täysin riippuvainen omista kiinnostuksesi kohteista. Piirit kannattaa kuitenkin järjestää, mieluummin aiemmin, kuin vasta sitten, sillä myöhäisemmässä vaiheessa kymmenien, satojen tai tuhansien ihmisten järjestäminen on silkkaa tuskaa. Jos sinulla on ongelmia piiriesi kanssa, pyydä apua joltain, vaikkapa minulta:)

Google+ addiktoi : G+

Aloita Google+ -käyttö luomalla profiilisi. Mene ensin profiilisivullesi . Klikkaa Tietoja -linkkiä, (toisena vaakavalikossa). Tämän jälkeen klikkaa sinistä Muokkaa profiilia -painiketta oikeassa yläkulmassa. Lisää jokin kuva itsestäsi. Kirjoita tietoja Esittely -kohtaan. Voit lisätä jonkun verran omia linkkejä linkit -osioon... Yksi tärkeimmistä asioista on kuitenkin se, että kirjoitat Työnantajat -kohtaan, (nykyinen) jotain iskevää ja mielenkiintoista. Tämä on oikeastaan profiilisi tärkein kohta, sillä tämä on se tieto mikä profiilistasi näkyy muille, kuvasi lisäksi. Kirjoita lyhyesti, ja myyvästi itsestäsi. Kaikki muu onkin sitten sinusta itsestäsi kiinni.

Myynnin pyhä kolminaisuus

Myymisessä on kolme avainasiaa, jotka mahdollistavat kaupan tekemisen. Ostajan ja myyjän täytyy olla yhtä mieltä kaikista kolmesta asiasta: 1. Ongelma on olemassa, (tai tarve) 2. Esitelty ratkaisu poistaa ongelman tai täyttää tarpeen. 3. Tarjotun ratkaisun hinta on halvempi kuin ratkaisun arvo. Kun ostaja, eli asiakas tiedostaa ja tunnustaa kaikki kolme asiaa kaupalle ei ole esteitä. On hyvä kuitenkin muistaa, että parhaimmat myyjät saavat asiakkaan itsensä perustelemaan nämä, sen sijaan, että itse tekisivät sen.

Valitse alaiset huolella

George C. Marshall ja Alfred P Sloan Jr. noudattivat ihmisten valinnassa ja ihmisiä koskevissa päätöksissä seuraavia hyviä periaatteita: 1. Jos sijoitan jonkun johonkin tehtävään, eikä hän onnistu siinä, olen tehnyt virheen. 2. Johtajien velvollisuutena on varmistaa, että organisaation vastuuhenkilöt toimivat tuloksellisesti. 3. Ihmisiä koskevat päätökset ratkaisevat organisaation suorituskyvyn, joten ne ovat tärkeimpiä päätöksiä. 4. Älä anna tulokkaille merkittäviä tehtäviä, jotta et kasvata riskejä, ennenkuin tunnet heidän tapansa ja toiminnan. Sotilailla on oikeus pätevään johtoon. Sijoita tulokas aina aluksi tehtävään, jonka odotukset tunnetaan ja jossa on apua tarvittaessa tarjolla.

Ihmisiä koskevia päätöksiä ei voi piilottaa

Vaikka johtaja kävisikin läpi kaikki nämä vaiheet, ihmisiä koskevat päätökset voivat silti epäonnistua. Ihmisiä koskevat päätökset voivat epäonnistua myös siksi, että tehtävästä on tullut riski, eli tehtävä joka nujertaa hyvätkin ihmiset. Jos työ nujertaa peräkkäin kaksi tekijäänsä, tehtävämäärittely on tehtävä uudestaan, tai tehtävä pitää hylätä. Mikä tahansa tehtävä, jota muodollisesti pätevät tavalliset ihmiset eivät pysty suorittamaan on työ johon ei voi palkata ketään. Johtajat, jotka eivät pyri tekemään oikeita ihmispäätöksiä vaarantavat organisaation suoristuskyvyn ja sitä kohtaan tunnetun kunnioituksen.

Myynti kasvaa 50%

Rahankäytön suunnittelu on suhteellisen helppoa, jos käytettävissä on pelkkien toiveiden sijasta luotettavia kassavirtaennusteita luotettavine oletuksineen. Pankkimiesten nyrkkisäännön mukaan kassatuloja ja -menoja ennakoitaessa pitää olettaa, että laskut pitää maksaa kaksi kuukautta oletettua aiemmin ja saatavat tulevat kassaan kaksi kuukautta oletettua myöhemmin. Kasvavan yrityksen pitää tietää vuosi etukäteen kassavirtatarpeensa ja käyttökohteet. Menestyvä kasvuyritys ohittaa useimmiten kasvussa oman pääomarakenteensa. Pääomaperuste ohitetaan syklisesti joka kerran kun myynti kasvaa 40-50%.

Mitä tuote tekee asiakkaalle

David Ricardon sanotaan sanoneen, "Voittoa ei tehdä erottavan älykkyyden vaan erottavan tyhmyyden avulla". Strategiat eivät toimi siksi, että ne ovat nokkelia, vaan siksi, etteivät useimmat palveluiden toimittajat ajattele asioita. Strategiat toimivat juuri siksi, että ne ovat niin "ilmeisiä". Kilpajuoksun voittaa aina se yritys joka kysyy mitä asiakas oikeasti haluaa ostaa. Asiakas ei osta tuotetta, vaan sitä, mitä tuote tekee asiakkaalle. Markkinoinnin alkeet lähtevät asiakkaan hyödystä, siitä mitä asiakas ostaa, hänen todellisuudestaan ja arvoistaan. Jokainen, joka haluaa käyttää markkinointia strategiansa perustana, nousee todennäköisesti nopeasti ja miltei riskittömästi toimialansa ja markkinoidensa johtoon.

Tiedät kyllä miksi

Kuvittele itsesi keskustelemassa itsesi kanssa viiden vuoden päästä tulevaisuudessa. Kysy itseltäsi mitä haluat ja kuuntele vastauksia. Kuvittele itsesi keskustelemassa itsesi kanssa viisi vuotta sitten. Olet tänään se kenen kanssa keskustelit viisi vuotta sitten. Millaista elämäni oli viisi vuotta sitten? Mitä kysyin tämän päivän itseltäni? Kuvittele vastaavasi mitä elämä toi tullessaan, kuvittele vastaavasi vakuuttavasti. Kerro menneisyyden itselleni tulevista ongelmista ja haasteista, joita voin odottaa, (siis tapahtuneita asioita). Kuvittele nyt, että tulevaisuuden itsesi tulee takaisin. Kysy itseltäsi mitä haluat ja kuuntele vastauksia. Tiedät kyllä miksi.

Puhu, mutta tee

Useimmiten valtaosa yrittäjistä keskittyy tuotteisiin ja ratkaisuihinsa markkinoinnin sijasta. Tämän lisäksi useimmat puhuvat muutoksesta, mutta se jää 90%:sti puheasteelle, toiminnan sijasta. Markkinointi on mahdollistaja - ja kukaan ei ole oman onnensa seppä. Yrittäjällä on harvoin näkemystä tai aikaa markkinoinnille, saati myynnille, muilta tärkeiltä tehtäviltään. Tällöin viisain ja oikeastaan ainoa järkevä ratkaisu on hankkia itselleen oikea käsi tekemään "sen" ja kertomaan "mitä pitää tehdä". Tällöin yrittäjän velvollisuudeksi jää toiminta, tai toiminnan valvonta. Miksi tätä ei sitten tehdä aina? Yrittäjän mieli on ihmeellinen. Sen sijaan, että kasvuun sitouduttaisiin ja ymmärrettäisiin oma rajallisuus, useasti ajatellaan, että "minun täytyy tehdä enemmän...". Oikein ja väärin! Lupaa itsellesi tehdä joka kuukausi vähän enemmän, mutta sijoita ja käytä samalla rahaa siihen, että sinun ei tarvitse tehdä kaikke itse. Markkinoinnin tehtävä on tehdä

Psyykkistä energiavirtaa

Itsensä johtamisen ja kehittämisen tavoitteena on iloinen, itsensä unohtava ja osallistuva ihminen, joka toimii energisessä virtaustilassa - Flow-tilassa. Syvän keskitteyneisyyden tilassa tietoisuus on hyvässä järjestyksessä. Ajatukset, tarkoitukset tunteet ja kaikki aistit keskittyvät samaan tavoitteeseen. Kun flow-tila on ohitse ihminen kokee ja tuntee yhteyden itseensä ja ympäristöönsä, ja muihin ihmisiin. Flow on suunniteltu tietoisuuden tila, jossa psyykkinen energiamme virtaa vaivatta.

Nöyrästi kohti oppimisen riemua

Uuden asian opettelu kysyy aina kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja nöyryyttä. Alussa voi tuntua, että mikään ei onnistu, sattuu, ja usko meinaa loppua. Usein kuvittelemme, että uuden asian opetteleminen on helppoa. Näin on hyvin harvoin. Kuvittelemme, että voimme oppia osaajaksi kirjoista ja omalla harjoittelulla. Näin on vielä harvemmin. Oppiminen osaavan ohjaajan kanssa on lähes puolet nopeampaa ja kahdeksankymmentä prosenttia helpompaa, kuin yksinopiskelu. Näistä jälkimmäisen, ja ajan kanssa onnistumisia tulee yhä useammin. Onnistumiset luovat onnistumisia. On mahtava kokea oppimisen riemua, onnistumisen iloa.

Virtuaalijohtaminen ei muuta mitään

Paras kysymys teknologisen kehityksen myötä lienee se, että muuttaako uusi tekniikka ja uudet kommunikointitavat johtamista. Paras vastaus lienee se, että, "Ei muuta, miksi muuttaisi?". Tulevaisuuden työskentelyä ja organisaatioita yhdistävät toimipisteiden hajanaisuus, työn liikkuvuus, osaamisen kehittyminen ja hiotut ja kustannustehokkaat interaktiiviset itsepalveluprosessit. Ihmiset muodostavat tulevaisuuden toimintaympäristössä yhden suurimmista tase-eristä. Viestinnän merkitys korostuu entisestään. Jos toimintamallit ja työkalut kyetään pitämään yksinkertaisina, johtamisen maailma ja johtamisympäristö muuttuvat itseasiassa helpommaksi ja pienemmäksi, kuin aikaisemmin. Johtamisen kannalta, virtuaalisessakin johtajuudessa, kuva ja ääni ovat edelleen avainasemassa.