Siirry pääsisältöön

Alaisista voi tulla johtajia

Alainen terminä on kärsinyt inflaation. Monet organisaatiot eivät hyväksy termin käyttöä, vaan se pyritään korvaamaan muilla termeillä kuten asiantuntija, kollega, partneri ja työntekijä. Alaisena toimiminen ei edellytä alistumista, joten termin käyttämisessä ei sinänsä ole ongelmaa.

Alaiset ovat aktiivisia ja osallistuvia johtamisprosessin osallisia. Alaisista voi tulla johtajia ja johtajista alaisia, koska tahansa ja missä tahansa johtamissuhteessa. Alaisen ja johtajan vuorovaikutussuhde on kaksisuuntainen, jolloin molemmat ovat riippuvaisia toisistaan.

Esimiehen johtaminen on oma johtajuuden lajinsa, ja sitä voidaan kehittää huomattavasti. Jos olet hyvä johtaja, olet todennäköisesti hyvä alainen, ja päinvastoin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.