Siirry pääsisältöön

Muutosvastarintaa voidaan ehkäistä


Projektia voidaan käyttää organisaatiomuutoksen toimeenpanon välineenä. Muutos voi olla toiminnallinen, tekninen tai henkinen muutos. 

Muutoksen onnistumisen edellytyksiä voidaan parantaa varmistamalla ihmisten sitoutuminen, muokkaamalla kulttuuria ja ehkäisemällä muutosvastarintaa. Muutosvastarinta on normaalia ja väistämätöntä, vaikka itse muutoksen syys olisikin rationaalisesti perusteltavissa. Vastarinta johtuu muutokseen kohdistuvasta pelosta ja epävarmuudesta. 

Muutosvastarintaa voidaan ehkäistä viestinnällä, jossa yksiselitteisesti ja ymmärrettävästi kerrotaan ja kuvataan se mistä luovutaan ja se mitä saadaan tilalle.

"Ihmisten ei voida olettaa pääsevän hyviin tuloksiin, jos he eivät ymmärrä mitä heidän halutaan saavan aikaan." -Tuntematon projektijohtaja-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.