Siirry pääsisältöön

Salkunhallinta osaksi johtamisjärjestelmää


Projektitoiminnan onnistuminen ja tehokkuus muodostuvat kolmen tekijän yhteispelistä: projektisalkun hallinnasta, (monta projektia) ohjausryhmien tehokkuudesta sekä yhtenäisestä ja jämäkästä projektin hallinnasta, (yksi projekti).

Projektisalkunhallinta on osa organisaation johtamisjärjestelmää, jolla projektit kytketään strategiaan. Salkunhallinnan pyrkimyksenä on optimoida salkussa olevien projektien hyödyt liiketoiminnalle, sekä kontrolloida ja optimoida organisaation resurssien käyttöä.

Projektisalkunhallinnassa pyritään tunnistamaan projektien liiketoiminnalliset tavoitteet ja toiminnan kehittämistavoitteet, joita mitataan projektien jälkeen. Tunnistamisella pyritään arvioimaan liiketoiminnan saavutettavat käyttöhyödyt ja tulokset ennen projektien varsinaista suunnittelua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.