Siirry pääsisältöön

Luovuusprosessi

Luovuus on osa inhimillistä toimintaa, jonka avulla keksitään ja löydetään jotain uutta, luovuus on osa ajattelua ja se on tapa toimia. Luovuuteen yhdistetään usein tavoitteellisuus ja pyrkimys menestyksen tavoitteluun.

Luovuus synnyttää uusia ja käytännöllisiä ideoita, joskus hyvinkin luovien menetelmien avulla, joita voidaan jatkohyödyntää kaupallisessa toiminnassa. Luovuuden merkitystä osana yritystoiminnan innovaatioprosessia on syytä korostaa nykypäivänä enemmän, kuin koskaan aiemmin.

Uusien tuotteiden ja palveluiden synnyttäminen ja nykyisten palveluiden parantaminen ja miksei myös brandin rakentaminenkin ovat lähes täydellisesti riippuvaisia innovatiivisesta ja luovasta visioinnista ja visioiden toteutuksesta.

Luovuutta voidaan tehostaa ja edistää tarkastelemalla luovuutta henkilökohtaisen luomisprosessin ja -hetken avulla.

Olen huomannut itse, että arkielämän toiminnassa minun on vaikea ammentaa luovuuttani, jollen anna sille  erityistä aikaa, tilaa ja fokusta. Olen myös havainnut omassa luovuusprosessissani ja innovaatioprosessissani tiettyjä samankaltaisia käytösmalleja, jotka toistuvat tiettyjen asioiden summana tuottaen luovuuden puuskia.

Kaksi selkeintä innovaation lähdettäni ovat nälkä ja sauna, sekä aamusuihku. On uskomatonta kuinka paljon ideoita näiden pohjalta on syntynyt. Toisinaan ongelmana on luovien ajatusten muistaminen ja ylöskirjaaminen, sillä jos tätä ei tee heti - asiat unohtuvat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.