Siirry pääsisältöön

Leikittele luovaksi 1

Luovuus ja tavallinen elämä kohtaavat hyvin harvoin. Usein tämä johtuu siitä, että meillä yksinkertaisesti on vain liian kiire tehdä, mitä ikinä se sitten onkaan. Kiireen keskellä luovuudelle ei jää aikaa, tai jos jotain luovaa matkalla tapahtuisikin, me emme sitä ehdi huomaamaan. Ikävää?

Arjen luovuutemme on usein itseasiassa suhteellisen näkymätöntä, sillä päivittäinen ongelman ratkaisu, tiedon palasten asettelu sopivaan järjestykseen tai toimintastrategian kehittely eivät todellakaan tunnu siltä, vaikka ne oikeasti vaativatkin luovuutta. Kaikkinensa, luovuutta kannattaisi kuitenkin käyttää ihan tietoisena työkaluna, sillä siten mistä tahansa työstä tulee kiinnostavampaa ja ehkä myös hauskempaa.

Itseasiassa, luovuuttamme rajoittaa vain oma mielemme.Leikittele. Silloin kun olimme pienempiä emme miettineet luovuutta yhtään sen enempää, kuin sitä nyt kaipaamme, mutta se oli olennainen osa arkeamme. Mikset kokeilisi olla jälleen lapsi, tee jotain sellaista, josta silloin tuli hyvä mieli, piirrä, leiki legoilla, ihan mitä vain.

Tavallista. Tunnetun koreografin Twyla Tharpin, (The Creative Habit: Learn It and Use It for Life -kirjan kirjoittaja) mukaan luovuus on rakaa työtä vaatineiden rutiinien lopputuotosta. Tällätavoin mietittynä mikä tahansa ritualisoitu tapa muuttuu epätavallisesta tavalliseksi rutiiniksi. Tätä lähestymis- ja ajattelutapaa voi käyttää hyväksi luovuuden lähteiden etsimisessä. Se mikä eilen aiheutti kysymyksen, "miksi ihmeessä minä tätä teen", muuttuukin tavalliseksi osaksi arjen tekemistä.

Testaile. Luovuus on Keri Smithin, (Mess: The Manua of Accidents and Mistakes and Wreck This Journal -kirjan kirjoittaja) mukaan kuin lihas, eli mitä enemmän sitä harjoittaa sen voimakkaammaksi se kehittyy. Albert Einstein teki ajatusharjoituksia joka ikinen päivä. Kysypä itseltäsi; "Mitä jos naapurini on salainen agentti, mitä jos tiet maalattaisiin siniseksi?". Valjasta mielikuvituksesi vastaamaan itsellesi. Ajattelu aktivoi luovuutta.

Tutkaile. Katso ympärillesi huoneessa, jossa olet. Mitä näet? Listaa mielessäsi 20 asiaa, joita et ole aiemmin huomannut. Keri Smithin mukaan havainnoimisen harjoittaminen ja ympäristön tarkkailu on yksi avainasioista luovuuden ruokkimisessa.

Vaihtele. Lue välillä sellainen kirja, jota et olisi tavallisesti valinnut. Katso sellaista kanavaa, jota et normaalisti katsoisi, tai tee jotain, joka on normaalitavoistasi ja mieltymyksistäsi poikkeavaa. Jill Murphyn, (Permission to Play: Taking Time to Renew Your Smile -kirjan kirjoittaja) mukaan mitä enemmän inspiroimme itseämme epätavallisilla asioilla sen enemmän laajennamme maailmankuvaamme ja parannamme luovuutemme edellytyksiä.

- Success, Maaliskuu 2012, Get un stuck -

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.