Siirry pääsisältöön

Eka Päivä

An nyoung!

Nyt mennään vähän korkealla ja kovaa, mutta lupaan, että joukossa on jotain ihan oikeasti hyödyllistä. Niin ja tämä tervehdys oli koreata, jos onnistuin. : )

Katsoin eilen dokumenttia Baghdadilaisesta hevibändistä, joka on yksi Irakin ainoita lajissaan, toistaiseksi. Jossain kohdin näiden vesseleiden piti laittaa kimpsut ja kampsut nippuun ja muuttaa itsensä Syyriaan, koska sota äityi hieman liian pahaksi, ja toisaalta olo kotikulmilla kävi ahdistavaksi ihan senkin takia, kun kukaan ei tuntunut ymmärtävän hevimetallista yhtään mitään. Eli kaverit vaihtoivat maisemaa Damaskukseen, jotta elämisen edellytykset paranisivat edes hieman.

Firas, bändin basisti kertoi miten vaikeaa alusta aloittaminen on. Siinä missä Irakissa tunsi hyvin millaista on olla täysi nolla Damaskuksessa päästiin pakkasen puolelle, eli oleminen oli enemmänkin epäolemista. Kavereille, joille päivittäinen improvisointi niin kamojen kuin sähkökatkojenkin kanssa on tuttua, kuolemanpelko ja eläminen taistelutantereella on arkipäivää, pienikin parannus antaa toivonpilkahduksia ja haaveita, joiden avulla jaksaa olla sellainen kuin on.

Jäin miettimään yrittämistä, mahdollisuuksia ja sitä mitä alusta aloittaminen voisi tarkoittaa.

Eka Päivä, Eka Päivä, Eka Päivä
Jacqin kanssa perustamani bändin nimi on D3one3. Idea syntyi osittain unelmasta ja se idea oli, että jossain joku joikaa, "eka päivä, eka päivä, eka päivä", (huono käännös:)). Sekä Jacqilla että itselläni on tämä fiksaatio ekan päivän aloittamiseen, ja ajatukseen, että jokainen päivämme on jollakin tavalla ensimmäinen päivä. Pysytkö kärryillä? Hyvä. Tänään on eka päivä. Epäonnistuiko suunnitelmasi? Eka päivä.

Viimeaikoina olen kokeillut erilaisia ekoja päiviä. Perustin itselleni uuden Twitter-tilin, jossa minulla on vaivaiset 30 seuraajaa, ja jossa juuri kukaan ei vastaa tviitteihini. Tuntuu hieman erilaiselta, kuin 209.000 seuraajan kanssa, eikö. Avasin uuden Facebook-tilinkin, sillä 3000+ ystävän heivaaminen tuntui liian vaikealta. Miksi? Olenko ryhtynyt erakoksi? En. Olen vain oppinut paljon ja halusin kokeilla, miltä ensimmäinen päivä jälleen tuntuu.

Tähän liittyen olen 30 päivän retriitillä ensisijaisesta Twitter-tilistäni. Haluan tajuta mikä Twitterin rooli elämässäni oikeasti on. Toistaiseksi tuntuu aika mielenkiintoiselta. Ajattelin, että kerron tämän sinulle, vaikka en meinaakaan vielä kirjoittaa blogiini aiheesta, enkä ole ihan varma koska kirjoitan, vai kirjoitanko ollenkaan, mutta sinä olet erityistapaus. Olet sisäpiirissäni, (tai ainakin minusta sinä olet).

Käytän Twitteriä jakaakseni "kappaleita elämästäni", jotka saavat aikaan muutaman, (tusinan, tai sadan) kommentin, kun tviittejä seuraa parisataatuhatta tyyppiä. Joillakin tavoilla tämä on epäerakoitumista, eli kun tunnen itseni oikein yksinäiseksi voin tällä tavalla tyydyttää huomiontarpeeni välittömästi, hetkeksi.

Mutta mieti nyt. Kumpikaan ei ole oikeasti kovin hyödyllistä. Molemmat jutut ovat vähän kuin laastareita vammoihin, joiden pitäsi parantua itsestään.

Eli näiden sijasta aion kirjoittaa entistä enemmän. Kirjoitan projekteistani, kirjoihin, ja kaikkia sellaisia juttuja, jotka ovat pidempiä kuin 140 merkkiä. Ja tästä kaikesta saan itselleni vielä yhden ensimmäisen päiväni.

Harvey Mackay on kärpäspaperia kovempi
Keskustelin legendaarisen Harvey Mackay'n kanssa taannoin Skypen kautta, (multimiljonääri, bestseller-kirjailija jne.) ja kyseinen juttutuokio oli hänen ensimmäinen Skype-haastattelunsa, oikeasti. Hän paljasti minulle yhden menestyksensä salaisuuksista, eli tarkistuslistansa. Hän kertoi, että vielä joitakin vuosia sitten hänen tarkistuslistansa ensimmäinen asia oli, "millä tienaan eniten rahaa nopeimmiten?"

Aika simppeliä, suoraa asiaa, ja itseselittävää. Omalla kieroutuneella tavallaan tämä on hyvä tapa ohjata myös liiketoimintansa tavoitteita, ja fokustaan. Tein tässä yhteydessä niinkuin valtaosa meistä tekee hyödyllisiä asioita kuullessaan: en kiinnostunut.

Luulen, että en kiinnostunut. 
Olen miettinyt jo kuukausia tekeväni jonkinlaisen tarkistuslistan itselleni, ja miettinyt erityisesti tarkistuslistani ensimmäistä riviä, (haastattelu oli reilu puoli vuotta sitten). "Miten tienaan eniten rahaa nopeiten?" En ole koskaan pyörittänyt omaa firmaani, päiviäni tai elämääni tällätavoin. Uskon itse enemmän siihen, että "minut löydetään", eli olen luottanut sosiaalisen alustani kehitykseen jne.

Jos keskityn ajattelemaan miltä Eka Päivä näyttää sellaiselle, joka on aidosti ensimmäistä kertaa näissä piireissä, niinkuin siis Twitterissä ja Facebookissa siis, ja kun mietin miten itse päätän mihin aikaani sijoitan näiden hässäköiden seurassa, minun on kyllä pakko myöntää, että en ole tehokas, ja olen hieman etääntynyt todellisuudesta.

Kun olen kertonut SINULLE miten helppoa suhteiden luominen ja vaaliminen on, en ole ottanut riittävästi huomioon sitä millaista tämän homman alusta-aloittaminen oikeasti on. Tästä syystä varmaan osa neuvoistani on turhaa, vaikeasti, jos ollenkaan toteutettavaa, (vaikka ne olisivatkin olleet oikeita neuvoja), joten nyt yritän kokeilla eri juttuja enemmän oppiakseni lisää, neuvoakseni paremmin.


Ekan Päivän Työkalupakki
Jos perustaisin juuri nyt uuden firman, jonka tulevaisuudelle nämä sosiaaliset digitaaliverkostot olisivat olennaisia, tekisin seuraavasti:

* Pitäisin jonkinlaista rekkaria, taulukkoa, tietokantaa, (tai Exceliä), jossa minulla olisi muistiinpanoja kontakteistani, ovatko he prospektejani, asiakkaitani, kolleegoita, mentoreita tai resursseja, vai mitä.

* Laittaisin pystyyn WordPress-pohjaisen blogin, jossa käyttäisin jotain maksullista teemaa, (esimerkiksi sellaisia mitä kaverit StudioPressillä tekevät, (kumppanini). Blogi olisi sosiaalisiten verkostojeni sydän ja sielu, johon liittäisin erittäin tiiviisti sähköpostimarkkinoinnin.

* Tekisin sähköpostilistan, jonka avulla saan ihmiset kiinni, sillä heidän käyttämänsä sosiaaliset verkostot elävät, tulevat ja menevät ja todennäköisesti vaihtuvat ajan kuluessa.

* Rakentaisin etäpesät 1-2 sosiaaliseen verkostoon, jotka valikoisin sen mukaan miten hyvin niiden ominaisuudet sopivat käyttötarkoituuksiin, miten helppoa näiden käyttö on ja millainen on näiden liikuteltavuus.

* Loisin sisältösuunnitelman, jonka ansiosta pysyisin kartalla ja minun olisi helppo päättää mitä sisältöä jaan mihinkin kanavaan, jotta ihmiset säilyttävät mielenkiintonsa, he oppivat ja pysyvät lämpöisinä jatkokontaktoinneilleni.

* Pystyttäisin jonkinlaisen yhteisön, joka ei perustuisi vain "isojen poikien" kanssa leikkimiseen, vaan jonka avulla pyrkisin aidosti kontaktoitumaan liiketoimintasektorilla olevien ja sinne tulevien ihmisten kanssa, (joista jälkimmäiset ovat yleensä huomattavasti aktiivisempia ja osallistuvampia).

* Säilyttäisin yhteisön jäsenten ja kontakti-ihmisten tavoitteena heidän oman kasvunsa ja kehittymisensä, sillä tällä on kaikkein suurin arvo bisneksessä ja ihmissuhteissa yleensä.

* Päättäisin 3-5 mittaria, joilla mittaan tekemistäni, luonnollisesti eurot ovat yksi mittareistani.

* Asettaisin toiminnalle mitattavia tavoitteita ja pyrkin ylittämään ne, tai oppimaan miten voin ne saavuttaa, jos niiden saavuttaminen olisi liian vaikeata.

Tässä on vähintäänkin riittävä lista puhtaalta pöydältä aloittamiselle. Olisi erittäin kiinnostavaa kirjoittaa lista niistä jutuista mitä ei pidä tehdä, mutta siitä tulisikin sitten kirja. Joskus ehkä. Olen itse tajunnut, että valtaosa virheistäni on johtunut enemmänkin siitä, että sanon liian usein kyllä, myös silloin kun olisi pitänyt sanoa ei. Toinen suuri syy on ollut suunnan ja päämäärään puute sekä itselleni että yritykselleni.

Tänään On Eka Päivä.

Nyt kun olemme kerran tässä ja nyt, kahdestaan, niin miksemme yhdessä tekisi tästä ekaa päiväämme. Mitä jos päättäisit selvittää sotkusi ja nostaisit pöydällesi jotain uusia hommia? Entä jos et käyttäisi, "tähän on uhrattu niin paljon aikaa ja rahaa" -tyyppisiä tekosyitä? Voisitko olla niinkuin mainitsemani hevarit, joiden oli pakko myydä soittimensa ja lähteä Syyriaan, uhrata jotain saavuttaakseen tavoitteitaan?

Mitä mietit, mitä itse tekisit? Enkä tarkoita nyt noita juttuja mitä kirjoitin, vaan tätä kaikkea? Millaista elämäsi voisi olla, jos uskaltaisit tehdä tästä Ensimmäisen Päiväsi?

Pakahdun halusta kuulla ajatuksiasi.

--Chris(&Pasi)...

Human Business Works 110 Marginal Way #744 Portland, Maine 04101 United States (978) 378-0705      

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.