Siirry pääsisältöön

Hoida hommasi

Hei!

Lupaan, että emme aina keskustele sunnuntaisin työjutuista, mutta tämä yksi juttu on nyt mielessä, koska se tavallaan liittyy omiin kokemuksiini. Tiedän, että jotkut teistä ovat kysyneet minulta tästä samasta jutusta joskus aiemmin, joten jos sinuakin kiinnostaa, niin kerron mitä kaikkea minun työni vaatii.

Tarkoitukseni oli kirjoittaa tämä kirje monta päivää sitten, jotta se olisi valmiina lähetettäväksi tänään, (sunnuntaina), mutta hommat venähtivät ja kirjoittaminen viivästyi. Miksikö? Koska minulla oli kaikenlaisia matkoja sun muita juttuja, jotka tulivat kirjoittamiseni tielle. Elämässä tulee eteen paljon pieniä asioita, jotka sotkevat suunnitelmia ja tekemisiä. Oletko huomannut itse?

Ja me itse sotkemme hommiamme entisestään. Kun tulin kotiin monen päivän matkaltani jatkoin suoraan leffateatteriin katsomaan Kostajia, (olen oikeasti sarjakuvafani, mutta vaikka sinä et olisikaan, niin tämä leffa on katsomisen arvoinen siltikin). Olisin tietysti voinut käyttää tuonkin ajan tämän kirjeeni kirjoittamiseen.

Lauantaina kävin moikkaamassa muutamaa tuttuani, sillä he järjestivät kirjamyyjäiset, (hänellä on salainen kirjakauppa kotonaan), jonka jälkeen ajoin takaisin kaupunkiin herkulliselle lounaalle ja drinkeille nauttimaan jokinäkymistä. Oli kyllä aivan mielettömän upeata, (vaikkakin jäin kaipaan Jacqin seuraa). Koko lauantai oli aivan mahtava. Tosin minulla oli hommia tehtävänä.

Pelkkää Duunia Hyvin Vähän Hauskaa Ja Niin Poispäin
Eli juju on tässä. Voi olla, että sinäkin matkustat töidesi takia usein, (niinkuin minä). Sinulla voi hyvinkin olla lapsia, jotka pitävät sinut kiireisenä, (niinkuin minulla toisinaan). Joskus eteesi tulee varmasti hyviä bileitä, joissa voit tavata hienoja tyyppejä, (en itse harrasta näitä kovin usein, mutta tämä olisi mahdollista toki). En hakenut pyykkejä vaikka ne piti hakea. En juurikaan jaksanut siivota. Ja viimeiseksi, en todellakaan tehnyt niin paljon töitä, kuin minun olisi pitänyt.

Tähän voi tietysti todeta, että lepo ja töistä irrotautuminen jne. on tärkeätä. Olen samaa mieltä, että meidän pitää levätä aina sillointällöin. Jatkan tätä sanomalla, että me tarvitsemme vähemmän lepoa, kuin sallimme itsellemme. Ja lisään vielä, että me tarvitsemme lepoa vähemmän, kuin mitä itsellemme sallimme ja lepäämme usein juuri väärään aikaan.

Hoida Hommat
Jos olet huolissasi, että et pysty maksamaan kaikkia laskujasi tee sellaisia töitä, joilla laskujen maksu onnistuu ensimmäisenä. Jos otat hommia, joilla on jokin määräaika, pidä huolta, että teet hommat loppuun asti ennen määräaikaa ennenkuin otat uusia hommia. Jos tavoitteenasi on olla omassa lajissasi huipulla ja tunnettu sinun on hoidettava kaikki ne hommat, jotka pitää hoitaa.

Voita Viivyttelynhalusi 
Yksi merkki siitä, että en halua tehdä jotain juttua on se kun keksin yht'äkkiä paljon kaikenlaista muuta puuhaa. Käynnistän tällöin useasti myös "oikeutuskoneeni". Kun tämä moottori käynnistyy mieleni on täynnä kaikenlaisia selityksiä, kuten "rupean kirjoittamaan heti kun olen katsonut tämän leffan, jonka olen aina halunnut nähdä". Sillä hetkellä, kun keksit jotain muuta tekemistä, kun sinun pitäisi oikeasti hoitaa jokin työhomma, sinun on täytyy keskittyä lopettamaan viivyttelysi.

* Aloita. Yksi tapa voitaa viivyttely on aloittaminen. Aloita hommat, tee se vaihe minkä voit. Toisinaan projekti vain on aloitettava, tai sitä on jatkettava siitä mihin se jäi.

* Käy kauppaa itsesi kanssa. Jos jaksan tätä 20 minuuttia olen ansainnut pikakatsauksen Twitteriin. Älä YLIMYY. Tällöin palaat viivyttelemään.

* Poista esteet. Onko tehtävään keskittyminen vaikeata? Sammuta netti, kokonaan. Tee jotain rajua, jos on pakko, mutta sammuta se jos siitä on haittaa. Tee sama telkkarille ja kaikelle muullekin häiriölle. Jos häiriönäsi ovat lapset niin mene nukkumaan samaan aikaan heidän kanssaan, mutta laita herätyskello herättämään sellaiseen aikaan, kun he eivät todellakaan ole hereillä.

* Tee menestyksesi itse. Jos et voi hoitaa hommiasi nyky-ympäristössäsi, niin minkä täytyy muuttua? Löydän joskus itseni kirjoittamassa pimeässä sängystäni, jolloin olen, yllättävää kyllä, väsynyt. Tarvitsen valoa, ja kahvia, ja musiikkia. Kaipaan vaihtelua maisemiin jne. Laita menestys tapahtumaan, niinkuin Rob sen sanoisi.

Visualisoi Polkusi, Älä Palkintoasi
Jacq opetti minulle jotain todella mielenkiintoista. Monet tutkimukset osoittavat, että jos kerrot joukolle ihmisiä tekeväsi jonkun homman niin tällöin aivot laukaisevat kemiallisia aineita aivoissasi, jotka laittavat aivosi kertomaan, että olet jo tehnyt kyseisen homman. "Aion laihduttaa 10 kiloa seuraavan kolmen kuukauden kuluessa". Pum. Kroppasi sanoo sinulle, "olet jo laihtunut". Ja tämän jälkeen kemikaalit hoitavat homman loppuun, jolloin tunnet saavuttaneesi tavoitteesi.

Tämän sijasta ajattele mieluummin polkua. Tule "sellaiseksi ihmiseksi". Jos meinaat juosta maratonin silloin olet sellainen ihminen, joka nousee ylös puoli viideltä ehtiäkseen juoksulenkille. Älä visualisoi maratonin juoksupäivää vaan visualisoi harjoituslenkkejäsi, (tai maastolenkkejä, jos olet kuten minä), jotta saat jalkasi oikeasti liikkeelle.

Älä Valita
Olemme kaikki kiireisiä. Liian kiireisiä tehdäksemme kaiken sen mitä pitäsi. Ja tästä huolimatta Gandhi sanoi, että meillä kaikilla on samat 24 tuntia vuorokaudessamme, joten se mitä teemme tekee meistä kiireisiä. Ehkä olet osallistunut vapaaehtoisprojekteihin liian useasti. Ehkä seuraat seitsemää eri telkkariohjelmaa, mutta haluaisit seurata kahtatoista. Ehkäpä olet sanonut kyllä liian monta kertaa, (minun ongelmani). Älä valita. Yritän kokoajan. Me olemme liian kiireisiä. Meillä kaikilla on enemmän hommia, kuin mitä voimme hoitaa.

Entä ne meistä, jotka eivät ole? No he vihaavat muistutuksia.

Vapaa-Ajaksi
Kyllä, juon juuri kanssasi tämän päivän toista kahviani. En säntäile sinne-tänne hoitaakseni tekemättömiä hommia tehtävälistaltani. Tarkoitukseni ei ole panikoida vaikka osa jutuista viivästyykin, (olettaen, että näitä on vain muutama). Meidän on kyettävä pysymään viileänä kuin viilipytty ja tehdä juuri se mitä olemme tekemässä. Paine ja stressi eivät auta tässä hommassa. Muista aina, että olemme sellaisia olentoja, jotka kaipaavat sekä vapaata että nautintoa, ja se on ihan okei. Kyse on flow'sta.

Luonto ei ole laiska. Oletko koskaan tuijottanut merta? Se on sekä villi että levoton, eläväinen. Oletko koskaan katsonut niittyä? Siellä käydään taisteluita samaan aikaan, kun sinä haistelet kukkia. Jopa nurmikkosi, joka varmasti näyttää hyvältä, on elinvoimainen ja energinen juttu. Nauttiaksesi maisemista ja kauneudesta sinun on kuitenkin aloitettava niiden hommien hoitaminen, joiden avulla saavutat tavoitteesi.

Mitä jos hoidetaan hommat yhdessä? Voisitko säästää tämän sellaisille päiville, kun sinusta tuntuu, että sinun pitäisi tehdä enemmän, mutta et tee? Tämä kirjeeni ei ole ehkä se kaikken paras kirje jaettavaksi kavereidesi kanssa. Miksikö? Kukaan ei pidä siitä, että heitä tökitään kylkiluiden väliin samalla kun heille kerrotaan, että hommat odottavat tekemistään. Tämä on näitä juttuja, jotka tajuamme kaikessa hiljaisuudessa  itsemme kanssa. Vai mitä sinä olet mieltä?

Olisi kiva kuulla sinusta. Ja kuten aina aiemminkin, kiitos ajastasi.

--Chris (&Pasi)...

Human Business Works 110 Marginal Way #744 Portland, Maine 04101 United States

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.