Siirry pääsisältöön

Pysähdy hetkeksi

Nyt on hyvä aika pysähtyä hetkeksi, asettaa asioita tärkeysjärjestykseen ja keskittyä.

Stay Focus

Tee itsellesi kaksi listaa:

Lista 1: Fokuslista (polku eteenpäin)

Mitä tavoitteita sinulla on? Mistä tulet onnelliseksi? Mikä on sinulle tärkeätä? Suunnittele ajankäyttösi näiden asioiden ympärille, sillä aika on kaikkein rajallisin resurssisi, vaikka tekisit töitä 25/8.

Lista 2: Häiriölista (aikasyöpöt)

Menestyäksesi ajankäytönhallinnassasi sinun täytyy kysyä yhtä tärkeitä, mutta usein välteltyjä kysymyksiä: Mitä sinun ei ole pakko saavuttaa? Mistä et tule onnelliseksi? Mikä ei ole sinulle tärkeätä? Mikä estää sinua?

Joillakin on jo ensimmäinen lista hyvällä mallilla, mutta vain muutamilla on toinen lista. Ottaen huomioon, kuinka paljon ympärillämme on häiriötekijöitä ja kuinka helposti ajaudumme sivuraiteelle, toinen lista muuttuukin todella tärkeäksi.

Huomisen johtajien on pystyttävä päättämään viekö jokin asia muita asioita eteenpäin vai sotkeeko se fokusta ja samalla myös suunnitelmia. Kumpaa sinä äänestät?

~ Two Lists You Should Look at Every Morning, Peter Bregman ~

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.