Siirry pääsisältöön

Myyntiprosessissasi on virhe

The Difference Between a Sales Process and a Methodology, Anthony S. Iannarino ~

Resepti on prosessi. Se kertoo sinulle vaihe-kerrallaan, mitä sinun on tehtävä saavuttaaksesi jonkun tietyn lopputuloksen. Jos leivot kakkua, resepti johtaa sinut alusta loppuun, kattaen kaikki vaiheet siinä välillä.

shutterstock_66125716 copy

Myyntiprosessi vie sinut asiakasvalinnasta kaupan päätökseen, kattaen kaikki vaiheet siinä välillä. Se kertoo sinulle sen, miten löydät oikeita kohteita, prospekteja.
Se antaa sinulle keinoja kohteidesi laadullistamiseen eli kvalifiointiin. Se tarjoaa sinulle ne portaat, joiden avulla selvität asiakastarpeet ja vaatimukset. Se ohjaa sinua ratkaisusi esittelyssä ja todistelussa. Prosessi tarjoaa vaiheet, joiden avulla saat asiakkuuden, hoidat neuvottelun ja teet lopulta kaupat. Myyntiprosessisa on kaikki alusta-loppuun.

Myyntitapa on eri juttu. Se myös on resepti, mutta hieman erilainen. Tämä on enemmänkin resepti kakun kuorrutukselle, ei itse kakulle. Koristelun resepti on helposti liitettävissä osaksi kakkureseptiäsi, aivan kuten myynnin metodit, eli tavat ovat liitettävissä myyntiprosessiin.

Myynnin metodiikka kohdistuu aina johonkin osaan myyntiprosessin vaiheista. Paras tapa tämän havainnollistamiseen on esimerkki, jossa käytämme Neil Rackhamin SPIN-tekniikkaa. Rackhamin metodi on itseasiassa systeemi kysymysten esittämiselle. Se on kaikkein painonsa arvoinen kultaa, eli paras metodi myyntikysymysten esittämiseen myynnin yhteydessä. Mutta tämä ei silti ole myyntiprosessi. Tätä voidaan käyttää minkä tahansa myyntiprosessin yhteydessä.

Ystäväni Jill Konrath kirjoitti loistavan kirjan nimeltään SNAP Selling. Senkään osilta sillä ei ole merkitystä minkälaista myyntiprosessia käytät, Jillin metodi liittyy enemmän siihen miten pääset kontaktiin, olet merkityksellinen, korvaamaton ja miten asetat itsesi linjaan asiakkaan prioriteettien mukaisesti. Voit lukaista hänen kirjansa ja saat siitä apua myynnin haasteisiin riippumatta yrityksesi myyntiprosessista.

Liikaa Kuorrutusta, Liian Vähän Kakkua

On aivan mahdollista syödä pelkkää kuorrutetta, mutta sitä ei ole oikeasti tarkoitettu syötäväksi sellaisenaan. Se ei ole mikään kakun korvike, sen tehtävä on tehdä kakusta entistäkin parempaa. On tärkeätä olla sekoittamatta myyntiprosessia ja metodeita keskenään. Tarvitset myyntiprosessisi. Voit parantaa sitä lisäämällä siihen jotain muita menetelmiä, mutta et voi korvata menetelmillä myyntiprosessia, sillä se ei kata kaikkea.

Kysymyksiä. Onko sinulla myyntiprosessi vai käytätkö vain jotain menetelmää? Mitä hyötyjä on alusta-loppuun-tyyppisestä prosessista, joka ohjaa sinut asiakasvalinnasta kaupan tekemiseen? Jos liityt jonkun menetelmän kannattajiin, mitä osia tavallisesta myyntiprosessista se kattaa? Mitä osia metodistasti puuttuu? Jos sinulla on myyntiprosessi, niin mitä metodeita olet ottanut sen lisäksi käyttöön johonkin prosessin osaan?

The Difference Between a Sales Process and a Methodology, Anthony S. Iannarino ~

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.