Siirry pääsisältöön

Kokemuksesta oppiminen

Ihmiset hahmottavat asioita useammalla kuin yhdellä tavalla. Muodollinen hahmotustapa perustuu koulutuksen kautta saatuun kykyyn löytää tilastollisesti oikea vaihtoehto. Kokemukseen perustuvassa hahmotustavassa on kyseessä eräänlainen ulkoaoppiminen.

Kokemusperäisessä tavassa on tyypillistä, että yksilö tietää, mitä hän tekee, koska on tehnyt niin ennekin. Hän ei kuitenkaan useimmiten pysty kertomaan syytä toiminnalleen, koska hän ei ole milloinkaan opetellut tapahtumien taustaa. Muodollinen taustat tunteva ja kokemusperäinen hahmotustapa ovat toisensa poissulkevia.

Intuitiivinen hahmotustapa perustuu aina henkilökohtaiseen luovuuteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.