Siirry pääsisältöön

Johtamista alhaalta ylöspäin

Tuntematon munkki ajatteli, maailman muuttamisesta että se on vaikeaa. Kokemus opetti hänelle, että kaikki muutos lähtee itsestä. Helpoin asia jota voi muuttaa on itse. Muutos vaikuttaa ympäristöön. Ympäristön muutos vaikuttaa sen ympäristöön.

Johtaminen tapahtuu useilla eri tasoilla, yksilötasolla, tiimeissä, organisaatiossa ja yhteiskunnassa. Johtajuutta on hyvä tarkastella sen kaikista eri kulmista ja tasoilta.

Johtajuus on niin tärkeätä, että sitä ei voi jättää vain johtajien varaan. Johtaminen on yhteistoimintaa. Se täytyy toteuttaa yhdessä, aloittaen itsestämme, vastuuta kantaen, oppimalla muilta, ja opettaen edelleen.

Abraham Maslow sanoi, "sellaisesta henkilöstä, johon valistunut johtajuus on aidosti vaikuttanut pitäisi tulla parempi puoliso ja vanhempi, samoin kuin parempi kansalainen kaiken kaikkiaan.

Älykäs johtajuus yhdistää länsimaisen käytännöllisyyden, pohjoisen järkiperäisyyden, idän kokonaisvaltaisuuden ja etelän ihmisläheisyyden - uusi johtajuus on fyysistä, rationaalista, emotionaalista ja henkistä älykkyyttä.

Älykäs johtajuus on mahdollisuus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.