Siirry pääsisältöön

Asiakkuuden kolme ällää

Asiakkuuden vaalimisen kolme ällää, lupaus, lunastus ja lojaliteetti.

Asiakkuuden vaalimisessa kuunnellaan asiakasta herkällä korvalla ja suurilla silmillä. Yritys antaa kaikille asiakkaille lupauksia, jotka asiakaspalvelu lunastaa. Erityisesti verkkokaupassa lupausten antaminen on erittäin helppoa, mutta lunastaminen on vaikeata.

Lupaus antaa samassa yhteydessä lupauksen myös lojaliteetista, joka syntyy lupauksen lunastamisen ja asiakasodotuksen ylittämisestä ja kokemuksen paremmuudesta. Yrityksen koneisto, joka lunastaa lupauksen on avain siihen, että asiakkaat ovat tyytyväisiä ja palaavat ostamaan kerta toisensa jälkeen.

Tärkeintä on ketteryys, avoimuus, kuunteleminen sekä valmius muuttaa ja muuttua.

- Nella Ginman, Ifolor -

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.