Siirry pääsisältöön

Ketterästi haluttava kokonaisuus

Empiirinen prosessiohjaus on luonnollinen tapa toimia silloin, kun prosessin sisäinen variaatio on merkittävää.

Käytännön tasolla empiirinen prosessiohjaus liitetään useasti Scrum- ja ketteriin projektityömenetelmiin, jolloin sanahirviö toimii luonnollisen toimintatavan synonyyminä. Luonnollisten toiminta- ja työtapojen mukaisesti tehtyä työtä arvioidaan usein ja työtapaa mukautetaan saadun palautteen mukaan.

"Joukko ihmisiä aloittaa tekemisen yhteisen vision saavuttamiseksi. Toiminta rakennetaan ydinajatuksen ympärille. Ajan kuluessa perusajatuksen ympärille lisätään uusia osia. Yhteisen toiminnan tulokset alistetaan ulkopuoliselle arvottamiselle. Arvostamisen pohjalta toimintaa kehitetään edelleen, tai se lopetetaan."

Ketterät menetelmät, Scrum ja ketterä projektityö ovat pohjimmiltaan hyvin luonnollista toimintaa.

Toisaalta ne luovat yksinkertaisen toiminnan monimutkaistetun ajattelun ja toiminnan viitekehyksen, jonka avulla luonnolliset toimintatavat on kaupallistettu tietylle kohderyhmälle haluttavammaksi ja ostettavammaksi kokonaisuudeksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.