Siirry pääsisältöön

Keltainen keventää

Kun annat inhottaville tunteillesi vallan, olosi muuttuu mustaksi. Voit keskittyä ainoastaan näihin tunteisiin, et muihin, ja muutut voimattomaksi.
Keltainen valo keventää –harjoitus voi olla hyvä apu nopeaan asenteen ja ajatusten muuttamiseen. Ajattele liikennevaloja.  Kun sydämmesi lyöntitiheys muuttuu, energisyytesi laskee, tunnet ärsyyntymistä, suuttumusta, vihaa ja niin edelleen… 

Keltainen valo. Jarruta, hidasta, anna tunnekuohun rauhoittua.

Tunteita on mahdollista hallita, ja tunteiden hallinnan voi oppia suhteellisen helposti. Kun tilanne iskee, tunteeseen keskittymisen sijasta keskity johonkin muuhun, kuvaan, tunteeseen, ajatukseen. Hengitä ja keskity. Useimmiten asiat, jotka saavat meidät menettämään tunnetasapainon ovat vähäpätöisiä. Lyhyt, tiivis ja keskittynyt irtiotto antaa usein etäisyyttä huomaamaan, että tilanne ei olekaan ihan niin paha.  

Keltaista valoa voi oikeasti hyödyntää päivittäisissä askareissa, ruuhkassa, metrossa tai vaikka kauppajonossa. Et voi kontrolloida jonoa, joten miksi se suututtaisi sinua? Kun jokin asia on sinun oman kontrollisi ulkopuolella, tunnista tunteet, pysähdy, jarruta, hidasta. 

Huoli on turhaa energiahukkaa, josta ei ole hyötyä saati iloa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.