Siirry pääsisältöön

Ongelmat hoidetaan periaatteiden avulla

Tehokkaat ihmiset keskittyvät tärkeimpiin päätöksiin. He yrittävät pelkän ongelmanratkaisun sijasta miettiä mikä on strategista ja yleistä. Päätöksenteon taustalla on päätösten aikaansaama vaikuttavuus.

Tehokas päätöksentekijä kysyy ensin, onko kyseessä yleinen vai poikkeuksellinen tilanne. Ensimmäisen poikkeuksen sattuessa on kysyttävä on kyseessä aito poikkeus vai ensimmäinen ilmentymä jollekin uudelle lajille. Theodore Vailin ja Alfred P. Sloanin päätöksenteossa ei ollut tärkeää uutuus, tai kiistanalaisuus vaan seikat, joista tuloksellinen päätöksenteko koostui:

- Selkeä ymmärrys ongelman yleisyydestä ja sen ratkaisemisesta säännön tai periaatteen avulla.
- Ongelmanratkaisun yksityiskohtien ja ennakkoehtojen tarkka määrittely.
- Oikean ratkaisun priorisointi kompromissien hyväksymisen edellä.
- Toiminnan ja toteuttamisen sisällyttäminen päätöksentekoon.
- Päätöksen oikeellisuuden vahvistaminen palautteella.Ainutlaatuiset tilanteet vaativat yksilöllistä käsittelyä ja yleiset ongelmat hoidetaan sääntöjen ja periaatteiden avulla.

-PD:DP:194-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.