Siirry pääsisältöön

Toteuta suunnitelmaa

Ulkona on aivan loistava päivä ja aurinko paistaa täydeltä terältä, kun kirjoitan tätä. Olisin paljon mieluummin tuolla ulkona, grillaamassa kavereiden kanssa, muutamaa olutta rikkaampana. Mutta teenkin töitä, sillä se on suunnitelmani.

Juuri nyt minulla on hieman aikaa ennenkuin lähden taas kiertämään ja koska osa liiketoiminnastani on riippuvaista sisällöntuotannosta, se tarkoittaa, että kirjoitan ja kerään materiaalia, josta voisi olla sinulle hyötyä. Toteuta suunnitelmaa. Tämä on tämän päivän viestini.

Toteuta Suunnitelmaa

Omassa mediasuunnitelmassani lukee, että minun pitäisi kirjoittaa kuudenlaisia juttuja:
  1. Miten-teen
  2. Visio/Näkökulma
  3. Promootio
  4. Haastattelu
  5. Paranna
  6. Arviointi
Juuri nyt kirjoitan siis tätä "Miten-teen" -tyyppistä juttuani. Olen kirjoittanut joskus parempiakin artikkeleita, mutta tämä sopii hyvin aiheen alle ja konkretisoinniksi. 

Jos tavoitteenasi on pyrkiä niiden ihmisten päiden sisälle, joita tavoittelet, sinulla on parasta olla suunnitelma. Jos tavoitteenasi on tienata rahaa ja tämä digitaalinen strategiasi on osa suunnitelmaasi, kysymys kuuluu, miten ajattelit varmistaa toteutuksen?

Unohdamme Suunnitelmamme Nopeasti

Sillä hetkellä kun kiire painaa heitämme useimmiten romukoppaan kaikki sellaiset suunnitelmamme, jotka ovat hankalimpia ja vaativat eniten huomiotamme. Koskee meitä kaikkia. Sinä et ole ainoa. Mutta käytännössä tämä johtaa siihen, että meidän on tehtävä monikertaisesti töitä pysyäksemme suunnitelmassamme. 

Muistatko minkä jutun pitäisi olla osa jokaista päiväämme? Vinkki, vinkki, meidän pitäsi olla " kohteliaasti asiakkaiden parissa". Oletko koskaan kohdannut kiireistä tarjoilijaa ravintolassa? Hänhän ei ole siellä sinua varten, jonka takia tunnet itsesi vähemmän tervetulleeksi, vähemmän huomioiduksi ja lopulta et koe palvelua ollenkaan kivaksi. Tämä tuskin on lähelläkään alkuperäistä suunnitelmaa. Nando Caban-Mendez kertoi, että hänen mentorinsa opetti hänet luomaan "vihreän seinän", joka piti sisällään kalenteroitua aikaa ihmisten kohtaamiselle ja huomioimiselle. Tykkään tästä. Huomaatko miten helposti sen voisi lisätä tähänkin suunnitelmaan.

Kun Unohdat Suunnitelmasi? Palaa Suunnitelmaasi!

Yksi asia, jossa Jacqin rakentama #12in12 on loistava on sen kantava ajatus "palataan takaisin suunnitelmaan" -ajattelu. Ilman syyllistämistä. Ilman, että ajatusta siitä, että "no, se on pilalla". Voit vain aloittaa alusta. Eka päivä. Jatka siitä.

Sen Minkä Kirjoitat Kalenteriisi Sen Myös Toteutat

On aivan sama mitä työkaluja käytät ajanhallintaasi ja tehtävälistauksiisi, mutta jollei sillä mitä sanot suunnittelevasi ole yhteyttä sen kanssa mitä kalenteriisi kirjoitat silloin "it’s not going to happen". Omassa suunnitelmassani tämän päivän kohdalla luki, "Kirjoita ensiviikon uutiskirje, kolme blogiviestiä, ja sen jälkeen siivoa sähköpostit." Rastitan hommia valmiiksi yksi kerrallaan. Se mikä tämänpäiväisestä suunnitelmastani puuttuu on kaikki mikä liittyy asiakasduuneihin, huomiselle, jotka ovat huomisen suunnitelmissani. Tarkoitukseni on lisätä vihreät laatikkoni, (kiitti, Nando!). Se mikä lukee kalenterissani on myös suunnitelmissani. Entä sinulla?

On ihan ok jättää tilaa spontaaneille jutuille. On myös ihan ok uskoa sattumiin. Mutta, jos haluat toimia, "niinkuin prot toimivat", älä jätä mitään sattuman varaan. Suunnitele ja ennakoi. Toteuta suunnitelmasi. 

Messissä?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.