Siirry pääsisältöön

Aloita suosiolla alusta

Juttu by Rob Hatch

Huomenta, Minulla oli tämänkertainen kirjoitukseni lähes valmiina, olin käynyt läpi normaalit vaiheet.
“A beginning is only the start of a journey to another beginning.”
  • Kirjoitin otsikkoni monta päivää sitten.
  • Kirjoitin muistiinpanoja otsikkoon liittyen.
  • Annoin itselleni aikaa varsinaiseen kirjoittamiseen.
Sain 95% valmiiksi ja sitten minulla tuli seinä vastaan. Kaikki palaset olivat paikoillaan, mutta en vain millään saanut hommaa valmiiksi. Olin niin lähellä, mutta silti niin kaukana.

Voit tietysti ajatella, että puhun nyt pelosta ja, että minun olisi vain pitänyt päättäväisesti puskea läpi oman vastarintani. Voit kertoa minulle, että minun on aivan turha murehtia lähes täydellistä luonnostani ja minun olisi vain pitänyt mennnä sillä, tai, että syyllistyin ainoastaan itsepetokseen.

Voisit aivan mainiosti sanoa, että minun olisi vain pitänyt olla Rohkea. Nämä eivät kuitenkaan ole niitä sanoja, joita sinun pitäisi oikeasti hakea.

Ilman epäilyksen häivää voin silti olla yhtä mieltä siitä, että on olemassa paljon sanoja, jotka kuvaavat niitä juttuja, jotka estävät meitä onnistumasta. Olen monesti itsekin vain varmistellut, silloin kun olisin tarvinnut rohkeutta, kun minun olisi kaikista peloistani huolimatta pitänyt pystyä tappamaan oma vastustuksen lohikäärmeeni.
Tänään ei ollut kuitenkaan yksi näistä päivistä.
Yksinkertaisesti sanottuna tänään sanat eivät olleet minun puolellani. En löytänyt punaista lankaani. Tarinani ei auttanut ketään. Ja siinä se. Tiesin tämän sisälläni.

Luota Omaan Osaamiseesi

Jos olet sellainen ihminen, joka pyrkii luomaan jotain arvokasta, josta on apua muille - olipa tapasi sitten kirjoittaminen, tai palvelun tuottaminen - tunnet itse omat hommasi parhaiten. Tiedät milloin olet luomassa jotain hyödyllistä ja auttavaa ja  sinä tiedät milloin et ole onnistumassa.

Silloin, kun epäonnistuminen häämöttää, veikkaan, että silloin ei pitäisi jatkaa. Tuulen ja tuiskun läpi puskeminen ei välttämättä ole oikea ratkaisu. Joskus paras ratkaisu voi olla se, että vain aloittaa alusta.

Vaistot ja Näkemys

Pelko on petosi ja se pyrkii tekemään kaiken mahdollisen lamauttaaksesi sinut. Mutta mitä sinun pitäisi pelätä? Mikä on vaisto? Vaistosi kertoo sinulle milloin joku juttu ei ole ihan kunnossaa, se on se sisäinen jyrsijä sisälläsi, johon me kaikki luotamme liian harvoin.

Mitä jos vastarintasi ei ole vastustusta vaan näkemystä?? Näkemyksesi on vaistojesi fiksu ystävä. Se tuo kokemusta pöytäseurueeseesi. Onnistumisten ja epäonnistumisten oppitunnit, opetukset, joita olet saanut kuunnellessasi ja ollessasi hereillä. Näkemys on lisämuistisi niille jutuille, jotka tiedät parhaiten toimiviksi.

Eron Tietäminen ja Lupa

Uskon, että tiedät pelon ja vaiston välisen eron, sekä vastarinnan ja näkemyksen välisen eron. Luulen, että tiedät itse milloin joku juttu ei vain toimia ja milloin pakottamisen sijasta sinun kannattaa antaa itsellesi lupa aloittaa alusta ilman syyllisyyttä tai pelkoa. Tämä on erilainen kamppailu varmuudesta. Tämä ei ole helppoa, ja toisinaan tämä vaatii jopa enemmän töitä

800 ylimääräisen sanan kirjoittaminen siksi, että saisit aikaiseksi seuraavat 500 sanaa on kovaa työtä. Periksiantamattomuus tavoitteesi edessä siitä syystä, että jätit parin viikon treenit väliin on kovaa työtä. Keskustelun uudelleenkäynnistäminen pettyneen asiakkaan kanssa on kovaa työtä.
Yrityksen uudelleenrakentaminen virheellisen ansaintamallin ympärille vaatii kovaa työtä.
Lyön vetoa sen puolesta, että tässä ei ole kyse vain pelosta, tai ehdollistetusta tottelevaisuudesta. Lyön vetoa myös sen puolesta, että sinä tiedät omat juttusi parhaiten. Olen varma, että sinä tiedät milloin joku juttu ei toimi, ja jos olet pakon edessä, olet valmis aloittamaan alusta saadaksesi aikaan kunnollisen lopputuloksen.

Mitä Tämä Vaatii?

Heitätkö kaikki tehdyt työt romukoppaan, vai kannattaako osa tehdystä työstä säästää? Palaatko ihan alkuun asti vai peruutatko vain vähän? Kyllä. Sekä että.

Sen sijaan, että etsisit kadonnutta taistelutahtoasi ja rohkeuttasi, ehkäpä vaistosi ovat oikeassa, ja sinun pitäisi vain...aloittaa alusta. Mitä sinä luulet?

-Rob Hatch

Human Business Works 110 Marginal Way #744 Portland, Maine 04101 United States             (978) 378-0705      

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.