Siirry pääsisältöön

Tämä Keskiviikko muutti mun elämäni


Tapasin eilen hienon miehen. Hän sanoi ääneen, jotain sellaista, josta monet meistä voisivat olla kateellisia. Ainakin minä rupesin ajattelemaan. "Mä olen ollut Keskiviikossa joka päivä."

Friday Freebie! Cheesy Portrait of Hayley with Nerd Glasses

Miltä se tuntuu, miltä se maistuu. Jos jokainen päivä olisi keskiviikko, tuntuisiko se samalta, kuin Bill Murraystä elokuvassa Päiväni murmelina? Puhumalla paras?

Avaan tätä tarinaa ihan hieman, raotan verhoa ja sitten kirjoitan sanoja paperille. Keskiviikko. Mainostoimisto. Digitoimisto. Myyntitoimisto. Firma yhdistää visun, brändin, markkinointiviestinnän, digin, valmennuksen ja...sattuman.

Taustalla on pari juttua:
  • Sähköinen kauppakello
  • Näkyväksi tekeminen ja konkretia
  • Cold calling ja hylätyksi tulemisen tunne

LUOVA ONGELMA

Keskiviikossa on samoja ongelmia, kuin useimmilla muillakin aloilla nykypäivänä. Erityisesti luovilla aloilla. Bisnes on ihmiskauppaa. Se perustuu urakka- ja tuntihinnoitteluun. 

Voiko luovia aloja edes tuotteistaa? Tietysti. No miksi näin ei tehdä? Koska se ei ole helppoa. Miksi se ei ole helppoa? Koska omaa tuotetta ei voi tuotteistaa ja mainostoimistot ovat huonoja ostajia.

Hinnoittelumallien ja näköalattomuuden myötä liiketoiminta kohtaa huomattavasti isompiakin ongelmia, jotka korostuvat heikomman talouden aikana. Myynnin ennustaminen. Myynnin jatkuvuus. Ja...poukkoileva kassavirta. Bisnes on, kuin koskea laskisi, matalan veden aikaan.

LUOVA RATKAISU

Luovat liiketoiminnat menevät yleensä kaupasta kauppaan. Parhaimmillaankin puheet massaräätälöinnistä ja luotettavasta kumppanuudesta ja asiakassuhteesta aineellistuvat tarjousten ja alennusten muotoon. Eikö hyvästä ja luotettavasta palvelusta pitäisi maksaa huonoa enemmän? Tietysti. Käykö näin? Ei koskaan. Miksi?

Seis! Tee tänään JOTAIN toisin. Muista, että suutarin lapsella ei ole kenkiä. Osta joltakin jotain sellaista palvelua mitä teette itse, pyydä omat ihmiset oppimaan. Maksa näkökulmasta, ja ideoista. Omat ihmiset eivät muutu tässä yhtään huonommaksi. Päinvastoin. Energisoi. Jos osaat myydä. Opettele ostamaan.

Tee omista ajatuksistasi näkyviä. Ne ovat oikeasti arvokkaita. Keskiviikko voi muuttaa sinunkin elämäsi. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.