Siirry pääsisältöön

Luota Suunnitelmaasi, Luota Itseesi


Palveleeko se mitä teet sitä mitä tavoittelet? Tämä kuulostaa tietysti vähintäänkin tyhmältä kysymykseltä, vai mitä olet mieltä? Tarkoitan tällä sitä, että jos olet tehnyt suunnitelman seuraavaa viikkoasi, kuukauttasi tai vuottasi varten, silloin sinä varmasti teet kaikkesi sen eteen, että otat askeleita tavoitettasi kohden joka päivä. Eikö niin?

Toronto Entertainment District BIA Master Plan

Yksi kolmesta sanastani vuodelle 2013 on Palvelu. Se muistuttaa minua siitä, että olen muiden palveluksessa. Samalla se muistuttaa minua myös siitä, että omien toimieni pitäisi palvella tavoitteitani. Mutta puhutaan tästä vähän myöhemmin.

Huomaathan, että tämän viestin voi jakaa kavereiden kesken.Mitä Saavuttaminen Vaatii

Olen maininnut aiemminkin, että jäämme helposti päätavoitteemme tavoittelun koukkuun, jolloin unohdamme jakaa sen helpompiin ja yksinkertaisiin osiin, joita voimme tehdä joka ikinen päivä ihan alusta alkaen.

Chrisin uudella kurssilla, Kirjoitit Jo Kirjasi, yksi jutuista on siinä miten hän pilkkoo isomman tavoitteen pienemmiksi helpommin tajuttaviksi palasiksi. Eli jos vaikkapa kirjasi on yhteensä 50.000 sanaa, silloin kyse on pilkottuna siitä, että kirjoitat seuraavan kahden kuukauden aikana vain 1000 sanaa joka päivä ja saat urakkasi valmiiksi.

Tämä on aika yksinkertaista.

Tässä selitykseni. 1000 sanaa päivässä on vähemmän, ja samalla riittävästi, se on tavoite tavoitteen sisällä. Se on toimintaa, vaikkakaan ei se kaikkein ensimmäisenä tapahtuva juttu.

Pienet Askeleet Ovat Kaikkein Tärkeimpiä

Uskon vakaasti siihen, että onnistuminen luo lisää onnistumisia. Kaikkein pienimmissäkin toimenpiteissä, jotka vievät tavoitetta kohden on hyviä opetuksia ja liikevoimaa, joka vie kohti isompaa tavoitettasi. Jos teen jotain tänään, teen mitä todennäköisemmin jotain myös huomenna.

Tänä vuonna minulla on muutamia merkittäviä liikuntaan liittyviä tavoitteita, kuten jonkin tietyn kilometrimäärän juokseminen joka ikinen viikko. Tämä on minun oma paloitteluni sille isommalle tavoitteelleni, jota tavoittelen. Luonnollisesti tätäkin pienempänä mittarina minulla on se, että juoksen kolmena päivänä viikossa, jotta etenen tavoitettani kohti. Mutta tämäkin on hyvä mittari. Tämä ei silti ole se kaikkein ensimmäinen juttuni.

Ensimmäiset Toimenpiteet ja Liikkeen Käynnistäminen
Ensimmäinen toimenpide on se, joka määrittää kaikkien myöhemmin tulevien toimenpiteiden liikevoiman. Kun puhutaan juoksemisesta, liike alkaa minun kohdallani sillä sekunnilla kun lähden töistä. Minulle itselleni kaikkein ensimmäinen signaali on siinä kun pukeudun juoksuani varten, ja samalla se on kaikkein vaikein. Toisinaan pukeutuminen on jopa itse juoksemista vaikeampaa. Miksikö? Koska tiedän, että kun olen saanut vaatteet vaihdettua lähden juoksemaan.

Luota Suunnitelmaasi, Luota Itseesi
Toisinaan sinun on vain pakko luottaa. Asetin tavoitteita. Tein suunnitelman. Tiedän askelmerkkini. Minun täytyy luottaa siihen, että se mitä teen palvelee isompaa tavoitettani ja minun täytyy pitää suunnitelmastani kiinni. Useimpina hetkinä monet asiat tuntuvat paljon tärkeämmiltä ja kiireellisimmiltä, kuin suunnitelmani, joten voin helposti vain jättää harjoittelun väliin ja jatkaa töitäni. Tällaisina hetkinä ajattelen vähemmän sitä miten pitkä matka 5 kilometriä on, sillä yritän päästä irti töideni vastustamattomasta vetovoimasta. Ajattelen vähemmän sitä mitä 1000 sanan kirjoittaminen vaatii minulta, ja ajattelen enemmän sen sähköpostin kirjoittamista, johon minun pitäisi vastata.

Toisinaan tässä hommassa ei ole kyse maratonista, tai edes muutamasta kilometristä, vaan tässä on kyse siitä, että solmin kengännauhani. Toisinaan tässä ei ole kyse kirjan kirjoittamisesta, saati tuhannesta sanasta, vaan tässä on kyse siitä, että saan ensimmäiset sanat kirjoitettua.

Tässä on kysymys niistä ensimmäisistä toimenpiteistä, joiden avulla pääset vauhtiin ja matkalle siihen suuntaan, jonne haluat mennä. Tavoitteesi ei karkaa, vaan sinä itse karkaat itseltäsi.

Pysyitkö mukana?
-Rob

Klikkaa kommentoi tai tipauta viestiä. Kuulen mielelläni ajatuksiasi.

Human Business Works 110 Marginal Way #744 Portland, Maine 04101 United States             (978) 378-0705      

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.