Siirry pääsisältöön

Ensimmäinen LinkedIn-tuntisi


LinkedIn-verkoston valjastaminen hyötykäyttöön alkaa siitä, että ensimmäiseksi rakennat itsellesi oman sivusi ja profiilisi kuntoon. Haluat varmaan erottua harmaasta massasta ammattilaisena, joka osaa oman alueensa asiat, vai mitä?

[199/365] Kenobi

Miten saat itsesi nousemaan esille muista, ja vieläpä siten, että sinut muistetaan? Minkälainen profiili kutsuu ihmiset tutustumaan sinuun tai yritykseesi syvemmin, ja miksi joku haluaisi kontaktoitua kanssasi?
Aivan ensimmäiseksi sinun täytyy rakentaa vahva perusta itsellesi, jonka jälkeen voit laajentaa ulottuvuuttasi ja näkyvyyttäsi, saada hyödyllisiä suosituksia ja referenssejäkin omasta verkostostasi helpommin. Ja mikä tärkeintä, tulevan LinkedIn-verkostosi syövereistä on mahdollista löytää uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia. Laita silti innostuksestasi huolimatta perusasiat ensin kuntoon.

TARKISTUSLISTA HYVÄÄN PROFIILIIN


  1. Lataa itsellesi itsesi näköinen profiilikuva. Ensivaikutelman voi antaa vain kerran, joten tee siitä mieluumin hyvä.
  2. Luo itsellesi mieleenpainuva ja kuvaava otsikko. Sinulla on vain 120 kirjainta käytössäsi, joilla kuvaat profiilisi alussa sitä kuka olet, mitä teet ja missä voit olla avuksi. Tiivistä, yksinkertaista, ja käytä avainsanoja apunasi.
  3. Listaa nykyinen työpaikkasi ja vähintään kaksi edellistä paikkaasi. Käytä apunasi otsikossa käyttämiäsi avainsanoja ja pyri kuvaamaan roolisi jokaisessa tehtävässäsi mahdollisimman kuvaavasti.
  4. Kirjoita itsellesi kunnollinen kuvaus. Tämä on paras mahdollisuutesi kertoa ihmisille kuka olet, mitä osaat ja missä asioissa autat ihmisiä. Amerikkalaiset suosivat kolmatta persoonaa, mutta Suomessa ensimmäinen persoona "Minä", on silti mielestäni paljon parempi.
Onko tästä hyötyä sinulle? Kaipaatko neuvoja parempaan profiiliin? Entä verkostosi rakentamiseen? Tiedätkö miten voit käyttää LinkedIn-verkostoa apunasi? Laita viestiä tai kommentoi. Kuulisin mielelläni ajatuksiasi.

Aurinkoa lauantaihin,
+Pasi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.