Siirry pääsisältöön

Valjasta viestintä avuksesi


Tiestitkö, että kyky toimivaan viestintään muodostaa paremman perustan menestykselle, kuin mikään muu yksittäinen taito, jota voit kehittää? Lähes 85% saavutuksistasi sekä töissä että henkilökohtaisessa elämässäsi määrittyy sen mukaan miten hyvin saat viestisi perille, ja miten onnistut innostamaan muita ihmisiä toimiaan ideoidesi ja suosituksiesi pohjalta.

Gandalf and Legolas go (more) movie accurate
Kun opit toimivan viestinnän taidot, onnistut elämässäsi paremmin. Kuvittelepa, että osaat kertoa omista haluistasi ja ajatuksistasi avoimesti ja rehellisesti siten, että muut ihmiset tekevät jotain sanojesi pohjalta, siksi miten sanot asiasi ja mitä heille sanot.


Hyvän ja toimivan viestinnän taidot eivät riipu pohjakoulutuksestasi, kokemuksestasi tai älykkyydestäsi, vaan ne ovat ulottuvillasi taustastasi huolimatta.

Lähes 99% ongelmista sekä organisaatioiden sisällä että ihmisten välillä johtuu viestinnän virheistä. Joko ihmiset eivät sano sitä mitä he tarkoittavat riittävän selvästi tai toiset eivät vastaanota viestiä sellaisena ja sellasiessa muodossa, kuin sen lähettäjä tarkoitti.

Parhaimmat uutisesi ovat siinä, että toimivan viestinnän taitoa on mahdollista opetella ja kehittää.

VIESTINNÄN 3 PERUSELEMENTTIÄ

Albert Mehrabianin mukaan (UCLA), meillä on 3 peruselementtiä kasvotusten tapahtuvassa viestinnässä. Nämä ovat sanat, ääni ja kehon kieli.

Sanojen Merkitys
Sanat muodostavat vain 7% viestinnästä. Jotta viestintä on tehokasta tarvitaan luonnollisesti kaikkia kolmea osaa niin, että ne toimivat yhteen toistensa kanssa. Jos näiden osien välillä on kitkaa, viestin vastaanottaja on useimmiten hämillään ja hän ei ymmärrä viestiä sen kertojan tarkoittamalla tavalla.

Äänensävy
Äänenpainoilla on vahva merkitys sille miten viestiä tulkitaan. Useimmiten toinen osapuoli voi jopa loukkaantua virheellisen äänenpainotuksen vuoksi. Niinä hetkinä, kun et ole pyrkinyt loukkaamaan toista sanoillasi vastapuolesi voi silti kertoa loukkaantuneensa sanoistasi erityisesti äänensävystäsi johtuen.

Kehon kieli
Voit korostaa viestintäsi tehoa esimerkiksi nojaamalla toista kohti tai siirtämällä painoasi eteenpäin seisoessasi. Jos voit ylläpitää suoraa katsekontaktia, yhdistettynä läsnäoloosi, voit vahvistaa viestiäsi tuhottomasti.

Mitä paremmin osaat hallita näit kolmea osa-aluetta sitä toimivampaa viestintäsi on ja sitä suuremmalla todennäköisyydellä keskustelukumppanisi ymmärtää sinua ja toimii juuri niinkuin haluat.

Kaikkein tärkeintä viestinnässä on sen selkeys. Kun kysyt tai sanot jotain selkeästi ja sen jälkeen odotat kärsivällisesti vastausta, hämmästyt siitä miten paljon nopeammin antamisen ja saamisen prosessi alkaa toimia.

Kaikkein parhaita viestintäihmisiä ovat ne jotka osaavat parhaiten pyytää niitä juttuja, joita he haluavat.

He kysyvät kysymyksiä, joiden avulla he paljastavat toisen ihmisen todellisia tarpeita. He kysyvät kysymyksiä, jotka valaisevat vastarintaa ja ongelmia, joita toisella ihmisellä voi olla sen suhteen mitä he ovat ehdottamassa.

Kun tavoittelet ensin ymmärtämistä kysymystesi ja kuuntelemisen avulla, ja esittämällä oman näkökantasi ja omat odotuksesi sellaisella tavalla, joka on yhdenmukainen vastapuolen halujen kanssa, saat vastapuolen huomattavasti helpommin toimimaan molemmille hyödyllisimmällä tavalla.

Oppimalla ja omaksumalla toimivan viestinnän periaatteet omat ajatuksesi se mitä sanot ja teet on selkeämpää ja samalla sinua arvostetaan viestintätaitojesi ansiosta kaikkialla minne menet.

Paremman viestinnän ja menestyksen puolesta,

Brian Tracy
Tunnettu kirjailija ja Menestysspesialisti

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.