Siirry pääsisältöön

Kokeile ja opi -metodi


Kuinka paljon sinä omasta mielestäsi opit projektin suunnitteluvaiheessa verrattuna sen toteutukseen?

Kun kirjoitan tätä sinulle yritän asentaa sellaista kirottua popup-hässäkää chrisbrogan.com -sivustolleni. Tiedäthän ne sellaiset, joissa pyydetään sähköpostiosoitettasi, jotta voit saada tällaisen jutun mailiisi.

20130406-160.jpg

Tarkoitan tässä siis niitä sellaisia viesti-ikkunoita, jotka ponkaisevat esille, joihin voit kirjoittaa tietosi, ja jonka jälkeen tieto ei lähde mihinkään, se vain katoaa. Joten lopputuloksena on varmaan se, että päädyn häiriköimään jonkun lukemista ja en kuitenkaan saavuta tällä yhtään mitään uutta.


Mutta entä jos jättäisin tämän asentamatta, jos en yrittäisi saada tätä toimimaan, jotta voin testata mitä tapahtuu sen jälkeen, kun tämä on asennettuna, niin miten ihmeessä voisin suositella tätä jollekin, tai vaihtoehtoisesti olla suosittelematta?

KOKEILE JA OPI

Useimmat meistä käyttävät paljon aikaansa suunnitteluun, tai ajatteluun, tai haaveiluun, tai he vain ovat huolissaan jatkuvasti. Harvat päättävät tehdä jotain. Me saatamme kysyä “mitä jos” tai voimme tutkia tilastotietoja jonkun osasen osilta ja ihmetellä sitä miksi käyrät osoittavat alaspäin.

Se mikä meidän pitää vihdoinkin ymmärtää ja tajuta on siinä, että kun teet jotain, opit jotain. Opit huomattavasti nopeammin sen mikä toimii tai mikä ei toimi, verrattuna siihen, että vain istuskelet ihmettelemässä. Vai mitä luulet?

Lanseerasin juuri viimeisen parin viikon kuluessa kolme uutta projektia. Haluatko kurkata yhtä näistä ennenkuin laitan sen julkiseksi? Yksi näistä toimi alusta asti ihan hyvin, joskaan ei täydellisesti. Toinen aiheutti hieman ongelmia, kunnes tajusin, että ongelmat olivat seurausta sille, että tein liian paljon juttuja ilman kunnollista suunnitelmaa. Ja tämä on siis juuri pointtini tässä kaikessa.

Tässä on se mitä sinun täytyy tehdä ensimmäiseksi, jos haluat kokeilla tätä metodia.

OMISTAJANOHJAIN (KOMPASSI)


 • Mikä on tavoitteesi/tulos, johon pyrit?
 • Miten voit mittaroida onnistumistasi?
 • Mitä työkaluja ja resursseja tarvitset päästäksesi tavoitteeseen?
 • Onko sinulla muita tavoitteita tämän tärkeimmän tavoitteen lisäksi?
 • Mikä on konkreettinen toteutussuunitelmasi, jota meinaat seurata?
 • Mitä ongelmia on odotettavissa?
 • Miten aiot ratkaista nämä?
 • Mitä aiot tehdä (tee lista)?


Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain tehdä ohjaussuunitelma tälle projektillesi, ja käyttää tätä kompassia apunasi:


 1. Mitä teet ennenkuin tehtävä/toiminto alkaa
 2. Mitä teet tehtävän/toiminnon tekemisen aikana
 3. Mitä teet tehtävän/toiminnon jälkeen.


Tämä on kompassisi.

KÄYTÄ TÄTÄ SIIHEN MITÄ TEET

Sinulla on aivan varmasti jokin projekti, jonka aloitusta olet lykännyt. Olet varmasti ollut huolissasi jostakin siihen liittyvästä yksityiskohdasta. Tänään on hyvä päivä hoitaa homma ja aloittaa. Tässä se mitä haluan sinun tekevän.


 1. Kopio/liitä Omistajanohjain tuosta yläpuolelta tyhjälle paperille tai muistikirjaasi.
 2. Täytä se siitä kulmasta, että keskiössä on tämä sinun projektisi.
 3. Kiinnitä huomiosi ylimääräisiin juttuihin, jotka sotkevat suunnitelmaasi.
 4. Sitoudu aloittamaan projektisi nyt heti, kun sinulla on parempi suunnitelma käytössäsi.
 5. Tarkkaile niitä juttuja, jotka toimivat ja niitä, jotka eivät toimi, korjaa jälkimmäiset ja keskity toimiviin juttuihin.
 6. Innostu. Toista. Raportoi minulle.
 7. Siinä se. 

Ei Myymimyytä tällä viikolla. Ole silti huoleti, meillä on paljon uutta putkessa ja sinä olet ensimmäinen, jolle kerromme. Miksikö? Koska rakastan sinua. :)

Linkit alkuperäiseen blogiversioon ja ääniversioon.

YKSI PYYNTÖ

Jos vain haluat, jaatko tämän uutiskirjeeni itsellesi tärkeiden ihmisten kesken? Jos sinun ansiostasi saan yhdenkin uuden lukijan lopputulos on aivan uskomattoman hieno. Kiitos etukäteen!
--Chris...

 Lataa tämä juttu artikkelina.


 Human Business Works 110 Marginal Way #744 Portland, Maine 04101 United States (978) 378-0705

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.