Siirry pääsisältöön

Kaikki ketkä tunnet ovat arvokkaita


Huomenta! Tänään minulla on herkullista vihreätä teetä, jossa on höysteenä muutama lime-viipale ja vähän hunajaa. Entä sinulla?

Päivän kysymykseni on, että ketä sellaisia tunnet, jotka...tekee mitä vain? Kuinka usein kuulit tämän kysymyksen männäviikolla? Jos et kuullut kertaakaan, sinä et ehkä ole konnektori.

Group Portrait II

Jos taas kuulet tätä jatkuvasti, silloin veikkaan, että olet suosittu ja onnistunut tässä hommassa. Tästä huolimatta yhteisön elävänä pitäminen on vaikeaa, useimmiten, me emme tiedä mitä meidän pitäisi tehdä.


Voi olla, että et ole kovinkaan sosiaalinen. Voit olla jopa ujo. Tästä huolimatta arvoverkostosi on aivan yhtä tärkeä. Sekä introverteille että extroverteille kontaktoituminen on verbi. Ei verkostoituminen: kontaktoituminen.

Haluan antaa sinulle neljä avainta, joiden avulla voit kehittää monchuasi (tämä sana on kotoisin Okinawalta ja se tarkoittaa “yhtä perhettä”), olitpa missä tahansa kohdassa omaa prosessiasi.

1. MONCHUSI ON ELÄVÄ JA ARVOKAS

Anna kun kerron siitä mitä omassa sähköpostilaatikossani tapahtuu (lähes päivittäin):

Uusi viesti joltakin, jonka jo tunnen. “Moi Chris, edellisestä kerrasta on aikaa. Olen juuri tekemässä...ja tarvitsen apuasi...autatko? Ai-niin, ja voinko minä auttaa sinua?”

Tuolla hetkellä tapahtuu “tähtitieteellistä laskentaa”. Pidänkö tuosta ihmisestä? Onko se mitä hän pyytää oikeasti vaikeaa? Miltä minusta tuntuu se, että autan jälleen jotain sellaista, joka ei ole ollut yhteydessä, kunnes hän taas tarvitsee jotain?

Ja koska tämä on oma ajatusprosessini, epäilen, että muutkin käyttävät samaa matematiikkaa silloin kun itse pyydän kylmiltään apua.

#1 avain: Huolehdi kontaktiverkostostasi siten, että he eivät koskaan päädy harrastamaan “tähtilaskentaa”. Tämä ei koske kaikkia niitä, joita et ole koskaan tavannut, sillä “top 20” kontaktisi on aivan riittävästi (muistaakseni Michael Port kertoo tämän olevan hänen lempilukunsa).

2. ANNA+ANNA+ANNA, ÄLÄKÄ ODOTA MITÄÄN

Olen tavannut riittävän monta “verkostoitujaa” ja hyvin harvasta on ollut minulle hyötyä. Miksikö? Koska useimmiten he tuntevat vain muutamia ihmisiä ja loput ovat vain kontakteja, joiden luottamusta ja arvostusta he eivät nauti. Erona tässä on useimmiten se, että “on yhteystiedot” ja “on kiinnostunut hänen menestyksestään.”

Niin usein kuin mahdollista. Anna. Niin usein kuin mahdollista. Anna. Ilman, että miettisit mitä hyötyä siitä on sinulle. Mitä enemmän annan itsestäni ilmaiseksi sellaisille ihmisille, jotka ovat antajia itsekin, sitä hienommaksi hommat muuttuvat. (Tuntuu, kuin lainaisin Bob Burgin Go-Giver -kirjoja.)

Lähetin toissaviikolla kavereilleni meiliä kysyen josko heillä olisi vinkkejä sähköpostimarkkinointiin liittyen. Kaikki vastasivat suhteellisen nopeasti ja useimmilla oli hyviä ideoita aiheeseen liittyen. Mutta he tiesivät jo ennalta sen, että kun he tarvitsevat minun apuani, he saavat minun apuani.

Asia, joka minun on täytynyt opetella: antajat löytävät toisensa ja antavat enemmän, kuin pyydetään. Verkostoitujat antavat saadakseen jotain. Siinä se.

#2 avain: Antaminen on yltäkylläisyyden ytimessä.

3. ONNELLISIA SATTUMUKSIA

Meillä on taipumus joukkoistua. Muodostamme heimoja ja tiimejä. Jos olet nörtti, hengailet muiden nörttien kanssa. Jos olet taloustaituri hengailet toisten kaltaistesi kanssa. Tämä on luonnollista. Kuulet ja kuuntelet sisäpiirin juttuja. Me kaikki olemme vaaravyöhykkeessä sen suhteen, että suljemme ovemme niiltä hienoilta asioilta, joita tapahtuu ydinryhmiemme ulkopuolella, muussa maailmassa.

Haastattelin Adam Woolleytä tulevaan radio-ohjelmaani. Adam yrittää varmistaa, että sirkuksella ja siihen liittyvillä taiteenlajeilla on jatkuvuutta Amerikassa. Hän valmentaa kaikkea akrobatian ja venymisen väliltä. Tunnen hänet siitä syystä, että hän on erittäin kiinnostava ja innostunut omasta jutustaan. SINUNKIN pitäisi tuntea sirkusihmisiä. Sinun pitäisi tutustua sellaisiin hahmoihin, kuin Jay Sankey, joka opettaa taikuutta ja hieman yllättäen sitä mitä huijaus voi opettaa totuudesta.

Opettele rakentamaan verkostosi siten, että ne ylittävät maiden ja lajien rajoja, ja ulottuvat muiden inothimoihin. Tämä on arvokasta. Ei ole hyvää syytä sille, että et tuntisi ihmisiä oman aihealueesi ulkopuolelta, mutta on monia syitä sille miksi tämä on elintärkeätä.

#3 avain: Tee kaikkesi, jotta kontaktoidut ainutlaatuisten ja erilaisten ihmisten kanssa. (twiittaa tämäkin).

4. KAIKKI ALKAA JA PÄÄTTYY PIKKUJUTTUIHIN

Pari päivää sitten pääsin reissuun 7-vuotiaan poikani kanssa. Harold on fiksu ja suhteellisen sosiaalinen poika, ja hänellä on usein jotain juttuja, joita hän haluaa näyttää minulle.

Jäin ihmettelemään ketkä kaikki ottivat eräässä tilaisuudessa kontaktia poikaani (moi, Clay Hebert ja moi Nicole ja Cate, ja kaikki muut!), ja ketkä näkivät sen vaivan, että he huomioivat Haroldia aivan kuin hän olisi yksi muista osallistujista, huomioin myös ne, jotka kohtelivat häntä lemmikkinä (onneksi näitä oli vain pari).

Löysin itseni varmistamasta myös sitä, että jaoin omaa aikaani kaikille mahdollisille, koska he olivat nähneet sen vaivan, että olivat tulleet paikanpäälle kuuntelemaan minua. Vietin aikaani kaikkien halukkaiden kanssa niin paljon kuin pystyin. Kuuntelin kaikkia, ja samalla huomioin heidät ihmisinä.

Nämä ovat niitä pieniä asioita, joilla on minusta suuri merkitys. Sain juuri kirjeen Tom Martinilta, joka on juuri julkaisemassa uutta kirjaansa. Siinä hän kertoo omasta Mardi Gras -projektistaan, silloin kun hän lähetti minulle kaikkein ensimmäisen Kuningas-kakkunsa, ever. Voin vain todeta, että: odotan jo seuraavaa kakkuani seuraavassa Madi Grasissa, vaikka kyseinen projekti päättyikin, koska tämä antaa arvoa sille, että kontaktoiduin Tomin kanssa (ja koska kerroin tästä näin julkisestikin, jotta Tomkin tietää). :)

#4 avain: Kiinnitä huomiosi niihin pikkujuttuihin Monchussasi ja eräänä päivänä sinulla on vahva ja voimakas ryhmä, joka pystyy ihan mihin vain.

ÄLÄ HUKKAA TÄTÄ

Yhteisösi, laajennettu perheesi, ihmiset, joihin olet yhteydessä silloin kun sinulla on kysymyksiä, on merkittävä omalle menestyksellesi. Sinulla on tietysti omat osaamisalueesi ja kykysi, mutta kukaan ei onnistu yksinään. Kaikkien yksilösuoritusten taustalla, jotka voit kuvitella, on aina joukko tukijoita ja ihmisiä, jotka muodostavat ikioman monchunsa.

Usko tai älä, mutta pelkästään lukemalla tämän kirjeeni, sinä kuulut minun monchuuni. Olen onnekas, koska minulla tällainenkin perhe. Kaikki ne ihmiset, jotka ovat ulottuvillasi tässä ryhmässä, minun onnekseni, tekevät huomisestasi vieläkin rikkaamman. Tämä on tärkeätä. Tämän takia kokoonnumme joka sunnuntai.

Kiitos, että olet mukana. Ja jos tykkäsit tästä uutiskirjeestäni haluatko jakaa tämän eteenpäin?

Tässä on linkki alkuperäisen uutiskirjeen blogiversioon. Ja tässä podcast-versioon, jos haluat, että luen tämän sinulle.

--Chris...

Human Business Works 110 Marginal Way #744 Portland, Maine 04101 United States (978) 378-0705

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.