Siirry pääsisältöön

Kuinka monta erilaista asiakasta sinulla on?


Tämä kysymys tuntuu tietysti aika yksinkertaiselta? Asiakkaathan ovat niitä ihmisiä, jotka antavat rahaa vastineeksi tuotteistasi ja palveluistasi. Sillä erotuksella, että tämä ei ole kuitenkaan ihan näin helppoa.

Go vote

Markkinoinnin ja myynnin perusolettamuksena ihmisillä on yksi arvokas toiminta, jonka he voivat tehdä - antaa rahaa ja tulla asiakkaiksi.En rehellisesti usko, että on olemassa ketään järkevää liikemiestä, tai naista, joka väittäisi jotain muuta. Mutta se, että myynnin ajatellaan olevan ainoa jollakin tavalla järkevä asia, on hieman lyhytnäköistä.

Ajattelepa kaikkia niitä juttuja, joita myymiseen liittyy. Mieti niitä arvokkaita juttuja, joita ihmiset voivat tehdä, ennen ja jälkeen varsinaisen myymisen.

Esimerkkinä:

  • Bränditietoisuuden levittäminen
  • Ansaittu medianäkyvyys
  • Tyytyväisten asiakkaiden suosittelut
  • Jonkin toisen jutun ostaminen
  • Edelläkävijöiden some-jaot
  • Hyvät arvostelut jossain blogissa


Kaikki nämä eri toiminnat tapahtuvat jossakin eri kohdin viestinnän elinkaarta. Jokainen näistä on omalla tavallaan arvokasta. Samalla kun jonkin asian ostaminen tuottaa sellaista arvoa, jota voi viedä vaikka pankkiin, toiset toiminnot auttavat sinua tuottamaan lisää vastinetta rahoillesi.

Tässä on yksinkertainen harjoitus, jota voit kokeilla: kirjoita lista kaikista niistä arvokkaista jutuista, joita ihmiset voivat tehdä ennen ja jälkeen tuotteen tai palvelusi ostamisen. Kysy tämän jälkeen itseltäsi yksinkertainen kysymys: miten mittaan näitä?

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Pysy kanavalla.

~ How Many Different Customers Do You Have, Christopher S. Penn ~Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.