Siirry pääsisältöön

Etsikö inspiraatiota ja innostusta?


Sana insipiraatio tarkoittaa yleensä jotain sellaista, joka herättelee ajatteluasi. Inspiraatio tarkoittaa tämän lisäksi myös sisäänpäin hengittämistä. Nämä kaksi asiaa kietoutuvat toisiinsa lähes runonomaisesti, jos mietit hetken asiaa ajatusten sisäänhengittämisen kulmasta ja itsesi täyttämistä ideoilla.


Älä unohda uloshengitystäOsa ihmisistä katsoo sadoittain TED talks -nauhotteita etsiessään inspiraatiota ja innoitusta. Nörtimmät yrittäjät käyvät kurkkimassa Hacker News -uutisvirtaa muutaman tunnin välein, hakiessaan seuraavaa isoa ajatustaan.

Muusikot, kirjailijat, artistit ja kaikki muutkin skannaavat maailmaa jatkuvasti etsiessään omaa inspiraatiotaan. Kaikki hengittävät sisäänpäin, sisäänpäin, ja sisäänpäin.

Tästä huolimatta useimmat eivät tunne itseään vähimmässäkään määrin inspiroituneeksi tai innostuneeksi. He hakevat jotain isompaa, uskotellen itselleen, että jokin uusi tuolla ulkona herättää heidät henkiin.

Haluatko sinä tietää miksi?

Koska mikään asia ei ole aidosti inspiroiva kunnes kokeilet sitä käytännössä omiin juttuihisi. (“jutut” tarkoittavat tässä sitä mitä elämässäsi teet, työksesi tai muutoin, luovuutta, liiketoimintaa ja laiffia kaikkinensa.)

Toisin sanoen, työsi, sellaisenaan, on inspiraatiosi ainoa lähde.

Voit kuulla ja nähdä sellaisia asioita, joista saat uusia ideoita. Mutta vasta silloin kun ajattelet omaa työtäsi tämän uuden näkökulman kautta sinä voit oikeasti hypätä ilmaan ja tehdä ideastasi totta.

Tämä on se oikea inspiraatio, jota kaikki etsivät!

Inspiraatio ei ole sitä, että saamme lisää tietoa. Inspiraatio on sitä kun otamme käyttöön ja käytäntöön tätä tietoa. Ihmiset ajattelevat usein, että jos he lukevat riittävästi artikkeleita,  selaavat kirjoja ja kuuntelevat puheenvuoroja, tai tapaavat ihmisiä, he yht’äkkiä löytävät inspiraationsa.

Jatkuva inspiraation etsiminen johtaa masennukseen!

Sen sijaan, että keskitymme tiedon ammentamiseen, meidän pitäisi keskittyä sen jakamiseen. Käyttämällä inspiraation ja innostuksesi murusia konkreettisesti hyödyksi työssäsi vahvistat niitä samalla kun hyödyt niiden tuloksista.

Tämän lopputuloksena löydät juuri sitä aitoa innostusta ja innoitusta, jota alun alkaenkin etsiskelit. Hengitä sisään. Hengitä ulos. Hengitä sisään. Hengitä ulos.

~ Seeking inspiration, Derek Sivers, 2013-04-14 ~
(valokuva by bethan)


Inspiraatiota ei voi olla ilman perspiraatiota


Minkälainen viikko sinulla on takana? Jaksatko inspiroitua tekemään vielä yhden jutun? Tilaa blogipäivitykset ja uutiskirje omaan sähköpostiisi. Miksikö? Koska sähköpostisi ei ole kuollut. Kerro fiiliksiä ja ajatuksia kommenteissa, hengitä ulos:)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.