Siirry pääsisältöön

Kysy parempia kysymyksiä

Oscar Rodriguez paints the "question mark" Unpredictable logo
Jos haluat parempia vastauksia, kysy parempia kysymyksiä. Kuuntelin juuri Tony Robbinsin CD:tä (kirjoitin siitä täällä), olen tosin kuullut sen aiemminkin. Juttu on sama kaikkien hyvien neuvojen keskellä, että jollet kuule niitä riittävän usein ne katoavat hälinän keskelle. Joten toistan tämän.

“Jos haluat parempia vastauksia, kysy parempia kysymyksiä.”

Kysymykset Auttavat Sinua Kasvamaan

Lueskelin Entrepreneur-lehden tuoreinta numeroa, jossa kerrottiin tästä kaverista, joka perusti Ace Hotellin ja siitä miten se on muotoutumassa brändiksi. Tunsin hieman iloa ja vähän kateuttakin. Rupesin ajattelemaan, “Miksei minulla voi olla tuollaista brändiä?”

Luonnollisesti jos katsot lausetta tarkemmin huomaat, että kysyn aiheesta aika negatiiviseen sävyyn, miksi minulla ei volla olla jotain. Joten tässä sama uudelleenmuotoiltuna:

“Mitä voisin tehdä luodakseni brändin, joka tarkoittaa jotain ja joka on siirrettävissä useammalle alustalle?” 

Tämän vastaus on paljon parempi. Aloin ajattelemaan tapoja, joilla voisin kasvattaa sitä, jonka kanssa teen töitä ja pääsin samalle aaltopituudelle brändini kanssa. Miten? Tajusin, että ensimmäinen kysymys on helppo avata useammaksi kysymykseksi:
 • Miten brändistä tulee jotain, jonka ihmiset haluavat jakaa?
 • Mistä syistä joku haluaa tulla yhdistetyksi brändiin?
 • Mitkä brändit tuolla ulkona ovat lähimpänä sitä mitä itse haluaisin olla? (mallintaminen)
 • Mitkä ovat oikean ajoituksen/järjestyksen toiminnot tällaisen tietoiselle suunnittelemiselle?
 • VOIKO jotain tällaista suunnitella tietoisesti?

Huomaatko miten tämä toimii?

Kysymyksiä Jotka Nollaavat Mielialasi

Toisinaan kysymykset ovat loistava keino kaivaa itsensä ylös masennuksen montuista tai turhaumistaan.
Puheeni on huomenna, enkä ole vielä kirjoittanut mitään. Mistä paikoista voisin poimia joitain välittömiä ideoita?

 • Olen masentunut. Miten olen päässyt tämän ylitse aiemmin? (erityisesti jos kyse on vain alakulostasi, eikä diagnosoidusta masennuksesta)
 • Säälin itseäni. Ketä voisin auttaa Skip 1:ssä?
 • Tunnen itseni riittämättömäksi. Mitä olenkaan saavuttanut muutaman viimevuoden aikana?
 • Onko tämä oikeaa elämää? (kiitos David After Dentist.)

Kysymyksiä Jotka Voivat Auttaa Juttujasi

 • Minun täytyy vielä jotenkin tienata parikymmentä tonnia. Mistä löydän ne?
 • Minulla on kolme kuukautta aikaa, joten se tarkoittaa 6 tuhatta kuukaudessa. Minkä sellaisen jutun tekemisestä minä tiedän, jolla voi tienata 6 tuhatta euroa?
 • Keneltä sellaiselta voisin pyytää, joka tarvitsee sitä mitä minä myyn?
 • Miten voin kasvattaa mahdollisten ostajieni verkostoa?
 • Mikä on ensimmäinen vaihe?

Huomaatko? Kaikki on kiinni kysymyksistä.

Kysy Parempia Kysymyksiä

Mitä enemmän teen töitä asioiden parissa sitä enemmän tajuan sen, että kysymykset ovat kaiken tiedon taustalla ja erityisesti kaikkien muutosten taustalla. Kun päätin ryhtyä konsultiksi, kysyin Gnomedexin kavereilta siitä mitä konsultiksi rupeaminen vaatii. Vastaus oli masentavan yksinkertainen, joten ryhdyin toimeen. Kun halusin tienata lisää rahaa puhumalla, kysyin Guy Kawasakilta paljonko minun pitäisi veloittaa. Vastaus oli masentavan yksinkertainen, joten ryhdyin toimeen.

Asioiden, joita voit muuttaa, muuttaminen alkaa muuttamalla omaa todellisuuttasi. Tony Robbinsin mukaan homma menee näin: Sinun täytyy muuttaa omaa todellisuuttasi. Haluatko muuttaa todellisuuttasi? Muuta fokustasi. Haluatko muuttaa fokustasi, vaihda kysymyksiäsi, joita kysyt.

Onko tämä oikeasti näin yksinkertaista?

~ Ask Better Questions, Chris Brogan ~

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.