Siirry pääsisältöön

Projektit ovat riskibisnestä

Menestyvissä yrityksissä projektit toimivat johtamisen ja toteuttamisen työvälineinä. Projektien avulla toteutetaan asiakkaille uniikisti luvattuja tuotteita ja palveluja tehdyn ja hyväksytyn suunnitelman mukaisesti. Ja Asiakas tarkoittaa siis tässä tapauksessa sitä tahoa, joka ottaa  projektin tulokset hyötykäyttöönsä, eikä siis sitä tahoa, joka lopulta ostaa jotain.

USACE project manager points out riverbank erosion

Menestyvissä yrityksissä projekteja johtaa aina ammattitaitoinen projektipäällikkö. Ammattitaitoisuuden ytimessä on kyky ymmärtää tiimityön merkitys ja se, että projektipäällikön tärkein rooli on huolehtia viestinnän onnistuisesta .Projektipäällikön ei välttämättä tarvitse olla kokenut. Päinvastoin. Kokemus karttuu tehdessä ja ilman kokemisen mahdollisuutta kukaan meistä ei kehity. Lisäksi. Toisinaan on jopa kaikkien kannalta ajateltuna todella hyvä ottaa tekemiseen tuoretta otetta ja näkökulmaa.

Ammattitaitoisuudella tarkoitetaan tässä yhteydessä sitä, että asioita osataan suunnitella ja tarkastella sekä projektin omistajan että asiakkaan näkökulmasta. Hyvä projektipäällikkö johtaa projektinsa maaliin asetetuista tavoitteistaan johduttuna. Hän kokoaa tiiminsä projektin luonteen mukaiseksi ja valjastaa jokaisen omaan rooliinsa.Projektin sisältö ja lopputulokset sovitaan aina asiakkaan ja muiden sidosryhmien kanssa siten, että projektin toteuttamista ja sen lopputuloksia voidaan rehellisesti verrata tehtyihin sopimuksiin ja annettuihin lupauksiin. Ilman yhdessä sovittua mittaristoa ja onnistunutta rajausta projekti ei voi onnistua.


Menetyksen ja onnistumisen kannalta tärkeintä on kaksi asiaa. Ensimmäinen on se, että projektiin liittyvät riskit tunnistetaan riittävän ajoissa ja ne ehkäistään mahdollisimman hyvin. Toinen on se, että projektin viestintä toimii niin projektiryhmän sisällä, kuin myös eri sidosryhmienkin välillä.

Projektit epäonnistuvat viestintänsä kautta. Kommentteja?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.