Siirry pääsisältöön

Listat varmistavat onnistumisesi

Sana "tylsistynyt" on kreoliksi anwiye, tai ainakin niin minulle on kerrottu. Jos sinä olet tietyn ikäisten lasten isä tai äiti (ja tämä tietty ikä on siinä nurkilla kun he oppivat sanomaan "iti" ja "tättä"), ehkä tiedät mitä tarkoitan.

Kahvia vai teetä tänään? Minä juon joitan Starbucksin ja Pauligin väliltä. Tämä on tämä vuodenaika. Mitä sinä meinaat ottaa?

World's Most Popular To Do List Software

Meillä kaikilla on jotain omanlaisiamme "laukaisimia" ja tapoja, jotka ovat meihin sisäänrakennettuina, jotka aktivoituvat silloin kun emme tiedä mitä seuraavaksi tekisimme. Saatko kiinni siitä mitä tarkoitan?
Joten, kun viime sunnuntainen viestini oli lopussa tein seuraavaa:

 • Tarkistin Twitterin ja vastasin muutamalle ihmiselle.
 • Vastasin muutamaan sähköpostiin.
 • Tarkistin Facebookin.
 • Otin kirjani ja tein muutamia merkintöjä puhettani varten, jonka jälkeen laitoin kirjan pois.
 • Tarkistin Twitterini uudelleen.

Mikään näistä ei oikeasti ollut juuri sitä mitä minun olisi pitänyt tehdä. Kaikki tämä oli "keksittyä tärkeyttä ja ajanhukkaa". Juttuja, joilla ei ole mitään tekemistä minkään kanssa, tai joilla ei ole mitään tekemistä oman listani kanssa. Odotapa nyt. Siinähän se ongelma onkin. Minulla ei ole listaa!

LISTAT PELASTAVAT HOMMASI

Jos aiot koskaan opetella rakastamaan hommiasi sinun on pakko opetella työstämään listojasi. On aivan sama missä roolissa töitäsi teet,  listaus auttaa sinua onnistumisessa. Totta, olen lukenut The Checklist Manifeston. (Olen säästänyt tähän liittyvät sähköpostit.) Listat ovat työkaluja, jotka erottavat ne, jotka työskentelevät oman potentiaalinsa huipulla, niistä, jotka vain "tekevät juttuja".

Kaikkina niinä päivinä, jolloin en työskentele listani parissa, epäonnistun useimmiten saavuttamaan tavoitteeni, ja sen johon pystyisin annetussa aikataulussa (en ole koskaan aiemmin osannut avata tätä tällä tavoin). Mutta usko huviksesi, että me kaikki teemme omat listamme aika heikosti.

Meillä on joitakin listoihin liittyviä tapoja. Löydätkö itsesi tästä:
 • Listallasi on sellaisia juttuja menneisyydestä, joita et ole saanut valmiiksi, tai joita et ole edes aloittanut.
 • Listallasi on sellaisia juttuja, joita et todennäköisesti aloita ainakaan ihan heti-kohta.
 • Listasi on sekava ja sen sisältö ei rakennu tavoitteidesi ympärille.
 • Listallasi on 100+ juttua.

Tiedän kaiken tämän, koska monilla tapaamillani ihmisillä on tällaisia listoja. Minullakin oli. Niinkuin meillä kaikilla. Tehdään kolme listaa:
 1. Sitten joskus
 2. Iso Tarina
 3. NYT

Sijoita "Sitten joskus" listallesi kaikki sellainen, johon et ole koskenut tai joilla ei juurikaan ole merkitystä lyhyellä aikavälillä (koska jos näillä olisi merkitystä, olisit jo hoitanut nämä).

Sijoita "Isoon Tarinaasi" kaikki ISOT tavoitteesi, joiden pitäisi olla huomiosi keskipisteinä. Omani näyttää tällaiselta:
 • Tee Kursseja ja Tuoteita ja Puheenvuoroja, jotka edistävät Human Business Way -liiketoimintaa ja auttavat ihmisiä työskentelemään paremmin.
 • Sano ei PALJON nykyistä useammin.
 • Mikä on Pelin Seuraava taso? 

Siinä se. Nämä ovat kaikki ne jutut, jotka ovat omalla "Isot Tarinat" -listallani. Miksikö? Koska tätä listaa on helppo käyttää tekemisen keskipisteenä. Mietipä nyt. Jos katson aiempaa listaani ennenkuin kirjoitan jotain "NYT"-listalleni tiedät, että en laita lähellekään yhtä montaa huonoa hommaa tuolle listalleni.

Joten miksi tässä järjestyksessä?
 1. Koska "Sitten joskus" ei koita kovin nopeasti, mutta sinusta tuntuu paremmalta, jos tiedät "tallettaneesi" nämäkin ajatuksesi jonnekin.
 2. Koska sillä, että tiedät mikä "Isompi Tarinasi" on, ohjaat omia valintojasi. 
 3. Koska NYT on kaikki se mikä meillä on käytettävissämme.

TÄSSÄ ON RESEPTISI JA KEITTO-OHJEESI

Suosittelen näiden listausten pohjalta, että käytät useampaa, kuin vain yhtä keinoa näiden juttujen esittämiseen, mutta vain yhtä tapaa listauksesi luomiseen. Saatko kiinni? Anna kun selitän.

Voit käyttää juuri niitä työkaluja mitä haluat pysyäksesi kärryillä siitä mitä olet näille listoillesi laittanut ja käytä tuota samaa työkalua saavutustesi keräämiseen. Kutsu tuota työkaluasi "muistikirjaksesi". Minä itse käytän Remember the Milk -työkalua tähän hommaan.

Käytä useita tapoja listasi sisällön NÄYTTÄMISEEN. Miksikö? Koska tällöin sinun ei tarvitse aina avata RTM:ää tai Evernotea tai ihan mitä vaan. Mutta jos sinulla on NYT-listasi kiinnitettynä Post-It -lapulla näyttösi nurkassa sinun on paljon vaikeampaa tarkistaa, kuinka monta kertaa ihmiset ovat jakaneet pinnauksesi Pinterestissä.

NYT, SITOUDU JA SEURAA

Haluan, että sitoudut tähän hommaan ja aloitat listojesi työstämisen ja luovut nykyisistä "tylsyyden-tappotavoistasi". Et minun vuokseni. Vaan itsesi vuoksi. Sitoudu, että opettelet rakastamaan listojasi, koska tulet näkemään niiden tulokset. Kiellä itseltäsi sanan "pitäisi" käyttäminen tämän uuden tapasi myötä. Kanna vastuusi ja ota tämä homma omistukseesi.

Lupaan sinulle, että mitä enemmän sinä (ja minä) teemme töitä listojemme parissa sitä enemmän me hämmästytämme ihmisiä tuottavuudellamme, valmiiksi saamiselle ja seurannallamme.

Pysytkö kärryillä?

SALAINEN KUTSU LIITTYÄ ERITTÄIN SALAISEEN RYHMÄÄN

Perustin juuri suljetun, kutsupohjaisen ryhmän Facebookiin, joka on nimeltään The Secret Team. Kenelle tämä on? Sinulle. Jotkut ihmiset ovat pyytäneet minulta tällaista aiemminkin, paikkaa, jossa voi verkottua samanhenkisten ihmisten kanssa, jotka uskovat Human Business Way -periaatteisiin.

Joten tämä on yksinkertaisin tapa hoitaa tämä homma.

Jos sinua kiinnostaa, klikkaa itsesi tänne, ja klikkaa "Liity ryhmään". Hyväksyn sinut joukkoihin mahdollisimman pikaisesti. Eli hoidan nämä hommat aikalailla yksinäni, joten jos tässä kestää päivä tai kaksi, olen pahoillani. Kun pääset mukaan, pääset mukaan.

Katsotaan yhdessä mitä voimme TEHDÄ tässä ryhmässä, ok? Se on meidän ryhmämme, ei minun. Se on sinun ryhmäsi, jossa voin hengailla toisinaan kanssasi. Tavoitteena on se, että voit tavata ja olla yhteydessä sellaisten ihmisten kanssa, jotka hoitavat yrityksiään samalla tavoin sinun kanssasi, ja jos olemme oikein onnekkaita, onnistumme hankkimaan uusia liittolaisia ja saamme mielenkiintoisia elämyksiä.

Nähdään!

Ja aivan lopuksi vielä yksi pyyntö, eli jos näistä jutuistani on sinulle hyötyä, harkitse jos voisit twiitata näitä eteenpäin tai voisit jakaa näitä jotenkin jossakin omassaa sosiaalisessa verkostossasi esimerkiksi näin:

"Olen itse oppinut uusia juttuja tätä kautta. Käy tsekkaamassa http://paxismaan.blogspot.fi tai tilaa Chrisin englanninkielinen ilmainen uutiskirje täältä: http://hbway.com/nl "

Olisi oikeasti todella siistiä, jos jaat tämän sellaisille ihmisille, joilla on merkitystä omassa elämässäsi. Kiitos, ja nyt lähden tekemään uutta NYT listaani huomiselle.

Mitä SINUN listallasi on? Klikkaa kommentoi tai laita viestiä minulle.

--Chris...

Human Business Works 110 Marginal Way #744 Portland, Maine 04101 United States             (978) 378-0705      

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.