Siirry pääsisältöön

Voittamisen avaimet

Ihmiset kysyvät usein minulta, mikä on kaikkein kriittisin ominaisuus elämässä voittamiselle? Vastaan useimmiten ilman epäröintiä, että avaimena on uskomus sille, että ansaitset voittaa. Jos uskot omiin unelmiisi silloin kun ne ovat kaikki mikä sinulla on, uskallat yrittää. Jos tunnet, että sinulla on taitoja ja potentiaalia johonkin, sijoitat siihen. Jos uskot, että olet vaivasi arvoinen, sijoitat aikasi ja energiasi tähän. Jos ajattelet, että osaat, opettelet miten.

Sink Sleeping

Terve itsetunto on yksi kaikkein tärkeimmistä voittajille tyypillinen perusominaisuus. Haluat pystyä sanomaan: “Pidän itsetäni. Taustani ja vanhempani mukaanlukien, olen iloinen, että olen minä. Tajuan, että en ole ehkä ryhmän parhaimmannäköinen, mutta tästä huolimatta näytän niin hyvältä kuin pystyn ja teen parhaani ryhmässäni.


Olen mieluummin minä itse, kuin kukaan muu tässä maailmassa.” Tämä on voittajan yksinpuhelua. Voittajilla on vahva omanarvontunto, riippumatta heidän tilanteestaan. He eivät ehkä ole syntyneet näiden tunteiden kanssa, mutta he ovat oppineet pitämäään itsestään harjoittelun kautta.

Maailman menestyneimmät yritykset tietävät, että heidän tärkein voimavaransa on heidän henkilöstössään. Arvokkaat työntekijät jakavat arvoaan eteenpäin asiakkaille. Lopputulos? Erinomaisuus ja laatu. Nämä ovat markkinoiden  voimakkaimpia kilpailuetuja. Sen sijaan, että vertailemme itseämme toisiin, meidän pitäisi katsoa itseämme omien kykyjemme, kiinnostuksiemme ja tavoitteidemme lävitse. Voimme aloittaa tekemällä tietoisesti töitä elämäntyylimme parantamiseksi, oppiaksemme ja kehittyäksemme henkilöinä. Ulkokuori määrittää aina sen miltä meistä sisimmässämme tuntuu.

Perusarvomme ovat kuin renkaita, joita syntyy kun kivi heitetään lampeen. Itsekeskeiset etsivät jatkuvasti voimaansa muilta ja kaipaavat muiden hyväksyntää. He pyrkivät vakuuttamaan muita arvostaan sen sijaan, että he olisivat huolissaan muiden hyvinvoinnista. Heidän ulkoinen olemuksensa piilottaa usein heidän ajatuksiaan ja aikeitaan.

Arvokeskeiset ihmiset jakavat itseään muille vapaasti ja arvokkaasti, etsien jatkuvasti keinoja, joilla voimaannuttaa toisia. Avoimmuus ja vaatimattomuus, heillä ei ole mitään tarvetta toimia vasten omia perusarvojaan. He tuntevat olonsa hyväksi sellaisina, kuin ovat, eikä heidän tarvitse puhua voitoistaan tai sisustaa seiniään kuuluisuuksien kuvilla, ihmiset, joilla on hyvät perusarvot käyttävät aikaansa "tuottamalla arvoa", niinkuin itse kutsun sitä, muille. Kun heitä kehutaan, he jakavat valokeilan. Kun he tekevät virheitä, he katsovat näitä mahdolliisuutena oppia ja hyväksyvät vastuunsa.

Ystäväni Nathaniel Branden opetti minulle—ja lukemattomille muille—että itsetuntoa ei voi ostaa, voittaa kilpailuissa, eikä sitä mitata osakesalkun koolla, tai esitellä mallin päällä tai viihdetähden profiililla. Itsetunto on perustavalaatuinen uskomus sille, että sinulla on oikeus olla onnellinen ja menestyvä, yhtidtettynä luottamukseen tai kykyyn selviytyä elämän haasteista. Itsetunto on yhtä välttämätöntä, kuin happi on meille ihmisille, tai kuin hiili on timanteille. Luulin aiemmin, että timantit ovat niin haluttuja, koska ne kimaltavat, mutta tajusin myöhemmin, että ne ovat niin haluttuja, koska ne ovat lähes tuhoutumattomia. Ne syntyvät maan ytimessä ja ovat harvinaisia, ja ne säilyttävät arvonsa ikuisesti.

Olet ehkä jo havahtunut huomaamaan, että ne timantit, joita itse etsit, löytyvät omalta takapihaltasi—mielesi sopukoista—jossa tunnet omat arvosi, joihin oma arvosi liittyy. Yksinkertainen totuus on, että jos meillä ei ole mitään sisäsyntyistä arvon tunnetta, meillä ei ole mitään jaettavaa muille. Me voimme tarita niitä, voimme luottaa niihin, löydämme turvaa niistä—mutta me emme voi jakaa tai antaa kenellekään tunne-elämyksiä, jollei meillä itsellämme ole niitä. Timanttimme on meidän sisällämme odottamassa löytämistään, hiontaa ja kiillotusta. Itsemme hyväksyminen, sellaisina, kuin olemme on avain terveeseen itsetuntoon—nähdäksemme itsemme tarpeellisina, muuttuvina, epätäydellisinä kasvavina ja kehittyvinä yksilöinä, ja tietääksemme, että vaikka emme olekaan syntyneet älyltämme ja fysiikaltamme tasavertaisina, me olemme syntyneet tasavertaisiksi ansaitsemaan omien sisäisten standardiemme mukaista erinomaisuutta.

~ The Key to Winning, Denis Waitley ~

Ote Denis Waitleyn uudesta 2 CD:n ohjelmasta, Becoming an Authentic MVP, vetää yhteen hänen suosituimmat ja ajattomimmat periaatteet kiehtovana ja koukuttavana helposti omaksuttavasssa formaatissa. Klikkaa tästä ja kuuntele ILMAINEN näyte!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.