Siirry pääsisältöön

Lajittele LinkedIn-kontaktisi oikein

Viimeviikon lauantaina siivosimme LinkedIn-kontakteista turhia ja ärsyttäviä pois. Tänään jatkamme tästä eteenpäin. Tämän aamupläjäyksen tarkoituksena on paneutua hieman syvemmin siihen miten kontaktien hallinta, eli kansanomaisemmin "luokittelu" tai "täggäys" käytännössä onnistuu.

Lego Troopers

Samalla kun LinkedIn verkottaa sinut kaltaistesi ammattilaisten kanssa ja se tarjoaa oivia työkaluja kontaktien väliseen viestintään. Jollet ole vielä tutustunut tähän palveluun, huomenna on myöhäistä;)

LinkedIn toimii henkilökohtaisena kontaktienhallintasi työkaluna, jos vain haluat, ja osaat. Tässä tiivistetty ohje omien kontaktiesi lajitteluun, tägittämiseen, eli siis luokitteluun. Käytä itsellesi ja omaan käyttöösi parhaiten soveltuvia luokitteluita.

Aloita kontaktienhallinta ja luokittelu kirjautumalla sisään omalle LinkedIn-käyttäjätilillesi.

1. Valitse päävalikosta Contacts > Connections
2. Klikkaa kontakti-näkymän vasemman reunan valikosta Manage
3. Lisää luokitteluita syöttämällä omia luokkiasi ja klikkaamalla Add New Tag. 
    Poistat tägejä klikkaamalla rastia ja vahvistamalla poiston OK:lla.
4. Hae ja valitse luokiteltavat kontaktisi. Klikkaa kontaktinäkymän oikeasta reunasta Edit tags
5. Valitse pikkuikkunasta kontaktillesi sopivat luokittelut ja klikkaa Save.6. Näet luokittelemasi kontatit Tags-listallasi.
Kontaktien luokittelu on todella tehokas keino LinkedIn-verkoston hyödyntämiseen ja kontaktipinnan laadullistamiseen. Nopeimmin saat luokittelulle lisäarvoa sillä, että käytät näitä apunasi aktiivisessa viestinnässä kontaktiverkostosi kanssa.

Oletko luokitellut omia kontaktejasi aiemmin? Voisiko tästä olla sinulle hyötyä? Onko sinulla mitään ideoita siitä miten muutoin voit luokitteluasi hyödyntää?

Kommenttisi ja ajatuksesi olisivat tälläkin kertaa todella arvokkaita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Vältä epätoivoa asiakashankinnassa ja hinnoittelussa

Hyväntuulista keskiviikkoa! Olen viimeaikoina tehnyt paljon töitä hinnoittelun ja arvon kasvattamisen parissa. Näiden kahden idean ajatellaan usein olevan päällekkäisiä, mutta useimmiten ne eivät ole. Liian usein myyjät, myyntiorganisaatiot ja yrittäjät luovat arvoa ilman, että he pyytäisivät edes osaa tästä luodusta arvosta takaisinpäin. Katsotaanpa kahta syytä sille, miksi tämä on näin ja miten tätä voitaisiin muuttaa.