Siirry pääsisältöön

Aloita omalla mallillasi

Kun kirjoitan blogiini aloitan yleensä siitä ideasta, joka minulla on mielessäni, kysyn itseltäni mitä sellaista voisin kirjoittaa ideastani, josta olisi hyötyä niille, jotka sattuvat tästä lukemaan, yhteisölleni.

Writing is easy

 Tästä lähtökohdasta laitan ideani kehyksiin. Tässä se mitä tarkoitan.


  1. Kirjoita kiinnostava ostikko, (Pidän omani lyhyinä. Se on minun juttuni-)
  2. Etsi hyvä ja aiheeseen jotenkin sopiva kuva Flickeristä 
  3. Kirjoita jutun ensimmäinen kappale joka kysyy kysymyksen keskustelevaan sävyyn tai luo puitteet jutulle.
  4. Alaotsikko: kertaa pääasian.
  5. Kappale: kirjoita pääasia.
  6. Alaotsikko/kappale: esimerkki asiasta.
  7. Alaotsikko/kappale: toinen esimerkki, (jos tarvetta).
  8. Ohje ja/tai Toimintapyyntö.
  9. Vahva lopetus, (joka sisältää toimintapyynnön tai vähintäänkin kysymyksen).

Käytän tätä kehystä aikalailla kaikessa mitä kirjoitan blogiini http://chrisbrogan.com . Mallin etuna ja hyöytynä on se, että kun minulla on idea, minun ei tarvitse käyttää aikaani sen murehtimiseen mitä sen kanssa tekisin tai miten kirjoittaisin siitä. Yritän löytää tapoja, joilla ideastani on yhteisölleni hyötyä, jonka jälkeen esitän ideani ylläolevan avulla.

Onko sinulla omaa mallia? Voisiko sinun mielestäsi tällaisesta mallista olla hyötyä?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Onko menestykseen oikoteitä?

Suurin osa meistä haluaa rikastua, mutta lähes yhtä moni haluaisi sen tapahtuvan nopeasti. Yleensä ajatellaan, että rikastumiseen vaaditaan joko uutteraa yrittämistä, mullistava idea tai vuosikymmenien suunnitelmallista  säästämistä .  Yhdysvallat ei ole enää ainoa mahdollisuuksien maa, mistä on kiittäminen nykyaikaa ja Internetiä.