Siirry pääsisältöön

Menestys on pieniä onnistumisia

Kaikki mitä teemme menestyksemme eteen on pienten onnistumisten ansiota. Kun joku huomaa, että olemme menestyneitä se tuntuu isolta. Tuo hetki tuntuu hienolta. Mutta aina, ja tarkoitan siis aina, lopputulos on pienten asioiden yhteissumma. Mietipä omia onnistumisiasi. Tulivatko ne kaikki yhdellä kertaa? Vai teitkö töitä sen eteen, että aloitit ei mistään ja päädyit johonkin, josta jatkoit johonkin vielä parempaan, ja siitä edelleen, kunnes pam? Niinpä.

Success

Elokuussa 2003 päätin aloittaa itsestäni huolehtimisen. Aivan kuten Kat'kin. Aloitimme ruualla. Pudotimme painoa. Pudotimme hieman lisää painoa. Aloitimme kuntoilun. Sitten kuntoilimme enemmän. Rupesin juoksemaan. Marraskuussa 2004 juoksin maratonin. Usko huviksesi, että en herännyt yhtenä marraskuisena aamuna 20 kiloa kevyempänä ja aloitin juoksemisen. Menestykseni koostui sadoista, (tai tuhansista) pienistä onnistumisista matkan varrella.

Aloita Pienillä Lipuilla ja Isoilla Lipuilla

Yksi tapa aloitaa omien voittojesi tavoittelu on sen tietäminen mitä haluat saavuttaa. Esimerkiksi, jos vihaat nykyistä työtäsi, iske positiivisuuslippu maahan, jossa lukee "Vaihdan roolia/uraani". Tämä on isompi lippusi. Jos haluat lisää konkretiaa voit ehkä lisätä lippuusi päivämääriä, (sillä muuten ajatuksesi ovat enemmänkin unelmia).

Tämän jälkeen iske maahan pienempiä lippuja. Esimerkiksi, ylimääräisen rahan säästäminen siirtymän varalta voisi olla hyvä tapa edesauttaa isomman tavoitteesi saavuttamista. Joten mistä tämä raha sitten löytyy? Voit ehkäpä käynnistää liiketoimintasi eBay'ssa. (Ystäväni Marsha Collier on YKSI parhaista eBay'sta ja eBay-liiketoiminnasta kertovien kirjojen kirjoittaja). Ylimääräisellä rahallasi saavutat seuraavan pikkulipun, joka on matkalla sitä seuraavaan onnistumiseen.

Huomaatko miten homma toimii? Laita vielä isompi lippu merkiksi onnistumisellesi: "työskentelen tästä eteenpäin yksinäni seuraavat 8 kuukautta". Tämän jälkeen keksi kuinka monta pikkulippua maahan on laitettava, jotta pääset isolle lipullesi. "Keksin tavan, jolla saan ylimääräisen 2000 euroa kuukaudessa seuraavan kahden kuukauden kuluessa". Tämän jälkeen tapojen miettiminen, eli MITEN on hieman konkreettisempaa.


Juhli Jokaista Onnistumista. Jatka Eteenpäin

Matkallasi menestykseen huolehdi siitä, että palkitset itseäsi saavutuksistasi. Olen itse alkanut jälleen katsoa liikunnan ja ruokavalioni perään pitkän hiljaisen kauden jälkeen. Kirjoittaessani tätä olen tiputtanut 5 kiloa kahdessa viikossa. Olen tyytyväinen. Mutta en päästä itseäni löysäilemään tästä huolimatta. Ajattelin itseasiassa treenat vielä hieman kovempaa päästäkseni parempaan kuntoon ja samalla tarkkailen syömistäni hieman enemmän, (en ole millään erityisruokavaliolla ja syön enemmän kuin riittävästi) ja juhlin pieniä onnistumisiani. Eli hyväksyn jokaisen voittoni, ja jatkan yrittämistä.

Älä Koskaan Oikeuta Tekosyitä

Yksi salaisuus pienille voitoillesi: älä käytä ja keksi tekosyitä epäonnistumisillesi. "Pudotin juuri 5 kiloa, joten voin ottaa tämän ämpärillisen poppareita elokuvissa". Ei. Koskaan. Tämähän on se syy miksi olet lihava. Hyödynnä tätä ajattelua vapaasti kaikkiin asioihin, joita teet. Jos onnistut yhden asiakkaan kanssa, älä käytä sitä tekosyynä, että voit sössiä seuraavalla asiakkaallasi. Kohtele jokaista onnistumista välttämättömänä osana menestyksellesi, tai riskeeraat sen omalla toiminnallasi.

Sinun Lippusi, Ei Kaikkien Lippuja

Liput ja tavoitteet, joita itsellesi asetat, pienet onnistumiset, ovat ikiomiasi. Ne sisältävät ne tavoitteet, jotka olet saavuttanut. Joskus matkalla menestykseen intohimomme auttaa toisia voi johtaa siihen, että ponnistelumme eivät tunnu omiltamme, eikä tavoitteemmekaan. Tämä riskeeraa onnistumisemme. Esimerkiksi vaikka sinä tajuatkin, että Twitter ja Facebook ovat osa tulevaisuuttasi, se ei tarkoita sitä, että kaikki ne, jotka eivät ole siellä, ovat nuijia, jäljessä aikaansa, eivätkä tajua yhtään mitään. Ehkä nämä jutut eivät kuulu heidän lippuvalikoimaansa ja tavoitteihinsa. Ehkä heidän onnistumisensa ovat erilaisia, kuin omasi. Tee töitä omien lippujesi parissa.

Kehu Usein Muita

Paras juttu mitä voit menestykselläsi tehdä on sen jakaminen. Kehu toisia matkallasi. Ole kiitollinen. Kiitä muita. Anna toisille mahdollisimman suuri mahdollisuus loistaa. Älä hamstraa. Sen sijaan jaa kaikki mahdollinen kiitos eteenpäin ja pidä itselläsi vain se, joka on pakko. Menestyksesi on monien auttavien käsien aikaansaannosta. Tee voitavasi kiittääksesi heitä. 

Menestys Sallii Epäonnistumisia ja Pakittamisen

Kutsuin omaa yritystäni Uuden Markkinoinnin Laboratorioksi, sillä halusin, että me kokeilemme kaikkea. Voitimme asiakkaita kertomalla heille, että toisinaan emme voi olla aivan varmoja lopputuloksesta, ennenkuin kokeilemme. Olemme usein kertoneet kokouksissa, että "Emme ole varmoja onnistuuko tämä, mutta voimme kokeilla ja jos se toimii jatkamme sillä tiellä. Jos se ei toimi, yritämme keksiä keinon, joka toimii". Kokeilu, epäonnistuminen ja vastoinkäymiset kuuluvat kuvioon. Älä kuitenkaan jää rypemään niihin. Luin jostain, että lentokoneet ovat 90% ajasta poissa reiteiltään. Niin pitkään, kuin ne ovat ajallaan ja laskeutuvat turvallisesti, kaikki ovat tyytyväisiä. Hyväksy vastoinkäymiset, (ja opi niistä).

Mitä Menestyksen Myötä Tapahtuu

Riippuen siitä miten asioista ajattelet, se mikä tapahtuu seuraavaksi on usein kaikkein tärkeintä. Kun olen menestynyt teen kaikkeni, jotta opetan muille sen miten he voivat saavuttaa sen mitä minä olen saavuttanut, tai vähintään, jotta heillä on pääsy samoihin työkaluihin, kuin minulla matkallani. Opettaminen, muiden kannustaminen, kaiken sen tekeminen, joka mahdollistaa muiden menestymisen on ehkä kaikkein suurin menestyksen arvon mittari. Raha ei määritä menestystä. Eikä kuuluisuus. Minusta on kaikkein arvokkainta menestyksessä on se, että voi auttaa muita menestymään. 

Pyrkimyksemme menestyksen saavuttamiseen on riippuvainen pienistä onnistumisista. Kun kaikki on sanottu ja tehty, 10.000 kovan työtunnin jälkeen ulkopuolisista tuntuu siltä, että kaikki tapahtuu, kuin itsestään, on yksi ylimääräinen merkki sille, että olet tehnyt kovasti töitä menestyksesi saavuttamiseksi. Mutta todellisuudessa tämä on vain seuraavan yrityksesi alkua, jossa on omia pieniä onnistumisia matkalla tavoitteisiin.

Entäpä sinä? Kuvaako mikään tästä sinun onnistumisiasi ja menestystäsi? Millaisia välitavoitteita sinä asetat? Mikä mielestäsi estää sinua?

~ Success Is Made of Little Victories, Chris Brogan ~

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.