Siirry pääsisältöön

Henkilöbrändin Todellinen Voima

Personal brand is when people tattoo it
Joillakin tavoin henkilöbrändäys on melua. Se on puhumista jostakusta itsestään, sen sijaan, että puhuttaisiin jostakin, joka on hyödyllistä muille.

Toinen katsantokanta tälle on se, että henkilöbrändi on vipu: kun tunnet minut, haluat rakentaa suhteen kanssani. Kun meillä on suhde, voin jakaa kanssasi vieläkin enemmän. Mitä enemmän me jaamme, sitä todennäköisimmin meillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita tulevaisuudessa.

Tämä on todellakin osa koko sosiaalisen median tarinaa ja "minun" ja henkilöbrändäyksen syntymä.


Henkilöbrändin Todellinen Voima

Tässä on henkilöbrändäyksen salaisuus pähkinänkuoressa: ole johdonmukainen. Tee kaikkesi, jotta pysyt rehellisenä sekä itsellesi että niille asioille, jotka tekevät sinusta sen kuka olet, ja pyri tekemään parhaasi kehittääksesi lahjojasi entistä paremmiksi, ja pyri korvaamaan puutteesi jollain. Jollet opi tästä viestistäni mitään, leikkaa kaikki teksti tämän alapuolelta pois ja keskity vain tähän alkuosaan, sillä tässä on oikeasti kiteytettynä kaikki olennainen ja tämä on se mihin sinun täytyy keskittyä. Loppuosa tästä vain tukee tarinaa.

Kirjoituksessani Develop a Strong Personal Brand Online part 1, näytin sinulle lyhennetyn vastauksen kysymykseen, "MIKSI tarvitsen henkilöbrändiä?" Toisessa jutussani personal branding part 2 jaoin muutamia työkaluja, joita voit käyttää. Connie Bensenin henkilöbrändin bonuskierroksella hän jakaa tarinan yhteisön rakentamisesta. Nyt voimme lopetella keskustelun siitä mitä brändin rakentaminen saa aikaan.

Brändit Voivat Olla Tarinoita, ja Toisaalta, Sinä olet Elävä Tarina

Sanomalla tämän herättelen vahvaa lupaustani, tarinankertojan lupausta. Yksinkertaistetusti, kerro yleisölle se tarina, jonka lupasit heille kertoa. Ajattele tätä hetkisen, sillä se liittyy oikeasti sinuunkin. 

Kerron ihmisille päivittäin, että olen täällä auttaakseni ymmärtämään miten eri työkalut luovat yhteisöjä, kehittävät viestintää ja hoitavat monia muita juttuja paremmin, kuin näitä aiemmat työkalut. Lisäksi lupaan jutuissani sinulle, että osaan selvittää miten vaikuttavuutta rakennetaan, miten suhteita luodaan ja miten olet enemmän hyödyksi organisaatiollesi, (olkoon se sitten yksityinen yritys, yleishyödyllinen yhteisö tai kaveririnki).

Jos petän sinut tässä suhteessa en pidä lupaustani tarinastani. Aika yksinkertaista, oikeasti. Tässä on aika vähän kosketusta ja tunnetta. Voisin sanoa saman asian eri tavalla ja johtaja voisi kirjoittaa sen omaan vuosikertomukseensa. Rehellisyys on toinen nimi näille jutuilleni.

Paranna Sitä Mitä Sinulla On, Älä Kerro Siitä Mitä Sinulla Ei Ole

Istuin erään naisen toimistossa tässä yhtenä päivänä ja hänellä oli Tom Rathin StrengthsFinder 2.0 -kirja pöydällään. Luen itsekin tätä kirjaa. Se on jatko-osa suositulle Now, Discover Your Strengths -kirjalle. Molemmat kirjat kolahtivat, sillä ne antoivat erilaisia neuvoja, kuin mihin olemme aiemmin tottuneet. Ne opettivat etenemään niiden asioiden parissa, joissa olen hyvä, ja etsimään kiertoteitä heikkouksieni ympäri.

Meille on opetettu lapsuudestamme lähtien, että meidän täytyy olla hyviä kaikessa ja, että meidän pitää kehittää heikkouksiamme ja, että meidän ei kuulu korjata sellaisia juttuja, jotka eivät ole rikki. En minä. Minä olen valmis. Keskityn niihin juttuihin, joissa olen paras ja arvaa mitä? On todella vaikuttavaa huomata miten se muuttaa oman perspektiivini ja kykyjeni lisäksi myös kolleegoideni näkökulmia. Näyttää siltä, että he ovat aivan yhtä suostuvaisia hyväksymään sen osan omista töistäni, joissa en ole erityisen hyvä, ja rohkaisevat minua hoitamaan nämä jutut jollain toisella tavalla, tai he hoitavat ne, jos vain mahdollista.

Miksi nähdä vaivaa ollaksesi se mikä et ole? Rakenna ja toimita juttuja niiden avujen ja lahjojen avulla, jotka sinulla jo on. Olen kuullut tämän saman jutun monissa yhteyksissä. Itseasiassa voisin tehdä kirjalistan niistä noin +30:stä kirjasta, jotka antavat tämän saman neuvon, 
ilman hikipisaraakaan. Älä ole välinpitämätön sille mitä sinun pitää ehkä tehdä, mutta jossa et ole parhaimmillasi. Etsi itsellesi tapa, jolla hoidat nämä elämän alueet, ja hoida ne. Ja keskity vielä kovemmin niihin juttuihin, joissa olet loistava.

Viimeinen Suuri Salaisuus

Itseluottamus. Yksi sana. Siinä se. 

Jos voit vaalia itseluottamustasi voit saavuttaa PALJON enemmän, kuin minkään softan, siistin logon tai täydellisen sloganin avulla. Saat aikaiseksi enemmän, vahvistamalla uskoasi itseesi, kuin MILLÄÄN muulla mahdollisella työkalulla, metodilla tai strategialla. Uskon, että kuka tahansa voi toipua hiipuvasta itseluottamuksestaan. Se ei ole millään tavalla helppoa, mutta opittavissa, (tai opetukseen löytyy apuja) voit löytää tapoja, joilla vahvistat itseluottamustasi ja sen aikaansaama voima tuottaa sinulle energiaa ja kyvykkyyksiä, joilla pärjäät, vaikka olosuhteet eivät olisikaan täysin puolellasi. 

Itseluottamus, (ei ylimielisyys) on salainen kastike kaikelle sille mitä teet oman persoonasi ja brändisi suhteen.

Luulitko, että Tämä Olisi Trikkejä ja Strategioita ja Toistettavia Metodeja?

Tähän on olemassa monta erilaista lähestymistapaa. Voit kehittää strategian, jossa olet läsnä kaikkialla, "Olen kaikkialla ja ihmiset tulevat tietämään minut". Voit rakentaa strategian, joka varmistaa, "aina ajallaan palvelun", esimerkiksi käyttämällä parhaita kuuntelu- ja seurantatyökaluja ja riittävällä resurssoinnilla apuun ja vastaamiseen. Mutta toimisiko mikään näistä ilman edelläkertomaani?

Mitä Sinä Lisäisit Brändinrakennustarinamme, Jota Kerromme Yhdessä?

Onko sinulla jotain lisättävää? Haluaisitko jakaa oman kokemuksesi henkilöbrändäyksestä kanssamme? Miten suosittelisit jollekin näiden neljän osion läpikäymistä ja hyödyntämistä heidän verkkopreesenssiinsä henkilökohtaisen brändiarvon nostamiseksi? Mitä hyötyä kaikesta tästä työstä on? Oletko miettinyt tätä, vielä?

Keskustelu on suotavaa, niinkuin aina, ja erittäin toivottavaa. Ajatuksia?

The Real Power of Personal Branding, Chris Brogan ~

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.