Siirry pääsisältöön

Älä masennu, ole rohkea


explaining
Aina kun puhun masennuksestani - Ole Rohkea. Toisinaan twiittailen siitä, että olen masentunut, tai laitan viestiä johonkin sosiaaliseen verkostoon siitä, kuinka masennus on syvältä. Noina hetkinä tajuan, että en ole ollut aivan selkeä sen suhteen mitä sanon ja tarkoitan, kun haluan puhua kanssasi masennuksesta. Yritän jakaa kanssasi jotain sellaista, joka on mielestäni todella tärkeätä.

Masentuneetkin Ihmiset Voivat Menestyä

Lue tämä otsikko uudestaan. En tarkoita, että menestyvät ihmiset olisivat masentuneita, vaikka se onkin totta. Tarkoitan, että ihmiset, jotka kärsivät masennuksesta voivat silti menestyä vaikka he olisivatkin masentuneita.

Tämä on tärkeätä tietää. Koska toisinaan ihmiset haluavat syyttää olotilaansa menestymättömyydestään. Kun jaan tämän asian kanssasi masennuksen aalto pyyhkäisee ylitseni, tarkoitan siis, “Olen masentunut ja aion silti menestyä. En meinaa antaa tuumaakaan sille periksi.”

Masennus Ei Ole Alakuloa

Useasti ihmiset ajattelevat, että “olen alamaissa” kun puhun masennuksestani. En tarkoita tätä. Käyn lävitse sarjan kemiallisia reaktioita, jotka syntyvät jonkin ulkoisen stressitekijän ansiosta, joka yhdistyy  riittämättömyyden tai ylirasituksen mekanismeihin. Masennus on sekoitus ulkoisia tekijöitä, jotka vaikuttavat kemiikkaasi ja kyvykkyyksiisi, menneisyyttäsi ja muutamia mustia hevosia. Tämä ei ole mitään, “tunnen itseni surulliseksi, koska en voittanut palkintoa” -tunnetta, vaan jotain täysin muuta.

On Monia Tapoja Hoitaa (ei parantaa) Masennusta

Jotkut ihmiset ottavat lääkkeitä masennukseensa. Toiset meditoivat. Osa juo. Jotkut eivät tee mitään käsitelläkseen masennustaan ja he toivovat sen lakkaavan itsestään. Useimmat ihmiset käyttävät jotain näiden yhdistelmää. Jostain kumman syystä, aina kun mainitsen, että käyn itse läpi matsia masennukseni kanssa, kaikki haluavat neuvoa minulle oman keinonsa paranemiseen, ihan samalla tavalla kuin silloin kun mainitsen hikkani. Kaikki on hyvin, kiitos vain.

Sinun tapasi ei ole minun tapani, aivan samalla tavoin, kuin sinun silmälasisikaan eivät paranna minun näköäni. Me kaikki olemme päätyneet tilanteeseemme omilla tavoillamme, omilta poluiltamme, meillä kaikilla on omat kykymme käsitellä tilannettamme. Sinun tapasi ei ole minun tapasi, ja minun tapani ei ole sinun tapasi.

Puhun Ääneen Koska Jotkut Pelkäävät

Ihmiset pitävät masennusta heikkoutena. Perkele, mikä tahansa tunnetila on heikkous. Mutta joillekin tämän myöntäminen on vain aika vaikeata. Ei minulle. Hyväksyn mieluummin olotilani, kuin kiellän sen. Tämä ei tietysti koske kaikkia. Kun puhun masennuksesta, puhun siitä ääneen, koska on paljon niitä ihmisiä, jotka tuntevat olonsa pahaksi/yksinäiseksi/tyhmäksi/heikoksi tai joksikin muuksi, koska myös he kärsivät masennuksesta.

Monet näistä ihmisistä ovat niin peloissaan, että he eivät uskalla hakea apua tai hoitoa (paitsi kotihoitoa). Useammilla heistä, heidän olosuhteensa ovat sellaiset, että masennuksen myöntäminen itse asiassa lisää heidän ongelmiaan, joten he ovat mieluummin hiljaa pitääkseen tasapainoa yllä (kuvitelmaa).

Kerron Omasta Tilanteestani

Koska valtaosa elämästäni kuluu verkossa, olen usein tilanteissa, joissa en voi odottaa hyvää oloani ennen kuin viestittelen ihmisten kanssa. Kun ihmiset tietävät, että kärsin masennuksesta, he ymmärtävät paremmin sen, että en ole aina juhlatuulella. Tämä on uuden sosiaalisen verkon läpinäkyvyyttä, joka ei tietenkään ole aina hyvä juttu, mutta tässä tapauksessa minusta tuntuu, että tämä on parempi juttu, kuin se toinen vaihtoehto.

Haastan Itseni Pysymään Rohkeana

Kun yritin selvittää sitä mitä Ihmisbisneksen Polkuun kuuluu, päätin, että “Ole Rohkea” on yksi viidestä peruskivistä, joiden avulla voi tehdä niitä töitä mitä haluaa, ja menestyä niissä. Kun haastan itseäni tekemään töitä masennuksesta huolimatta, tehdäkseni ne hommat, jotka pitää tehdä, olen riittävän rohkea myös tehdäkseni nämä Hommat, (Hommat on toinen Ihmisbisneksen Polun 5 osasta) pysyäkseni mukana pelissä.

Rohkeus on samalla tavalla lihas, kuin rakkauskin. Sinun täytyy treenata sitä jatkuvasti, tai se löystyy. Kun tunnen itseni masentuneeksi minun on helppo unohtaa rohkeuteni. Mutta koska teen töitä koko ajan kovemmin, jotta en välttelisi asioita, kerron sinulle masennuksestani, koska haluan kertoa jotain itsestäni ja haluan sinun kuuntelevan, jotta voit miettiä omaa henkilökohtaista rohkeuttasi.

Tässä tämä. En halua apuasi. En halua soittaa sinulle, enkä puhua kanssasi. En halua mitään keneltäkään ulkopuoliselta. Haluan sinun vain tietävän, että joskus ihmiset kärsivät masennuksesta ja alakulosta ja, että heitä on kaikkialla ympärilläsi.

Ehkä sinä olet yksi meistä. Jos olet, en puhu puolestasi, vaan puhun kanssasi.

Every Time I Talk About Depression – Being Brave, Chris Brogan ~

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.