Siirry pääsisältöön

Tee tavoitteista konkreettisia

Tavoitteiden kirjoittamisessa paperille on taikaa. Niistä tulee abstraktien sijasta todellisia. Niistä tulee olisi-siistiä-jos-juttujen sijasta asioita-jotka-on-tehtävä.

Reality and the Fantasy

Vuoden 2010 alussa kirjoitin ylös monta tavoitetta, joista osa oli rahaan liittyviä. Ne olivat enemmänkin haaveita eivätkä SMART-tavoitteita, mutta sinnepäin silti. Kun aloin saavuttamaan niitä, tajusin, että voisin saavuttaa isompiakin juttuja, jos tekisin töitä seuraavan vuoden tavoitteideni kanssa. Yhdistettynä ideaani miten kysyä parempia kysymyksiä, keksin, että kuka tahansa voi päästä todella pitkälle vain kirjoittamalla tavoitteensa muistiin.Kirjoitettu Vs tallennettu.

Jotkut ihmiset sanovat, että olen tallentanut tavoitteeni. Se on hienoa, mutta maailma on rakennettu hämäämään sinua. Tavoitteeni ovat paperilla ja voin tarkistaa ne päivittäin, monta kertaa päivässä. Itseasiassa voin liimata Post-It -lappuja monitoriini, jotta silloin kun huomioni ajautuu toisaalle, tai jos hääräilen juttuja, jotka eivät ole tavoitteitani, nämä pienet muistilaput auttavat minut takaisin oikealle kurssille. 

Voit petkuttaa, jos et ole kirjoittanut niitä muistiin. Joten kirjoita tavoitteet paperille. Tee tämä enemmän kuin kerran, jos haluat tulla tässä paremmaksi.


Riittävän Iso Venyttää

Asetin rahalliset tavoitteeni kolme kertaa korkeammalle, kuin edellisenä vuotena. Tämä oli hieman haastavaa, mutta ajattelin, että jos teen riittävästi töitä niin voin saada palkintojakin. Nyt vaikuttaa siltä, että saavutin tavoitteeni. (Älä välitä siitä, että sijoitan rahat takaisin Human Business Worksiin, sillä ei sitä rahaa kuitenkaan ole rekkalasteittain). Asetan kuntotavoitteeni samalla tavoin, mutta joka päivä, jolloin en kirjoita niitä ylös ja joka päivä jolloin en venytä niitä hieman kovemmiksi teen vain pelkän minimini.

Moniulottuvuudella on Merkitystä 

Stephen R. Covey kirjoitti koko jutun auki “Roles & Goals” kirjassaan 7 Habits of Highly Effective People. Olen käyttänyt tätä apunani yli vuosikymmenen varmistaakseni, että tavoitteeni sopivat kaikille eri rooleilleni ja, että ne nivoutuvat toisiinsa mahdollisimman hyvin. Tämä tarkoittaa sitä, että ei ole kovinkaan hyvä juttu, jos parannat liiketoimintaasi, mutta menetät samalla perheesi. Eikä ole kovinkaan fiksua, jos kasvatat perheesi rakkautta itseesi, mutta samalla uhraat ansaintapotenitaaliasi ja sinun on myytävä talonne. Kaiken pitää olla tasapainossa ja kaikki on osa menestymisesi kokonaisuutta ja virtaa niissä jutuissa mitä sitten teetkin.

Aloita Nyt

Viimeinen ohjeeni sinulle on, että aloita nyt. Älä huomenna. Älä syntymäpäivänäsi. Älä Uuden Vuoden aattona. Jollet ole vielä kirjoittanut itsellesi konkreettisia tavoitteita mieti mitä voit tehdä tästä hetkestä vuoden loppuun. Kirjoita tavoitteesi eri rooliesi ympärille. Kirjoita itsellesi riittävän isoja tavoitteita, jotta joudut venymään. Ja kirjoita ne osaksi suurempaa tarinaasi, eikä pelkästään vain nykyhetken osalta. Tee töitä tavoitteidesi eteen päivittäin, tai muutoin teet töitä niiden asioiden parissa, mitä muut ovat eteesi heittäneet. Onnistuminen pienissä jutuissa on muuten polttoainetta isoille jutuille.

Mitä sanot?

~ Tangible Goals, Chris Brogan ~

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.