Siirry pääsisältöön

Oletko aito?

Jos olet oikeasti yksinyrittäjä ja käytät itsestäsi puhuessasi termiä "me", lopeta se. Jos olet työntekijänä jossakin isommassa yhtiössä ja pyrit olemaan purjehduskengät-ja-poolo -versio itsestäsi, sen sijaan, että olisit se kuka olet, lopeta teeskentely.

Be Superman, Not Clark Kent

Nyt on hyvä hetki lopettaa Clark Kent -leikit tai…tiedätkö muuten mitä? Kaikkein eniten valtavirrassa uiskenteleva supersankarinainen on Ihmenainen, mutta jos sanot "Diana Prince," lähes kukaan ei tiedä, mutta sinä tiedät. Okei, palataanpa takaisin polulle. Ihmiset haluavat sinut sellaisena, kuin oikeasti olet!Yritysjargon Ei Kasvata Hyvää Liiketoimintaa

Sinä tiedät tämän todeksi, koska olet varmasti nähnyt tämän tarinan toisen puolen monta kertaa. "Pahoittelemme, että tämä on käytäntömme." “Olemme aika tyytyväisiä sen suhteen, millainen tuotteestamme tuli. En voi juurikaan kommentoida kilpailijoitamme.” “Luomme arvokasta sisältöä maksimoidaksemme sosiaalisen markkinointimme pyrkimyksiämme.”

Aina silloin, kun sinun on viitattava käytäntöihin, olet epäonnistunut. Käytänteet ovat olemassa vain “palveluehdotuksena” toiminnalle, joka lopulta on itsessään se kaikkein paras idea. Käytäntöjen syyttäminen on omasta vallasta luopumista.

Silloin kun sinä olet työntekijänä kilpailevassa yhtiössä ja jätät kilpailijasi nimen tai tuotteen mainitsematta, tai jos et koskaan sano mitään hyvää heidän tuotteestaan, ei lopputulos ole koskaan hyvä. Ihmiset eivät koskaan mieti, “Eikö olekin mielenkiintoista, että Erkki ei ole koskaan kuullut iPadista.” Sen sijaan he ajattelevat, “Voi, voi Erkki. Minua itseäni hävettäisi olla jumiutuneena WidgetPad 2000:een.”

Jargon on tyhmää, ja aina kun kuulen jonkun käyttävän jotain isoja sanoja, silloin kun pienemmätkin sanat olisivat ihan riittäviä, jään arvailemaan onko tällä henkilöllä loppumaton varasto kalliita sanoja, tai pelottaanko häntä se, että muut ajattelevat hänen olevan hölmö.  Yleensä näistä oikea vastaus on jälkimmäinen. Toinen syy sille, että käytämme jargonia puheessamme, on siinä, että suljemme sellaisia ihmisiä ulos, jotka “eivät tajua.”

Mikään näistä edellämainittuista ideoista ei ole hyvä, vai onko? Nämä pyrkivät kumoamaan tavoitteitasi, luulen. Totta? Ja tähän liittyen on vielä paljon enemmänkin juttuja, joita en nyt käynyt lävitse.

Miksi Me Emme Esiinny Omana Itsenämme?

On monia tapoja siihen miten me onnistumme olemaan jotain muuta kuin oikeasti olemme:
  • Olemme huolissamme siitä miten ympäröivä kulttuuri suhtautuu meihin.
  • Meiltä puuttuu itseluottamusta sen verran, että olemme huolissamme siitä mitä muut ajattelevat.
  • Luulemme, että elantomme on kiinni siitä miten pukeudumme, käyttäydymme ja puhumme (joka on kyllä totta tietyissä määrin.)
  • Olemme pyrkineet olemaan omia itsejämme kaikissa aiemmissa ensitilanteissamme, ja joku sanoi jotain sellaista epämielyttävää, että tämä aiempi kokemus toimii todisteena sille, että aina tulevaisuudessa, kun haluaisit olla oma itsesi, käy samalla tavoin, joten miksi ottaa riskiä? (fiu)

Toisinaan me vain emme voi olla sellaisia kuin olemme. Jos tykkäät tehdä juttuja alasti ja olet töissä McDonaldsilla, sinulla voi olla hieman hankalaa tuoda esille tätä intohimoasi (auts!). Joinakin toisina hetkinä voisimme tietysti olla omia itsejämme, mutta ehkä me olemme vain unohtaneet tämän jostain syystä. Useimmiten tämä johtuu kuitenkin siitä, että pelkäämme jotain syystä tai toisesta.

Miehet, esimerkiksi, vihaavat omien heikkouksiensa näyttämistä. Naisille taas on toisinaan hankalaa se, kun “miehet tekevät tätä, heidän ajatellaan olevan ‘kovia’ ja kun naiset tekevät tätä he ovat vaikeita” -ongelmat. Useimmat ihmiset vihaavat oman välinpitämättömyytensä näyttämistä. Nämä kaikki ovat aiheellisia ja oikeita tunteita, mutta minun on silti kysyttävä: mikä estää sinua oikeasti olemasta sellainen, kuin aidosti olet?

Voitko Menestyä Aitoutesi Avulla?

Lukemalla useiden kirjailijoiden elämänkertoja huomaat, että monet heistä ovat käyneet lävitse omaa  kehittymistään kirjailijana kirjoittamalla samalla tavoin, kuin he olettavat heidän esikuviensa kirjoittaneen. Tämän ansiosta heidän oma ilmaisunsa ja tyylinsä on kehittynyt. Aika on luonnollista.

Kaikissa tapauksissa heidän menestyksensä on syntynyt vasta sitten, kun he ovat löytäneet oman äänensä. On olemassa useita sellaisia esimerkkejä, joissa kirjailijat ovat saaneet tusinoittan hylkäyksiä ennen kuin he ovat kohdanneet menestymisensä. Minkä sinä luulet vieneen heidät huipulle?

Kuka on Korean ensimmäinen poppitähti (K-Pop), joka pääsi USA:ssa listoille? Pullea kaveri, joka tanssii crazy horse-tanssia. Sadat muut esiintyjät yrittävät epätoivoisesti tehdä kaikkensa päästäkseen Amerikan markkinoille, ja sinne pääsi joku jolla on ikioma uniikki tyyliinsä, jollaista kukaan ei ole nähnyt.

Aloita Tänään

Mikä on se osa sinua itseäsi, jonka pyrit piilottamaan? Onko se jotain sellaista, jota haluaisit pitää päälläsi? Oletko koskaan kokeillut olla se, joka olet, ja päätynyt kauheaan lopputulokseen? Tai tunsitko itsesi rohkeaksi sinä hetkenä kun tulit esille naamiointisi takaa ja olit sellainen kuin olet?

Haluaisin kuulla ajatuksiasi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.