Siirry pääsisältöön

Käytä pikkulaatikoita

Olen jämähtänyt kiinni “pienten laatikoiden” -oireyhtymään. Tein tästä kertaalleen jopa videopodcastinkin. Konsepti on yksinkertainen: kaikki jutut näyttävät isoilta, jos katsomme niitä kokonaisuutena. Entä, jos pilkkoisimme asiat pieniin laatikoihin ja tekisimme töitä näiden parissa. Kun leikkasin isälläni nurmikkoa, leikkasin senkin tällä tavalla. Leikkasin ensin yhden puoliskon, sitten toisen puoliskon ja niin edelleen.

8.28.2010 <chores> 225/365

(Okei, ihmiset, jotka tykkäävät nurmikoistaan voivat olla sitä mieltä, että lopputulos ei ollut varmaan kaunis, mutta homma tuli hoidettua, joten hyshys.)


Jaa Laatikko Puoliksi - Hommat

Osana IhmisBisneksen Polkua, Hommat viittaavat liiketoiminnan perusasioihin ja niiden kurinalaiseen hoitamiseen. Kun meillä on liian paljon juttuja tehtävänä me jähmetymme paikoillemme. On vaiketa oppia rakastamaan itse tekemistä, jos hommia tuntuu olevan aivan liikaa. Yritä löytää tapoja, joilla voit jakaa laatikkosi puoliksi, ja ehkä vielä toisenkin kerran.

small boxes

Sanotaan, että ensi vuoden tavoitteenamme on tehdä 120.000 euroa liikevaihtoa. Jos myyt jotain pientä, numero näyttää isolta. Tämän sijaan tee näin:

120.000€ / vuodessa
10.000€ / kuukaudessa
2.500€ / viikossa
500€ / päivässä (arkena)

Tavoitteena on siis luoda liikevaihtoa 500€ päivässä. Huomaatko miten paljon vähemmän pelottavalta tämä tuntuu? Silti tämä on haastava saavutus useimmille meistä, mutta lukuna 500€ on paljon helpompi, kuin 120.000€ tai 10.000€. Vai mitä?

Tämä pätee kaikkeen. Haluatko tiputtaa 10 kiloa? Se on paljon. Mutta 250 grammaa viikossa ja olet hoitanut homman reilussa 9 kuukaudessa. Miltä kuulostaa? Helppoa, kuin heinänteko. 250 grammaa viikossa  hoituu sillä, että vaihdat kahvikerman rasvattomaan maitoon tai jätät sokerin pois. Laatikkosi on yht'äkkiä huomattavasti pienempi, kuin 30-laatikko.

Itsekuria Tarvitaan

Erään kirjani toisen version luonnoksen määräaika on huomenna. Homman saaminen valmiiksi ei ole helppoa, vaikka tiedänkin miten pienten laatikoiden avulla tavoitteiden saavuttaminen hoidetaan. Vaikka tiedänkin, että urakka vaatii vain muutaman kourallisen sanoja päivässä olen jättänyt päiviä väliin, olen viivytelly ja lopulta työntänyt itseni puun ja kuoren väliin. Ei ole mitään tekosyitä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että en ole toiminut kurinalaisesti. Olen todellakin joutunut urakoimaan tämän kanssa.

Mutta tämänkin kanssa, oikein käytettynä, hommat ovat helpompia. Muistutan itselleni miten kovasti vihaan urakkaduunia, teen ensi kerralla vielä enemmän töitä sen eteen, että toimin oikealla tavalla. Tämä antaa minulle lisävoimaa ja kuria työstää omia pikku-pikku laatikoitani.

Jaa hommasi pikku laatikoihin ja menestyt nopeammin. Lisäksi mitä enemmän koet pieniä onnistumisia sitä enemmän tunnet edistyväsi, joka taasen motivoi sinua hoitamaan hommasi, kokonaan. Oletko mukana? Hoidetaanko hommat yhdessä?

~ Cut the Box in Half, Chris Brogan ~

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.