Siirry pääsisältöön

Roskawebin nousu

Aloitin Instagramin käytön myöhässä, varmaankin koska he julkaisivat sen niin myöhään Androidille. Rakastuin Facebookiin muutama vuosi sitten, ja olen kömpinyt sinne takaisin tutkimaan sitä hieman lisää. Viimeiseksi: Pinterest, (tai oma suosikkini "äijäversiona" Gentlemint). Tämä on Roskawebbiä.

Harold in an ejector seat

Roskawebin Nousu ja Miksi Se on Hämmästyttävää tai Vähintäänkin Vastustamatonta

Keskustelin tässä yhtenä päivänä Julien Smithin kanssa ja hän sanoi, (vain 1/8 osaa vitsaillen) että "valokuvat, joissa on tekstiä ovat seuraava iso juttu". Jonka jälkeen hän sanoi vakuttavasti. Oletko katsellut Facebookin päivityksiä viimeaikoina? Suuri osa siitä, mikä siellä viimeaikoina on liikkunut, on kuvia, joissa kuvan päällä on tekstiä, yleensä lainauksia sieltä sun täältä.

Tätä on Roskaweb.

Miksi "roskaa?" Koska Internetin alkuperäisessä ajatuksessa linkit olivat kultaa, löydettävyys oli timanttia, ja kyky löytää mitä tahansa tai käyttää erilaisia resursseja oli magiikkaa. Entäpä tämä uusi web? Web, jossa kuvien päällä on tekstiä? Ne ovat roskaa. Umpikuja. Kuvat ovat painolastia. Ne eivät johda mihinkään. Ne ovat päätepiste, cul de sac.

George Takei
George Takei: yksi Roskawebin uusista kuninkaista.

Sanon tämän kuitenkin ihaillen ja arvostaen ja osittain heränneenä. Jostakin syystä, "kuvat, joissa on tekstiä" -kokemus antaa meille samanlaisia tuntemuksia, kuin lehtien lukeminen. Tämä saa blogien oikean tekstin kirjoittamisen näyttämään vähemmän karulta. Nämä vetävät huomiomme puoleensa. Niitä on helppo kuluttaa ja saamme tunnevasteemme nopeammin.

not admitting she's happy

Miksi Tämä on Hämmästyttävää

Facebook ja Pinterest ovat tehneet paljon siitä "hämmästyttävästä", jota tekniikka itsessään ei ole onnistunut tuottamaan: kaikilla on sisäänpääsy tähän Universumiin. Pinterest on viimeinen täydellinen paikka ei-nörttien välisen kanssakäymisen tarkkailemiseen. Voit löytää sieltä kaikenlaista "normaalia" jakamista. Laajalle levinnyttä omaksumista. Tämän kaiken edellä kerrotun takia tästä tulee erittäin mielenkiintoista.

Ovatko Linkit Yhtä Tärkeitä Kuin Aiemmin?

Googlen Panda -hakuteknologiaversion julkaisun jälkeen, (vain julkaisun nimi. Tätä kirjoittaessani en ole vielä kuullut, että Googlella olisi töissä oikeita pandoja) on tunnustettu, että linkit ja sivut eivät ole enää kaikki kaikessa. Google on alkanut tarkastelemaan aiempaa enemmän sisällön lähteitä ja ihmisiä, jotka temmeltävät ympäri verkkoa. 

Tästä samaisesta syystä he rakensivat myös Google+ -palvelunsa, parempaan jakamiseen, (haluatko päästä alkuun Google+'ssa?). Tässä samassa yhteydessä tulee myös tajuta se, että emme elä enää pelkästään linkkien maailmassa. KUKA jakaa jotain on aivan yhtä tärkeätä kuin se miten jaetaan.

Päivitys 1: Danny Sullivan kertoo rikkinäisten linkkien uurnasta
Päivitys 2: CC Chapman korostaa sitä, että kuvat, joissa on sanoja, eivät ole "sisältöä".

Kaiken tämän lisäksi ympäristö, joka sallii Roskawebin kasvamisen on täällä. Linkit eivät ole enää sitä mitä ne olivat. Huomion kerääminen ja tunteiden herättääminen on vähintään yhtä tärkeätä.

Odotat varmaankin, että heitän tähän kohtaan jotain infograafia. Nekin ovat täällä. Milloin siitä tuli tärkeätä, että esitetään jokainen tylsä ja kulunut taulukko yhdessä sarjakuvan ja puhekuplien kanssa? Eilen, mitä ilmeisimmin. Tiedätkö kuinka monta sivustoa on olemassa vain infografiikan jakamiseen? Tässä on nippu niitä.

Millä on Merkitystä Roskawebissä?

On olemassa varmaankin 3 päätapaa, joilla voit käyttää Roskawebiä omien asioidesi edistämiseen:
  1. Tee kiinnostavaa grafiikka, joka on jakamisen arvoista.
  2. Tee grafiikkasi jakaminen helpoksi.
  3. Herätä tunteita.

Viimeinen näistä on hankala. Mutta kun onnistut tekemään sen oikein, se toimii aika hyvin. Ihmiset jakavat tunteita Roskawebissä.

Niin ja ennusteeni on, että tekniikka muovautuu tukemaan paremmin tämän kaltaista webbiä. Se on liikuteltavaa. Se on nopea. Se on jotain sellasita, joka suhteellisen nopeasti tarjoaa mahdollisuuden Älywebin korvaukseen.

Entä Minä? Käytän PALJON ENEMMÄN AIKAANI Roskawebissä verrattuna Älywebbiin. Miksikö? Koska se koukuttaa. Ja minusta se vetoaa laajempaan yleisöön. Se sama, kuin televisio oli radiolle. (En itse ole kovinkaan suuri TV:n ystävä ja tykkään enemmän radiosta, mutta ymmärrät varmaan, että osana isompaa kuvaa).

Tässä on paljon mietittävää ja tämä on varmaankin yllätyksellinen käännös siitä suunnasta johon me kaikki luulimme menevämme. Voit olla eri mieltä, jos haluat. Numerot kertovat tätä. Rakastamme näitä uudenlaisia kanssakäymisen muotoja. Entä sinä? Oletko mukana Pinterestissä? Jaatko ja tykkäätkö kuvista-joissa-on-tekstiä joka päivä? Vastustatko tätä suuntausta? Mikä on sinun kantasi?

~ The Rise of the Junkweb and Why It’s Awesome or At Least Inevitable, Chris Brogan ~

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LinkedIn-tuplaprofiilin poistaminen

Miten yhdistän kaksi LinkedIn-profiilia yhdeksi profiiliksi? Miten poistan vanhan LinkedIn-profiilini? Onko sinulla jostain syystä kaksi LinkedIn-profiilia? Ole huoleti. Näin on varmaan käynyt joko salasanan unohtamisen tai jonkun muun syyn johdosta. Ongelma on ärsyttävä. Mutta ei hätää. Tässä on yksinkertainen ohje, jolla hoidat ongelmasi historiaan. Poista LinkedIn -tuplaprofiilisi.

Poista paha kontakti

11.1. ja jälleen uusi LinkedIn-lauantai :). Erään session tiimellyksessä myyjäkollegani jäi miettimään mitä LinkedIn:ssä voi tehdä, jos huomaa tahattomasti lisänneensä sellaisen kontaktin, jota ei oikeasti olisi pitänyt lisätä. Osaisitko sinä neuvoa? Kirjoitin tästä aiheesta jo aiemminkin , mutta johtuen LinkedIn-palvelun päivityksistä nämä ohjeet eivät ole enää kurantteja. Tässä uusi pikaohje.

Kohenna mediapeittoa

By Chris Brogan Voisit olla oman alueesi reportteri, siinä teollisuudessa, jota suurimman osan ajastasi palvelet. Sen sijaan, että olet markkinoijana ja omistajana-joka-teeskentelee-markkinoijaa -roolissasi, voisit vallan mainiosti tehdä töitä laajemman medianäkyvyyden eteen. Ihan vain ajatuksena. Tässä Ohjeita Mediapeiton Parantamiselle Jos kysyisin Joe Sorge lta ketä ovat tunnetuimpia nimiä Milwaukeen ravintolaskenessä hän osaisi varmasti kertoa sen minulle. Jos kysyisin häneltä toimialaan vaikuttavista uusista jutuista, hän osaisi kertoa myös tästä aiheesta.